Transfer Nöbeti #3 | Ocak 2024 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İsmi geçenlerden en iyisi clauss, diğerlerinin çoğunu izlemedim. rennes te ki çocuğun adını ilk duydum.clauss 1.5 sene taş gibi işimizi görür.

Mevcut muhabirlerin alayindan bir halt bilen yok
Gece 11 de yayın düzenleyen zatlar dahil.
Hepsi bir taraftan bir şey uydurma derdinde.Bir de zamanında şunu söyledim dersimi aldım daha da söylemem felan...
Te allam
Niye muhabirsin o zaman kardeş

Mevcut muhabirlerin alayindan bir halt bilen yok
Gece 11 de yayın düzenleyen zatlar dahil.
Hepsi bir taraftan bir şey uydurma derdinde.Bir de zamanında şunu söyledim dersimi aldım daha da söylemem felan...
Te allam
Niye muhabirsin o zaman kardeş
Yönetim bile ne yaptığını bilmezken ( sol bek getirmeme skandalı) habercilere sallamayı doğru bulmuyorum

Cuma gunu transfer bitecekmis. Olm mac zaten Cuma gunu. Yine beksiz cikacaz maca.

mesela

mide küçültme ameliyatı gibi mi :d
yakış tıramadım sadece kemikleri kalın bir adam
Hız ve tempo olarak Clauss, Angelinho'nun ciddi önünde bir adam. Teknik, pas olarak Angelinho ciddi önde.
kaynağı ne bunun

Bak ben sana biraz veri sunayım

Angelino geçen sezon Bundesliga'da 2621 dakika futbol oynamış (kaynak)
Bunlarda totalde 320.9 km mesafe kat etmiş (kaynak)

Bu da onu 90 dakika başına 11.02 km koşan biri yapıyor

Bu inanılmaz iyi bir rakam, pozisyonu için ortalamanın bir buçuk standart sapma üstünde. Zaten ligin geneline bakınca da sezon boyunca en çok koşan 24. oyuncu, en çok koşan 3. bek oyuncusu olmuş

https://www.bundesliga.com/en/bundesliga/stats/players/distance/2022-2023

Ayrıca Angelino totalde 642 sprint atmış, bu da onu 90 dk. başına 22 sprintle epey üst düzey dayanıklılıkta bir atlet yapıyor. Tabii biz Angelino'dan ne bu mesafe katkısını ne de bu sprint katkısını almayı başaramadık, fakat antrenman metodlarımızın boktanlığı yeni bir şey değil

Angelino'nun esas sıkıntısı ikili mücadele kazanma yüzdesi. Total kazanılan ikili mücadelede ligde 124. olmuş. Bizim oyun tarzımız gereği de beklerimizin temaslı oyunu sevmesi, bol bol mücadeleye girip rakibi sindirmesi gerekiyor

Öte yandan Ligue 1'e bakınca, onlar bu kadar detaylı istatistik tutmuyor ancak onun pozisyona göre hazırlanmış distance covered yahut sprints completed listelerine giremediğini görüyoruz. Onun esas dikkat çekici istatistiği 36.11 km/sa hızına ulaşıp Ligue 1'in en hızlı koşan 3. oyuncusu olması

Çok da iyi bir kaynak olmasa da FM profilleri de iyi fikir verecektir.

Clauss profili: https://fminside.net/players/4-fm-24/85045209-jonathan-clauss
Angelino profili: Angeliño

Bize geldiği için downgrade yiyen Angelino'nun stamina 16, work rate 15, natural fitness 18.
İyi bir sezon geçirdiği için upgrade alan Clauss'un stamina 14, work rate 14, natural fitness 15.

Son olarak FBref üzerinden defansif profillerine bakarsak (90 dakika başına istatistikleri):

Clauss
Dribblers challenged: 0.8
Dribblers tackled: 1.81
Percentage of dribblers tackled: 44.2%
Challenges lost: 1.01

Angelino

Dribblers challenged: 0.79
Dribblers tackled: 1.27
Percentage of dribblers tackled: 62.2%
Challenges lost: 0.48

Özetle Angelino daha verimli bir savunmacı ama aslında ikisi de kötü savunmacı. Clauss bu sezon savunmacılıkta biraz daha iyiye gitmiş.

Bu gibi bek oyuncularından verim almak için bunların sürekli mücadeleye girip top kazanması gerektiği bir düzenden ziyade bunların rakip üçüncü bölgede top kullandıkları bir düzene geçmek gerekiyor. Okan Buruk'un oyun anlayışı da bir nevi bunun taban tabana zıttı.

Fakat Clauss Angelino'dan daha tempolu diye bir durum yok. Aksine Angelino dayanıklılık açısından daha iyi, Clauss ise hız açısından. Daha fazla ikili mücadeleyi kim kazanıyor mu bu mühim. Duel% verisi mühim yani. DataMB radarları:

Screen Shot 2024-02-01 at 1.42.44 AM.png

Bunun da net bir cevabı yok, Angelino geçen sezon daha iyiymiş ama bu sezonki Clauss Angelino'dan daha iyi.

Dediğim gibi ben Clauss'u çok isterim aynı Angelino'yu çok istediğim gibi ama benzer sorunları onunla da yaşamamız çok olası.

Rıdvan 4 m euro bonservis versek Assignon'da 1 m euro + opsiyonla kiralasak temiz iş olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt