Transfer Nöbeti #5 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence yanlış düşünüyorsunuz hocam. Okan Hocanın oyun anlayışı hiç değişmedi. Lemina oynadığı oyuna daha uygun bir adam olduğu için kafasındaki oyunu daha iyi oynadık. + olarak bir de Eren takviyesi bizi fazlasıyla yükseltti.

Bence oyun anlayisi fazlasiyla degisti. Surekli kaleciye kadar pres yaptirdigi oyun gitti mesela. Hizli hucumdan set hucumuna dondu oyun. Bu da Lemina geldikten sonra oldu. Kendisi bunu planliyor muydu bilinmez ama sonucta oynatti ve tuttu. Ligin ilk yarisinda cok daha fazla gol yerken ikinci yarida adam akilli gol yemedik.
Torreira'dan dolayı bizim oraya ekleyeceğimiz adam hem fiziksel olarak çok diri olmalı hem de kafa toplarında vs. üstünlük kuran birisi olmak zorunda. Sezon başında Sara orada oynarken kafa toplarına stoperlerimiz çıkıyordu ve rakip forvetlerden alamadıkları her hava topu kalemizde tehlike oluyordu. Bu şekilde en az 10 gol yedik. Torreira bir ara artık geri koşmayı falan bile bırakmıştı salmış bir vaziyette futbol oynuyordu. Bazı şeyler çabuk unutuluyor. Rize maçını ve ondan önceki 3-4 maçı açıp bir izleyin nasıl iflas ettiğimizi bir görün. Eren ve Sallai'nin iyi beklik yaptığı bir oyundan bahsediyoruz.

Torreira ve Lemina zaten fiziksel olarak cok dayanikli ve work-rate'i yuksek isimler. Oraya gelecek oyuncu Sara ile donusumlu oynayacak biri olmali, bu konuda da boy vs cok onemli degil. Kreatif olsun yeter.
Kafa topu konusunda da artik bence ortasahanin uzun olmasi vs diye bir sey pek kalmadi. Kaleci ya da defans uzun oynayinca zaten direk stoperle eslesen forvete oynuyorlar, ortasahayi bypass geciyorlar. Bkz PSG ortasahasi Neves ve Vitinha. Fabian da pek kafa topu ustasi degil bildigim kadariyla.

Rize macini kazandik hocam. Her takimin iyi-kotu donemleri oluyor. Bizi iyi ve kazandigimiz donem %80, kotu/kaybettigimiz donem max %20.

Hakan'da bize uyacak meziyetlerin hiçbiri yok onun çok farklı meziyetleri var ve hocanın oyun anlayışına bence uymuyor Hakan iyi olan meziyetleri. Oyun değişir mi? bilemem bugüne kadar değiştirmedi. Avrupa'da Y. Boys, AZ, Prag gibi takımlar içimizden geçerken hatta 10 kişi kalmışken bile hoca oyunu değiştirmedi. Hakan geldi diye registalı oyuna döneceğini sanmıyorum.
AZ macinda sanssizdik, kirmiziya kadar turu geciyorduk bence Prag maci gibi. Young Boys gercekten cok kotuyduk takim olarak. Hakan gibi bir oyuncu olsa belki de kirmizidan sonra cok dagilmazdik. Bize o seviyeleri oynamis ve Galatasaraya gonulden bagli bu tarz oyuncular kesinlikle lazim. Berkan da yurekten oynuyor ama iki oyuncu bir degil mesela.

Yazdığımı dikkatli okursanız Osimhen'i alamadılar diye yönetime eleştiride bulunmuyorum o transfer zaten bir rüyaydı ve bitti. Ben sakatlık sonrası İcardi'yi kesecek forvet alamazlar diyorum. Mesela şimdi Ter Stegen falan kovalıyorlar ya onu da alamayacaklar en son gidip çöp oğlu çöp Pena'yı getirirler. Geçen yaz yapılan yanlış işleri unutmayın lütfen. Osimhen piyangosu vurmasa şu an hepimiz yönetim istifa yazıyorduk.

Icardi'yi kesecek forveti kimse alamaz hocam ben de onu diyorum. Surekli negatif konusmanin kimseye faydasi yok. Kotu isleri oldu bu yonetimin, ama goruldugu uzere cok cok iyi isleri de oldu. Ben yanlislardan cok dogrulari oldugunu dusunuyorum Dursun Ozbek'i Galatasaraya yakistirmama ragmen.

O zaman pahalı stoperi boş verelim.

Gidip 2003+ doğumlu sol stopere yönelmek lazım hatta buldum bile birini. Az sonra maçı başlıyor biraz bakalım.

Hanımla çocuklar gezmede ben de bir yerde oturup kahve içeyim dedim. Yaşlanmışız yav… genç olmak varmış şu devirde…

Bir tarafından uydurulmuş duyum afrika kupası var bu sene hem forveti hem kaleciyi mi kaybedeceğiz. Bu ne saçmalık.
Afrika kupasının finale kada giden takım oyuncusu var ise ligde sadece 1-2 maç kaçıracağı söyleniyor. Belirtilrn kaleci isminden bağımsız. Nedir kimdir bilmem…

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt