- 1 Ağustos 2009
- 46.556
- 48.818
- 4.708
Futboldan anlamam FeradımNe zaman youtube kanalı açıp futbol yorumlamaya başlıyorsun. Bu engin bilgine türkiyenin ihtiyacı var.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Futboldan anlamam FeradımNe zaman youtube kanalı açıp futbol yorumlamaya başlıyorsun. Bu engin bilgine türkiyenin ihtiyacı var.
Aklin yolu bir senede 6 derbi 10 tane avrupa maci 50 tane cin seddine karsi mac yapiyoruz
Cok Savunma istiyorsak Kaan Berkan Demirbay Toreria dan ikisini kullaniriz Wendel de Mertens yerine oynar mis gibi takim olur
Bu sene mertense cok yuklenmememiz lazim sezon sonuna diri biraktinmi mertens tek basina ligi domine ediyor Allahtan gecen sene okan hoca bir iki ay adami oynatmadi bir donem diri kaldi
Saga sola deli dana gibi kosan oyuncuya para baglamam elimde lucas berkan kaan varken vendel fred den daha buyuk fark yaratir adam 26 yasinda
Olayın biraz daha köküne inersek...muhabirlik ve gazetecilik bitti
ama bitiren muhabirlerin kendisi değil tabi
bir çok sebep sayılır ülke şartları ile ilgili ama futbol konusunda taraftar suçsuz mu
şimdi bir muhabir çıksa transferlerimizdeki varsa gizli menajer paralarını veya kapa bildirilmeyen şeyleri kaynaklı haber yapsa taraftar ne yapar
normalde neden yaptınız diye haber sormak gerekirken biz muhabire neden bunu haber yaptın bak x takım muhabiri böyle mi diyoruz
her takım böyle
kimsenin haberle ilgilendiği yok herkes duymak istediğinin haber yapılmasını istiyor ve bu yüzden de muhabirlere iki seçenek kalıyor
ya yönetimlere ya taraftara yaranmak
bu yüzden de ahmakça işler yapıyorlar
Olayın biraz daha köküne inersek...
İnsanların doğru kabul ettiği şeyler bir kriter halinde bile değil abi, tamamen anlık ve kıstasların varsa bile tamamen sapmış durumda. Herkeste bir art niyet arama hali var. Eskiden biz tvde gördüğümüz şeyleri bile çok fazla sorgulamazken, sorgulamaya da gerek kalmazken, şimdi sosyal medyada ortaya bilgi diye atılan şeylerin bile %90'ı yalanken, yorumların da %99'u saçmalık, iftira ve hakaret üzerineyken ne kıstas kaldı ne hakikat ne de insanların bunları sorgulayıp anlamaya çalışıp bir mantık süzgecinden geçirip fikir edinmeye tahammülü kaldı.
Şimdi felsefe yapıyor gibi hissettim kendimi ama vatandaş ne ki gazeteci o olsun diye sormak lazım. Hayatındaki bütün bilgilerin (bilgilerin her gün milyar kere katlanarak arttığı ve gereksiz bilgilerle beynini işgal etmelerine izin verdiğin bir ortamda) stereotipler gibi ezber bilgilerden ibaret hale geldiği bir ortamdayız. Örneklemeye bile gerek duymuyorum, memleketin %90'ı kısmen ya da tamamen böyleyiz maalesef.
Az ve öz konuşalım: Eğitim şart. Ama sistemli, disiplinli ve analitik eğitim şart. Eğitim adı altında saçmalıklar değil.
İkisi de verimli olabilir ama Doue daha versatile ve yontulabilecek bir adam, Jelert daha kısıtlı yetenekte.
Bu kadar uğraşıp Doue alamamak zaten saçma.
Emrem zaten defansif bir sağ bek aldın Hojbjerg gibi birini de alırsak otobüs çekelim tam olsun
uyuyup gol yedirmiş
Mariano savunmasi iyi değildi ki ? Doue nin savunması daha iyi değil miGuela = Daha fizikli Mariano gibiydi. Onu tercih ederdim ama Jelert savunmada iyi çıksın yeter.
uyuyup gol yedirmiş