Transfer Nöbeti #5 | 2023 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
images (58).webp

Yetenekli oyuncu her takımda var kimisi çalışıp üst takıma çıkıyor kimisi de ikinci liglerde sürünüyor. Arda güler gibi arda turan gibi emre belezoglu gibi wonderkidler 10 yılda bir denk gelir. Bu tarz oyuncular özeldir. Bizde bu klasmanda 2 tane sayabildim belki ozan'i da ekleyebiliriz ama başka girmez bu kategoriye.
Bu dediğin istisnalar Türkiye’ye özel. Hırvatistan’da 5m nüfus var, habire iyi oyuncu çıkıyor. Sen yeterince tara düzgün eğitim ver beslenmesini ver hepsi çok iyi olur. 80m ülkede arda güler istisna değil biz bulamıyoruz geliştiremiyoruz

Ne farkeder ? Adamlar bulmuş almis, sende de torpilli, top bile kontrol edemeyen hamza var, babası olmasa altyapıya bile gireceği şüpheli bir arkadaş
Nasıl ne farkeder?

Turan, Güler, Çolak, Akgün gibiler kendini yırtsan da çıkıyor zaten yeteneğiyle.

Asıl sıkıntı yıldız çıkarmak değil rotasyon oyuncusu çıkarmak. Bahsettiğin torpilli dediğin alt yapı son 10 yılın açık ara en başarılı takımları, şike mi yaptılar da kazandılar o şampiyonlukları.

Hamza’yı da fazla beğenmem ama asla senin bahsettiğin gibi kötü bir adam değil.

Cidden bokunu çıkarıyorsunuz bazen.

Bu dediğin istisnalar Türkiye’ye özel. Hırvatistan’da 5m nüfus var, habire iyi oyuncu çıkıyor. Sen yeterince tara düzgün eğitim ver beslenmesini ver hepsi çok iyi olur. 80m ülkede arda güler istisna değil biz bulamıyoruz geliştiremiyoruz
Bu iste Türkiye de altyapı da yeterli hocaların olmaması ve eğitimle alakalı. Almanya ülkesinde ki türklerden kaç tane üst seviye adam çıkarttı. Bizde o seviyeye gelebilen bir tek arda turan var başka da yok. Biz bulamıyoruz değil bizde de bir sürü yetenek tabanı yüksek oyuncu var mesela Atalay kendi yaş grubunda en iyilerden biriydi belingham'in Jadon sancho'nun olduğu turnuvada en iyi oyuncular arasında seçilmişti sonra ne oldu ikinci ligde bile süre alamayan adama dönüştü.

Altyapilara bakilmadigini mi dusunuyosunuz gercekten bizimkiler de bi ton transfer yapiyodur alt yas gruplarina u12den u19a kadar ayni 20 kisi devam etmiyor yani

Icardi için forumda da bolca Hagi kıyaslaması gördüm. Hagi olduğu dönem her sene full oynadı, yağmurda çamurda.

Öyle iyi topçu olmakla Hagi, Sneijder, Melo olunmuyor.

Icardi bunlar gibi olabilir ama önce bize gelecek sonra da maçların en az %80inde oynayacak. Sonra efsanelikten falan bahsetmete başlayabiliriz.

Bir tane arda güler ki onu da başka altyapıdan alarak çıkardı diye fener altyapısını da övmeyin ya. 20 yılda üst yapıda süre alabilen bir tane oyuncusu yok adamların.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt