Transfer Nöbeti #6 | Ocak 2025 Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

insanları "şu"cu "bu"cu diye yaftalamadan, futbol işine şöyle sakin ve geniş açıdan bakabilsek rahat edeceğiz de...

mesela okan buruk avrupa'da başarısız olmuştur değil mi? bu net yani. tartışmaya kapalı bir konu. transfer süreçlerinde "yönetim koruyucu" davranarak hata yapmıştır. oyun içi müdahaleleri gecikmeli/yetersizdir. bunlar gerçekler. aynı fikirdeyiz.

ama bu adamın 2.5 yılda yaptığı iyi hiçbir şey mi yok? hadi gs'ı geçtim, başakşehir'de de mi yok akhisar'da da mı yok?

takım iyi oynayınca "kadro kalitesi sayesinde" diyorsunuz. ligde rekorlar kırınca "lig zayıf" diyorsunuz. totnım'ı ezip geçince, bayern'e karşı gayet iyi maçlar çıkarıp, sağ beki 30 m euro'ya satınca, önce birkaç gün kayboluyorsunuz, sonra yine ilk kötü sonuçta ortaya çıkıp "o maçlar da tesadüftü" diyorsunuz.

fb'ye iç dış 3-0 3-0 cila çekince, ne hikmetse yine "kadro sayesinde" diyorsunuz.

ama her tansiyonlu kaybedişten sonra gelip ilk paragraftaki HAKLI olumsuzlukları kullanarak herifin üstünü komple çiziyorsunuz.

böyle yapana ben dur derim. kimse kusura bakmasın.

bu insanı "okancı" yapmaz. çünkü ben de kendisinin tonlarca hatası olduğunu görüyorum. yukarıda da yazdığım gibi, eleştirenlerle de aynı fikirdeyim. ancak hocanın yadsınamaz iyi taraflarının ve başarılarının da olduğunu görüyorum.

asıl bunları görmemek insanı "anti-okancı" yapar.

başıma bir şey gelmeyecekse, ben ispanyol topçu sevmiyorum ya. farklı bir futbol kültürü. birlikte oynadıklarında, takım olarak iyiler. bireysel olarak (aşırı star topçuları dışında) bizim lig için uygun değiller bence.

bu yüzden morata'yı da istemezdim.

ancak zaman zaman batşuayi'yi izlerken hayatı sorguladığım aklıma geliyor ve morata için "eh işte" diyorum.

ayrıca mevcut başkan ve transfer komitesi daha iyisini alamazdı herhalde. zaten morata'yı da gardi ayarlamıştır muhtemelen.

Jelert bu kadar sövülecek adam değil. Oynadıkça işe yarayacağını düşünüyorum. Teknik heyet böyle düşünmüyorsa alınmasına onay verilmeyecekti o zaman. 8 milyonu ceplerinden çıkarıp versinler bi zahmet ya da verim almaya baksınlar. Bu kadar şımarıklık 2 sene sonra Avrupa yasağı olarak içimize kaçabilir.

Jelert-Jakobs-Yeni sağ bek rotasyonu götürür bizi. Ama orta sahaya sertlik katacak biri bence şart. Torreira eskisi gibi değil, Sara da işin o tarafında yok. Nelson'u kazanıp orta saha alınmasını tercih ederim. Olmuyorsa stoper+orta saha gerekli.

Kaan-Apokerim ikilisinin rotasyon değil as olduğu durumda şampiyonluk hayal benim gözümde. Bunları yedeğe atacak transferler yapılmalı.

Abi fabrizio hiç uyumuyor mu yaw 3 saatte bir tweet atiyor 7/24

takımımızda sürati ve adam eksiltmesi ile ön plana çıkan topçu sayısı çok az. hatta yunus dışında ikinci bir oyuncu yazamıyorum. bu tarz oyuncu sayısını arttırmalıydık bence. "yaratıcı oyuncu" denilen şey. (barış'ı yazmıyorum çünkü kendisi safi patlayıcı güç ile oynuyor. çoğu zaman da kanat bek falan oynatıyoruz kendisini)

bizim gibi "sistem takımı" olmayan takımlarda, bireysel beceriler çok önemlidir bence.

dün mesela eyüp-sivas maçını izledim. eyüp'teki ampem mesela, o seviyedeki bir oyuncu bile, hız ve dribbling ile feci etkili oldu.

25 m euro'ya stoper bakacağımıza, keşke bir tane böyle hücumcu alsaydık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt