Transfer Nöbeti #3 | Ocak 2023 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sene sonunda Nelsson gitme ihtimali var Boey içinde son durumların ne olacağını bilmiyorum mantıklı olan bunlar giderse yerlerine +2 oyuncu gelir yabancı kuralı kalkıyor sol bek transferi yaparız sonuç olarak ilk 11'de 8 futbolcuyu tutmuş oluruz. Rotasyona da 1 kaleci 1 orta saha ve 1 forvet eklersek kadromuz gayet iyi duruma geliyor.
Yabancı kuralının kalkacağı kesin değil ki renktaş.

>>> Fizibilite Çalışması yapalım beraber.

Kale: Muslera banko. Sakatlığından ne zaman ve ne şekilde dönecek belirsiz ama kilit transfere gerek yok. Okan'a güvenilmiyorsa Günay fırsatının değerlendirilmesinde beis görmem.
Sağ bek: Boey banko. Dubois plase. Kaan Ayhan burada oynayabiliyor. Ali Turap var. Hamleye gerek yok.
Stoper: Nelsson - Abdülkerim banko. Kaan, Ross, Emin üçlüsü var ki Kaan ciddi güven veriyor. Ross ve Emin de dakika almayı hak edecek seviyede oyuncular. Hamleye gerek yok.
Sol bek: Dubois var ama bir nebze aksıyor ve yabancı. Taşdemir birkaç maçtır benle olmaz ama bana ne gitmem diyor. Kazımcan'da ısrar edilebilir memnun da olurum ancak buraya bir kişi getirilmesine de karşı çıkmam. Uzun vade düşünülerek U-21 kontenjanından bir yabancı (örn. Omar Campos) yahut 'yerli' fırsatı çıkmışken Adekugbe değerlendirilebilir.
Orta saha: Torreira - Oliveira banko. Midtsjö, Berkan yedekler. Kaan burada oynayabileceğini gösterdi TS maçında ki bayağı elimizi rahatlatıyor bu. Baran ve Hamza burada fazla dakika alacaklar gibi durmuyor ki zorluk seviyesi yüksek maçlarda oynatılmalarından çekinirim şahsen. Zaniolo, Mertens, Mata gibi adamları burada oynatma fikrini garip buluyorum. Bence buraya U-21 kontenjanından çift yönlü ama özellikle oyun kuruculuk yönünden boş olmayan bir adam alınırsa kadro seviye atlar (örn. Mohamed Kaba, Andrey Santos).
Kanatlar: Kerem - Yunus - Barış - Rashica - Zaniolo. Gayet yeterli ve yerli/yabancı dengesi açısından da ideal bir rotasyon. Esas plan solda Kerem sağda Zaniolo ile başlamak olacaktır diye düşünüyorum. Yunus çok tepki çekiyor ama iki maçtır faydalanabileceğimiz bir topçu olduğunu ortaya koydu aslında. Ciddi haksızlık edildiğini düşünüyorum. Barış burada bir tık geride kalacaktır ama farklı özellikleri olan bir adam olduğundan onun da kullanışlı olacağı dakikalar gelecektir. Burada esas sıkıntı sağ kanat rotasyonu çok kuvvetliyken sol kanatta işin biraz sadece Kerem'e kalıyor olması. Gerektiğinde Kerem'in yerinde oynayabilecek, gerektiğinde santrfor oynayabilecek bir adam bu rotasyonu elit seviyeye çeker (örn. Emmanuel Dennis, Musa Barrow, Myron Boadu).
Forvet arkası: Mertens banko. Mata ve Yusuf Demir var. Mata 20 dakikalık topçu olsa da oyunu rahatlatan bir herif. Yusi'nin yeteneği her oynadığında çok net şekilde görülüyor. Zaniolo ve Yunus da oynar burada. Takımın en güçlü yerlerinden. Hamleye gerek yok.
Santrfor: Icardi banko. Gomis plase. Fener'in kocası BAY'ı da unutmamalı. Mertens ve Zaniolo doğru sistemde burada oynayabilecek adamlar. Yine de Icardi'ye bir şey olduğu takdirde Gomis'in ayağına bakma işi içime sinmiyor. Barış da kapalı savunmalara karşı ne yapar muamma. O yüzden az önce bahsi geçen tarzda hem sol kanatta hem santrforda oynayabilen güçlü, hızlı mümkünse uzun bir adamla kadro ciddi manada zenginleştirilebilir (örn. Haji Wright).

>>> ÖZET: Hamle yapılmasa bile kadro şu anki haliyle buradan şampiyonluğa rahatça koşacak seviyede. Ancak yapılacak bazı hamlelerle iş daha da garantiye alınabilir. Bir liste yapacak olursak:
- Günay ve Adekugbe
- U-21 kontenjanından orta saha (Andrey Santos)
- Sağ ayaklı atletik bir sol kanat/forvet (Haji Wright)
benim tercihlerim olur.

Ayrıca unutmamak gerek ki şampiyon olduktan sonra Temmuz ayında CL ön elemeleri başlayacak. Icardi ve Rashica olmayacak, belki takımdan ayrılması gündeme gelecek topçular olacak. O yüzden özellikle santrfor/kanat işinin çok ciddi faydalı olacağını düşünüyorum.

Nelsson giderse Nagalo alınır gibi geliyor. Herif süper atletik ve süper teknik kesinlikle şu an revaçta olan tipte bir stoper oyunumuza da uygun olur çok pahalı olacağını da sanmam. Ha bu arada Nelsson'un bir sene daha kalıp 2024'te gideceğini düşünüyorum.

Yabancı kuralının kalkacağı kesin değil ki renktaş.
Haziran ayındaki seçimlere bağlı olarak ülkedeki tüm sektörlerde bütün planlar değişebilir. Şu anda herhangi bir konuda kesin konuşmamak lazım. Bir seçimler geçsin ondan sonra belli olur her şey. Ama ben Erdoğan dışındaki biri seçimi kazanırsa futbolla ilgileneceğini düşünmüyorum. İşi profesyonellere bırakıp burnunu sokmayacaktır. Bu da ülke futbolu için çok iyi bir fırsat. İktidar yıllardır futbolun içinde. Zaten TFF'yi falan saymıyorum. Bir de işin yayıncı kuruluş ve medya boyutu var.

LİG MAÇLARI:

Devlet hortumunu çektiğin anda Katarlılar'ın ülkeden ardına bakmadan kaçacağını düşünüyorum. Çünkü yayıncı kuruluş ihalelerinin usülüne uygun yapılmadığı herkesin malumu. Büyük ceza almadan kaçmaya ve Digiturk'ü yerli birine satmaya bakacaklardır. Saadettin Saran bence alabilir Katarlılar'dan kelepir bir fiyata.

AVRUPA MAÇLARI:

Onun dışında Acun Ilıcalı'nın da güncel iktidar sayesinde bu kadar zengin olduğu herkes tarafından biliniyor. O da tıpkı Katarlılar gibi yolsuzluk ve usülsüzlük davalarıyla karşı karşıya kalacaktır. Exxen de Avrupa maçları yayın ihalesini kaybedebilir. Bence yine Avrupa maçları özelinde de en büyük aday Saadettin Saran gibi duruyor.

TÜRKİYE KUPASI:

Turkuvaz Medya iktidar değişiminden şüphesiz en çok etkilenecek medya grubu olacaktır. Hukuk bağımsızlığını kazandığı an binlerce dava ile karşı karşıya gelmeleri sürpriz olmayacak. TFF de bağımsız olacağı için kesinlikle Türkiye Kupası da el değiştirecektir.

DİĞER SPOR KANALLARI VEYA KISMEN SPOR YAYINLARI YAPAN KANALLAR:

TV 8,5 // Kanalın akıbeti ne olur bilinmez.

Tivibu Spor // Türk Telekom ve doğal olarak Tivibu Varlık Fonu'na bağlı. Yani Tivibu Spor direkt olarak devlete bağlı bir kuruluş olacağı için kurum içi çok büyük değişiklikler bekliyorum. Tivibu'nun platform olarak kapanması bile gündeme gelebilir.

Spor Smart // İktidar değişiminde bundan en çok etkilenecek kurumların başında net olarak Demirören Medya geliyor. İktidar değiştiği an açılacak davaların haddi hesabı yok. D-Smart diye bir platform kalmayabilir. Spor Smart kanalları da CNN Türk de Kanal D de el değiştirecektir.

NTV // Ferit Şahenk de medyadan elini eteğini çekmek zorunda kalacaktır. Marina ve inşaat ihalelerindeki yolsuzluklar herkesin malumu. 2013-14 sonrası mahvetti kendisini.

------------------------

TURKCELL: Varlık Fonu'nda kalacağını düşünmüyorum. Türk, AKP yandaşı olmayan bir iş adamına satılacaktır. (Ücretli TV Platformu: Turkcell TV+)

VODAFONE: Varlık Fonu'nda olmayan tek GSM operatörü. (Ücretli TV Platformu: Yok)

TÜRK TELEKOM: Varlık Fonu'na bağlı. Onun altyapısını kullanan irili ufaklı BimCell tarzı kurum ve kuruluşlar var ama hepsi Türk Telekom altyapısını kullanıyor. Bu kuruma ait Tivibu'nun kapanabileceğini ve kurumun önceliğini GSM şebekesilerini ve internet altyapısını güçlendirmeye vereceğini düşünüyorum. Özellikle son deprem felaketi sonrası büyük bir iletişim krizi çıktı. Yeni iktidarın Türk Telekom'a "Sadece bu durum üzerine yoğunlaş" diyeceğini düşünmek zor değil. (Ücretli TV Platformu: Tivibu)

D-Smart: Demirören Medya'ya bağlı. İktidar değiştiği an TMSF'ye geçeceği kesin gibi bir şey. Demirören, Doğan Medya'yı o kadar büyük usülsüzlüklerle aldı ki toparlanmaları çok zor. Pek iş yapmıyor. Bu yüzden kapanması veya Türk bir iş adamına satılıp Digiturk ile rekabet halinde olması sağlanabilir. Hatta Katarlılar gittikten sonra ne olacağı o kadar meçhul ki Sadettin Saran D-Smart'a da yönelebilir. Hatta kelepir fiyata ikisini de kapatıp Digiturk ile D-Smart'ı birleştirip yeni bir isimle ortaya çıkabilir.

Digiturk: Yukarıda da yazdım. Ne olacağını kimse bilmiyor.

Turksat: Varlık Fonu'na bağlı bir diğer şirketimiz. Devletin sadece Turksat KabloTV'yi elinde tutacağını ve bütün televizyon yatırımlarını bir yere kanalize edeceğini düşünüyorum. Bu yüzden Turksat'ın da televizyon alanına yatırım yapabileceğini düşünüyorum.

-----------------------

Hakkımızda hayırlısı. Umarım bütün yolsuzluklar ve bu halkı bu duruma düşürenler cezalandırılır. Türk Spru'nun şahlanması buna bağlıdır.

Kupa harici 12 mac varken transfer yapilmayabilir. Benim tek derdim solbek Dubua oynarsa Zaniolo icin bile yer kalmiyor.

Üç hafta ertelendi onlar hafta içine sıkıştırılacak dersen Nisan ayında kulüp üç günde bir maç yapmak durumunda kalabilir kupanın falan da iptal edileceğini sanmıyorum. Beş değişiklik hakkı da varken transfer yapmak gerekir diye düşünüyorum.

Bence liglerin başlaması 1 hafta erkene alınabilir
Artık olmaz herhalde herkes buna göre plan yaptı izinler verildi kamplar ayarlandı. Fakat olması gereken bu hafta sonu başlamasıydı zaten hafta içi Avrupa maçlarıyla ülke gündemine futbol dönecekti TS maçıyla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt