Transfer Nöbeti #6 | 2025 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yunus hem altyapı hem homegrowna girer ama 4 alt yapı oyuncusu (21 yaş üstü) dolduramıyoruzki niye homegrowna yazalım boşuna.

Neyi tartışıyorsunuz anlamadım

21 yaş üstü 5 altyapı oyuncun olsa 4ünü altyapı diğerini de homegrownın içine koyabilirsin.

21 yaş altında zate sınır yok, istediğin kadar kaydet.

selam arkadaşlar biz transfere geç kalıcaz ✌️🫶🙏

@Sadri Baykam
bu işler öyle şu topçu iyi şu topçu çöp gibi kimsenin aksini ispatlayamayacagı konularda atıp tutmaya benzemiyormuş dimi?

"As a minimum, eight places are reserved exclusively for "locally trained players" and no club may have more than four "association-trained players" listed in these eight places on List A."

8 tane locally trained oyuncu lazim diyor ve bu 8 den en fazla 4 tanesi ülkede baska takimda yetismis olabilir diyor. Yani istersen 8 tane kendi altyapindan bildir ve 0 ülkede gelismis yapabilirsin demeye getiriyor.

Alt yapıdan yetişme oyuncuyu TR'de yetişme işine de yazabiliyorsun. Yani 8 tane alt yapıdan yetişmiş Türk yazabilirsin ama en az 4 tane alt yapıdan yetişmiş yazmak zorundasın 8 tane kulübün alt yapısında yetişmeyen ama TR'de yetişmiş oyuncu yazamıyorsun. Alt yapında ve bellirli yaş küçükler zaten B listesinde oluyor ve rotasyonda kullanabileceğin TR yetişme bakıyoruz biz.
Liste A'da hiçbir kulüp 25'ten fazla oyuncuya sahip olamaz. Bu, gerçekten iki tam başlangıç 11'i ve ardından üç ekstra oyuncuyu adlandırmakla sınırlı oldukları anlamına gelir. Bunun içinde, sekiz yer yalnızca "yerel olarak eğitilmiş oyuncular" için ayrılmıştır ve hiçbir kulüp Liste A'daki bu sekiz yerde listelenen dörtten fazla "dernek tarafından eğitilmiş oyuncuya" sahip olamaz. Liste, hangi oyuncuların buna hak kazandığını doğrudan belirtmelidir, böylece herhangi bir karışıklık olmaz.

Yunus hem altyapı hem homegrowna girer ama 4 alt yapı oyuncusu (21 yaş üstü) dolduramıyoruzki niye homegrowna yazalım boşuna.

Neyi tartışıyorsunuz anlamadım

21 yaş üstü 5 altyapı oyuncun olsa 4ünü altyapı diğerini de homegrownın içine koyabilirsin.

21 yaş altında zate sınır yok, istediğin kadar kaydet.

Bana Sadri bu kurali 4 tane mecbur kendi altyapindan ve diger 4 ülkende baska takimda gelismis olmali gibi anlatiyor.

Yani diyelim senin zimba gibi altyapin var ve ordan rotasyonunda 8 tane adam kullaniyorsun. Simdi onun düsüncesine baksan, burdan tek 4 kisiyi bildirme hakkin oluyor ve diger 4 icin ekstra ülkende baska takimda gelismis oyuncu almalisin gibi anlatiyor kurali.

Ben FM'de baya uzun kariyer yaptigimda, challenge olsun diye bazen diger takimlardan hic oyuncu almayip, sirf kendi altyapimdan 8 oyuncu ekliyordum kadroya ve hic sorun cikmiyordu.

Liste A'da hiçbir kulüp 25'ten fazla oyuncuya sahip olamaz. Bu, gerçekten iki tam başlangıç 11'i ve ardından üç ekstra oyuncuyu adlandırmakla sınırlı oldukları anlamına gelir. Bunun içinde, sekiz yer yalnızca "yerel olarak eğitilmiş oyuncular" için ayrılmıştır ve hiçbir kulüp Liste A'daki bu sekiz yerde listelenen dörtten fazla "dernek tarafından eğitilmiş oyuncuya" sahip olamaz. Liste, hangi oyuncuların buna hak kazandığını doğrudan belirtmelidir, böylece herhangi bir karışıklık olmaz.
kardeşim 8 adet TR yetişme ve bunların 4'ü alt yapıdan yetişme zorunluluğu var. Lakin istersen 8 TR yetişmenin 8'ini de alt yapıdan yetişmiş yapabilirsin. Çünkü senin alt yapıdan yetişmiş oyuncun aynı zamanda TR'de yetişme oyuncu statüsünde oluyor zaten.

Bana Sadri bu kurali 4 tane mecbur kendi altyapindan ve diger 4 ülkende baska takimda gelismis olmali gibi anlatiyor.

Yani diyelim senin zimba gibi altyapin var ve ordan rotasyonunda 8 tane adam kullaniyorsun. Simdi onun düsüncesine baksan, burdan tek 4 kisiyi bildirme hakkin oluyor ve diger 4 icin ekstra ülkende baska takimda gelismis oyuncu almalisin gibi anlatiyor kurali.

Ben FM'de baya uzun kariyer yaptigimda, challenge olsun diye bazen diger takimlardan hic oyuncu almayip, sirf kendi altyapimdan 8 oyuncu ekliyordum kadroya ve hic sorun cikmiyordu.
Senin dediğin b listesi

Trde yetişmemiş altyapıdan yetişmiş adamı trde yetişmişe yazamıyorsun

685c40c39e6ba4331f577795.webp

Dediğim gibi 21 yaş üstünü ister 8 altyapı koy

İster 4-4 paylaştır, içerde yetişme şartını sağlaması kafi

Yanlış anlatıyor. Biz Türk kulübüyüz ya zaten senin alt yapında yetişmiş oyuncu aynı zamanda TR'de yetişmiş oyuncu da oluyor hali hazırda. 8 oyuncunun tamamını kendi alt yapından oyuncu koyabilirsin ama zaten bizde 21 yaş üstü 4 tane alt yapıdan yetişme oyuncu yok.

B liste gencler icin ekstradan. Kardesim senin altyapin Afrikada mi? Niye onlar sayilmasin?
kardeşim 8 adet TR yetişme ve bunların 4'ü alt yapıdan yetişme zorunluluğu var. Lakin istersen 8 TR yetişmenin 8'ini de alt yapıdan yetişmiş yapabilirsin. Çünkü senin alt yapıdan yetişmiş oyuncun aynı zamanda TR'de yetişme oyuncu statüsünde oluyor zaten.

Beyler yukarda gsnin uefaya bildirdiği kadro var gidin bi bakın

Batuhan yunus metehan yazılmış

Apo ve barış yazılmış hiç dikkat ettiniz mi

Ula altyapıda adam mı yok 3 tane daha altyapıdan adam niye yazmamışız?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt