Fernando Lucas' a haddinden fazla burun kıvrıldığını görüyorum. Sebep: ''5 ay boşta gezmiş, AS a 1 m serbest kalma bedeliyle imza atmış oyuncuya mı kaldık?!''...
Brezilya MT forması giymiş ''Prime'' Fernando' yu TR ye getirebilir miydiniz; getirdiniz diyelim, maliyeti ne olurdu?..30 yaşında, gözümüzün önünde gayet iyi performans göstermiş, kalitesi belli bir futbolcudan bahsediyoruz. Bu takıma öncelikle 'olmuş' futbolcular lazım; ben de isterim elbette, hep 2-3 milyona genç oyuncular alınsın, birkaç yıl verim alıp 20-30 a paketleyelim ama değil bizim gibi futbol endüstrisinde esamisi okunmayan, her türlü organizasyon kabiliyeti zayıf kulüpler, futbolcu yetiştirmekte başarılı, sömürge ülkelerden alabildiğince faydalanan kulüpler bile bunu her zaman başaramıyor; gerçekçi olalım...Liyakat sahibi birkaç genç oyuncu yine denensin, ayrı konu. Geçen sezon başında hemen hepimizin heyecanla karşıladığı Cicaldau-Boey-Morutan gibi oyunculara bel bağlamanın sonuçlarını gördük. Bakın hiçbiri için ciddi bir talip çıkmadı bile...
İlle alınsın diye demiyorum, bilmediğim önemli defoları varsa uzak dursun ama yeri geldiği için değinmek istedim...