O sene Fenerin en iddialı olduğu sene değil miydi, Zaha ve Ziyech kaç tane maçı tek başlarına aldılar, onlar yokken Keremle Barış, başlarda Icardi hatta Kerem Demirbay hepsi önemli katkılar verdi o sezon. Sadece Avrupa’da başarısızdık, o günden bu yana 230 m euro harcadık Avrupa’da başarılı mı olduk? Sanmam.
O yaz harcanan total bonservis 20-25 devre arasıyla da 30 m euro, ki aynı paraya Boey satıldı, defalarca kez söylesem ve kabul etmesen de o yazın en büyük problemi buydu.
Yüksek maaş vs denilen adamların alayından da kolaylıkla çıkıldı, Tete’den para vs bile kazanıldı. O sene alınan oyunculardan Ndombele hariç herkesten katkı da aldık, Jelert, Cuesta vs gibi olmadı hiçbiri.
Elinde 80 m euro bonservis harcama imkanın varken aldığın adamlar
Jelert
Sara
Jacobs
Sallai
Morata
Lemina
Eren
Frankowski
Cuesta
vs vs vs
Hiçbiri öyle yıldız değil, başarı oranı neredeyse 0 bu transferlerde, Lemina ve Eren dışında maliyetinin oyuncusu yok.
Bu sene de 150 harcadın Osimhen dışında hakeden yok şu an için, ne olursa olsun Sane ve İlkay yanlış hamle değil ama Singo ve Uğurcan ederlerinin adamı değiller.
230 m euro ile 30 m euro harcanan dönemi kıyaslamıyorum, başarısızlık oyuncuları ikna edememekten geliyor çünkü listenin başındakilerini alamıyoruz, 2 sene öncesi deyip eleştirmek istediğin Erden Timur’un alameti de tam olarak bu ikna olayıydı.
Defalarca kez yine söylediğim gibi Zaha’yı isteyen de Jacobs’u isteyen de Jelert’i isteyen de günün sonunda hocadır, zamanında Zaniolo’yu isteyen de oydu. Transferi yapan kişiyi suçlayacağın ana konu ikna sürecidir ve yönetimi ise mali istikrarı sağlayamamaktır.
Neyse ben bu konudaki fikrimi defalarca anlattım Erden Timur, İbrahim Hatipoğlu ve Abdullah Kavukçu arasında kimin açık ara daha faydalı olduğu, kulübe ne kadar katkı verdiği de bence çok net.