Transfer Nöbeti #3 | Ocak 2026 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
7 mayıs 2006 da oynanan bjk-Gs maçından sonra erman toroglunun dediği gibi

'Havada biseyler dolaşıyor hocam'

IMG_8521.webp

Lookman konusunda üfürükçüleri boşverin Buchi baba dışında kaynak kabul edilemez, ufacık bir gelişme olsa hemen heyecanla öterdi tosunum

Ben insanları da anlamıyorum. Transferler nerde diyorlar. Sonrada neden bu kadar pahalı oyuncu alıyorsunuz. Ucuza gence gidiyorlar bu defada kimse sabr etmiyor. Bide transfer piyasası nedense uçmuş durumda. 20M euro altına düzgün oyuncu yok. Avrupadan çöp aliyim desen 10-15 ten aşağısı yok. Yani bilmiyorum bence sorun dünya futbolunda. Araplar futbol piyasasının içinden geçti. E tüm bunlar ışığında siz ne olmasını bekliyorsunuz yada ne olacağını sanıyosunuz. Eyvallah alt yapı konusunda bende hemfikirim de 100 yılı geçmiş ülkede futbol var ama bir tane alt yapı yok. Zaten bizde alt yapı her yıl 1-2 oyuncu cıkarsa kafi olurdu. Tüm takımı genç yapamazsın Türkiyede bu mümkün değil. Tek katılabileceğim fikir alt yapı artı güçlü kadro. İkisini de yapabilirsek birgün herşey farklı boyuta gelir.

Birde Lookman a gereksiz diyen arkadaşlar var. Barış gidecek seneye bunuda düşünün derim. Ki Barış iyi oyuncu fizik olarak yıpratıyo ama gol/asist katkısı yetersiz. Pas verme konusunda ciddi sorunları var. Tmm hoca başka strateji uygulasa Barışın fiziği cok daha faydalı olur ama hocadada böyle bir meziyet yok. Mecbur oyuncular çözecek işi bu yüzden de transfer lazım. Lookman Sane kanatları efsane bişe olur bu arada.

Bahsi geçen lookman-ederson paketi müthiş olur ama bir osimhen parası daha harcamanın pek mantığı yok kulübü ciddi manada sıkıntıya sokar gerçi futbol aklı olmadığından anlık hareket edildiğinden bir antep puan kaybı sonucu kafayı kırıp alabilirler de

Ben insanları da anlamıyorum. Transferler nerde diyorlar. Sonrada neden bu kadar pahalı oyuncu alıyorsunuz. Ucuza gence gidiyorlar bu defada kimse sabr etmiyor. Bide transfer piyasası nedense uçmuş durumda. 20M euro altına düzgün oyuncu yok. Avrupadan çöp aliyim desen 10-15 ten aşağısı yok. Yani bilmiyorum bence sorun dünya futbolunda. Araplar futbol piyasasının içinden geçti. E tüm bunlar ışığında siz ne olmasını bekliyorsunuz yada ne olacağını sanıyosunuz. Eyvallah alt yapı konusunda bende hemfikirim de 100 yılı geçmiş ülkede futbol var ama bir tane alt yapı yok. Zaten bizde alt yapı her yıl 1-2 oyuncu cıkarsa kafi olurdu. Tüm takımı genç yapamazsın Türkiyede bu mümkün değil. Tek katılabileceğim fikir alt yapı artı güçlü kadro. İkisini de yapabilirsek birgün herşey farklı boyuta gelir.
Dayı takımda 12 tane oyuncu var yok.
Bütün dünya 1-2-5 milyona oyuncu bulabiliyor biz bulamıyoruz.
4 tne yabancı boşluğu var 4 tane üst düzey elit oyuncu mu gelecek? Yok. O zaman boşa bunları aklamaya gerek yok.

Averajın lazım olduğu şampiyonluk maçına ; Halil Derviş tek forvetiyle çıkan Fati hoca gibi, bir gece olmuş anlaşılan

doğru oyun doğru oyuncularla karakterli oyuncularla oynanır teknik direktör etkisi elbette var ama bir elmander , bir melo bir ujfaulusi,engin baytar olunca oyunun karakteride ruhuda ona göre şekilleniyor bence
biz çok ruhsuz takım olduk en başta bunu düzeltmek gerekiyor , davinsona bakıyorum kendine el patron dedirtiyor ama lakayıtlık gevşeklik o biçim , barış alpere bakıyorum düne kadar kaçma derdindeydi icardi desen şeyinin keyfinde bir osimhen var sahaya bişeyler koymaya çalışan onun dışında ne bir hırs görüyoruz ne bir istek ne bir arzu
Dediğin çok doğru. Bir ekleme de yapayım. Bahsettiğin ruhsuzluk biraz da doymuş olmaktan geliyor.

3 senen üst üste şampiyon olmuş bir takımın, yüksek maaş alan doymuş star oyuncularının 4. yıl motivasyon kaybı yaşamasına şahit oluyoruz resmen.

Oyuncular, hoca, hatta yöneticiler bile bir doymuşluk/rahatlık sergiliyorlar.

Bir challenge lazım. Ya da motivasyon yaratacak tipte oyuncular. Ghendouzi çok önemliydi mesela bu profile çok uygun bir oyuncuydu.

Challenge işinde de Ali Koç yönetimi sağolsun sürekli GS'a bulaşarak, oyunculara ve hocaya kişisel saldırılarda bulunarak, azalmaya yüz tutan motivasyonu bir şekilde körüklüyordu. Bu sene o da yok.

Bir şeyler olması lazım. Bir motivasyon lazım. Hırs lazım. Bir şeyler değişecek mi göreceğiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt