Transfer Nöbeti #3 | Ocak 2026 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şimdi yine baktımda yönetim son 3 transfer döneminde 1.5 yılda 100 milyonun üzerinde defansa,100 milyonun üzerinde hücuma para harcamış, yönetimi eleştirirken birazcık elim vicdanıma değmedi değil.

Hesap sorulması gereken ilk kişi Okan buruk

Şimdi panikle 70 milyon harcayıp o parayı etmeyecek adamları alacaklardır.
Icardi ve Kutucu ile takımın hücum dengesi bozuluyor.

Vedat Muric
Marodona Can
Maestro
Camara
U23 wonderkid 10 numara

şeklinde gidilebilir.

Şimdi yine baktımda son 3 transfer döneminde 100 milyonun üzerinde defansa,100 milyonun üzerinde hücuma para harcamış, yönetimi eleştirirken birazcık elim vicdanıma değmedi değil.

Yönetimden daha suclu bu herif. Bukadar para harcatti dişe dokunur bir oyuncu yok nerdeyse. GS bu vasat hocayla yıllarını harcadi. İyi bir hocayla daha iyi yerlerde olabilirdik. Şampiyonluk geliyor diye vasata alistik

Daily yönetim istifa dönemine geri dönmüs bulunmaktayim

O sene Fenerin en iddialı olduğu sene değil miydi, Zaha ve Ziyech kaç tane maçı tek başlarına aldılar, onlar yokken Keremle Barış, başlarda Icardi hatta Kerem Demirbay hepsi önemli katkılar verdi o sezon. Sadece Avrupa’da başarısızdık, o günden bu yana 230 m euro harcadık Avrupa’da başarılı mı olduk? Sanmam.

O yaz harcanan total bonservis 20-25 devre arasıyla da 30 m euro, ki aynı paraya Boey satıldı, defalarca kez söylesem ve kabul etmesen de o yazın en büyük problemi buydu.

Yüksek maaş vs denilen adamların alayından da kolaylıkla çıkıldı, Tete’den para vs bile kazanıldı. O sene alınan oyunculardan Ndombele hariç herkesten katkı da aldık, Jelert, Cuesta vs gibi olmadı hiçbiri.

Elinde 80 m euro bonservis harcama imkanın varken aldığın adamlar

Jelert
Sara
Jacobs
Sallai
Morata
Lemina
Eren
Frankowski
Cuesta

vs vs vs

Hiçbiri öyle yıldız değil, başarı oranı neredeyse 0 bu transferlerde, Lemina ve Eren dışında maliyetinin oyuncusu yok.

Bu sene de 150 harcadın Osimhen dışında hakeden yok şu an için, ne olursa olsun Sane ve İlkay yanlış hamle değil ama Singo ve Uğurcan ederlerinin adamı değiller.

230 m euro ile 30 m euro harcanan dönemi kıyaslamıyorum, başarısızlık oyuncuları ikna edememekten geliyor çünkü listenin başındakilerini alamıyoruz, 2 sene öncesi deyip eleştirmek istediğin Erden Timur’un alameti de tam olarak bu ikna olayıydı.

Defalarca kez yine söylediğim gibi Zaha’yı isteyen de Jacobs’u isteyen de Jelert’i isteyen de günün sonunda hocadır, zamanında Zaniolo’yu isteyen de oydu. Transferi yapan kişiyi suçlayacağın ana konu ikna sürecidir ve yönetimi ise mali istikrarı sağlayamamaktır.

Neyse ben bu konudaki fikrimi defalarca anlattım Erden Timur, İbrahim Hatipoğlu ve Abdullah Kavukçu arasında kimin açık ara daha faydalı olduğu, kulübe ne kadar katkı verdiği de bence çok net.

erden timur ile kavukçu kıyaslaması değil bu

bırak transferi bu isimler arasında takımın idaresi veya ufak detaylarda da fark vardır

ayrıca para arttıkça hata oranının arttığına da hemfikirim

ama mesele şu neden zahayı ikna etmek zorundaydık bu takımın orta saha arayışı varken

bu bana şunu gösteriyor demek ki mesele sadece parasızlık değil para olsa da o mantalite orada yani fırsat varsa her seferinde ihtiyacımız olmasa da ona gidelim

ki bunun örneği de zaniolo transferi yani 15 milyonun var ve orta saha arıyorken bir anda bundan vazgeçip bu denk geldi bunu alalım olayı

ilk düğme yanlış iliklenince sürekli devam etti bu

hoca da yönetim de erden timur da aynı derece de sorumlu

nasıl ki hoca singo gibi anormal bir bek maliyeti talep ederken bir kişi de yönetimden hoca sne ne yapıyorsun kafayı mı yedin demediyse o gün de aklı başında biri arkadaşlar bizim zaniolo kerem barış yunus 4 kanadımız var bunalrın üzeirne 3 tane daha adam eklemek yerine başka yerlere bakalım demediyse hatalıdır

ilk zamanlarda sadece erden timur ve yönetim bunun peşinde okan buruk itiraz edemiyor diye düşünüyordum ama zamanla gördüm ki yönetimler değil okan burukun da kafası böyle çalışıyor

sahada her dakika bireysel performansla kim maçı alabilirse onalra gelsin diyor

Yahu 3.5 sezonda iyi oynadık dediğimiz maç sayısı kaçtır? Hep transfer hep transfer yeter hoca ya! Aldırdığın adamlarda değse bari.

Yönetimden daha suclu bu herif. Bukadar para harcatti dişe dokunur bir oyuncu yok nerdeyse. GS bu vasat hocayla yıllarını harcadi. İyi bir hocayla daha iyi yerlerde olabilirdik. Şampiyonluk geliyor diye vasata alistik
Bu kulüp Cevat güler ile şampiyon oldu üstelik o zamanlar ligin kalitesi bu kadar leş değildi dediğin gibi 4 senede aklı başında bir teknik ekip olsa şuan bambaşka şeyler konuşuyor olabilirdik

Samardzic için inanılmaz kötü yorumlar var ( koşmuyor, çok top kaybı yapıyor )

Şimdi maçın özetini izledim, özetten gerçekten anlaşılmıyor veya ekrandan izleyince diyeyim. Dün maçtaydık, çıplak gözle izleyince dikkatimi çeken şey, takımda bir şeylerin pimi çekilmiş gibi. Futbolcuların vücut dili hiç olumlu sinyal vermiyor. Maç berabere bitecek ama bağırıp çağıran, kendini yırtan görmüyoruz.

Normal şartlar altında Osterwolde hıyarı gelip kulübeye o hareketi yaptığında benim bildiğim Galatasaray yedek kulübesinden en az 2 oyuncu ok gibi fırlar senin ananı avradını diye kovalar, 5 dk ağır kavga çıkar, 2 kırmızı kart yerdik.

Takımda inanılmaz bir RUHSUZLUK hakim. Ruhsuzluk acaba yanlış tanım mı olur bilmiyorum, sanki nasıl desem özgüvensizlik.

Maç boyunca sürekli yana ve geriye paslar yaptık. Topu alan oyuncu 5 saniye evirip çevirmeden pas vermedi. Dikine hızlı pas hiç yapılmadı.

Ceza sahası ortasında veya ortasahada tek bir adamı eksiltemedik İlkay ve Yunus bunu hiç denemedi. Bu şekilde oynayarak yalnızca sol ve sağ çizgiye inip orta keserek kapalı rakibi açamazsın.

Takımdaki en büyük eksiklik adam eksiltebilecek, dikine pas atabilecek bir adamın olmayışı.

Sol ve sağda Barış ve Sane gibi çok iyi adam olmasına rağmen bunlar iki kişi kademeli markajla karşılandığında ve etkisizleştiğinde yapılacak tek şey ortadan delmektir. Mertens sonrası bu profilde oyuncumuz yok.

Gün gelecek, 3 sene üst üste şampiyon olmuş Galatasaray, yaz transferinde 200 milyona yakın para harcayacak deseler, Los galacticos kurmuştur kesin derdim. Gerçekte olan,

Sol açık baris (asıl yeri sağ açık), yedeği yok.
10 numara yok.
Forvet osimhen(kendisi Afrika kupasında), yedeği yok.
Orta saha torreira(belkide devre arası gidecek), yarım lemina.
Sol bek yok, en iyi etki veren kazimcan.
Sağ bek yok, kanattaki sallai oynuyor.
Defansta yedek Metehan, o da hapiste.

Nasıl kadro bu? Fmde wonderkide para saglamak için ne varsa satardım, bir süre sonra yönetim izin vermezdi satmama. Bizimki ciftlik

Şimdi yine baktımda yönetim son 3 transfer döneminde 1.5 yılda 100 milyonun üzerinde defansa,100 milyonun üzerinde hücuma para harcamış, yönetimi eleştirirken birazcık elim vicdanıma değmedi değil.

Okan Hoca 'nın en büyük problemi Başakşehir 'de son döneminde yaşadıklarından dolayı hiyerarşiye kafasını aşırı takıyor olması. Kadro planlamamızın da her sene yanlış yapılıyor olmasının da Avrupa 'da bir türlü başarı yakalayamamış olmamızın da en büyük problemin bu olduğuna inanıyorum

Bilmiyorum belki kendi kafamda kuruyorum ama Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığımız maçta Kazımcan sol bek Davinson sağ bek Lemina stoper çıkmak zorunda kalmasak belki ligdeki rakibimizin fişini Aralık ayında çekmiş olacaktık, Şampiyonlar Ligi 'nde Manoco ve USG maçlarının yedek kulübesinde futbolcu olmadan maça çıkmak zorunda kalmasaydık şimdi rahatça ilk 24 'de rakibimiz kim olacak diye onu bekliyor olacaktık

Tabii yönetimdeki iş bilmezlerin de Okan Hoca kadar suçlu olduğuna inanıyorum belki de uzun zamandır sorunsuz 1 transfer dönemi geçiremedik, sürekli bir kaos dönüyor

Bari Vlasic'i alın. Samardzic için öyle böyle yorumlar yok.
Hatta Pasalic bile kalan maçlarda minimum 5 gol atar

erden timur ile kavukçu kıyaslaması değil bu

bırak transferi bu isimler arasında takımın idaresi veya ufak detaylarda da fark vardır

ayrıca para arttıkça hata oranının arttığına da hemfikirim

ama mesele şu neden zahayı ikna etmek zorundaydık bu takımın orta saha arayışı varken

bu bana şunu gösteriyor demek ki mesele sadece parasızlık değil para olsa da o mantalite orada yani fırsat varsa her seferinde ihtiyacımız olmasa da ona gidelim

ki bunun örneği de zaniolo transferi yani 15 milyonun var ve orta saha arıyorken bir anda bundan vazgeçip bu denk geldi bunu alalım olayı

ilk düğme yanlış iliklenince sürekli devam etti bu

hoca da yönetim de erden timur da aynı derece de sorumlu

nasıl ki hoca singo gibi anormal bir bek maliyeti talep ederken bir kişi de yönetimden hoca sne ne yapıyorsun kafayı mı yedin demediyse o gün de aklı başında biri arkadaşlar bizim zaniolo kerem barış yunus 4 kanadımız var bunalrın üzeirne 3 tane daha adam eklemek yerine başka yerlere bakalım demediyse hatalıdır

ilk zamanlarda sadece erden timur ve yönetim bunun peşinde okan buruk itiraz edemiyor diye düşünüyordum ama zamanla gördüm ki yönetimler değil okan burukun da kafası böyle çalışıyor

sahada her dakika bireysel performansla kim maçı alabilirse onalra gelsin diyor
Bedava Zaha alınmasının sebebi bedava alınacak orta saha bulamamaktı bana göre. Okan da Zaha diye okay verdi, günün sonunda 4-5 kanadın hepsinden katkı alındı o sezon, bir esneklik sağladı yani şimdiki gibi kanatlar formsuz olunca ortada kalmıyorduk böyle olunca.

Orta saha o yüzden ŞL giriş ile limit sonrasına bırakıldı ve risk alındı, o günde de alınacak orta saha Amrabattı, United aldı. İyiki almamışız bile denilebilir, o dönemde de benzer düşünüyordum.

Burada eleştirilecek tek konu neden ortalama bir orta sahayı eylülde almamak olabilir, öncesinde Kerem Demirbay da alındı ve o sene çok iyi katkı verdi zira.

Zaniolo mevzusunda da gerçekten istediğimiz ortasaha mıydı emin değilim; Sergio, Midstjö, Torreira ve Berkan vardı o dönem Kaan alındı, başka orta saha istediğimizi sanmıyorum. Genç bir fırsat transferi baktık muhtemelen, onu değerlendirdik.

Singo konusunda da hocaya napıyorsun demezler, yöneticilerin böyle bir misyonu olamaz, sadece bu maliyete bu adam eder mi kısmı sorgulanır. Bunun yerine 3 adam alalım demez yani yönetim, niye desin.

Singo tamamen teknik bir karar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt