Transfer Nöbeti #8 | 2024 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir şey sormak istiyorum;

90'ların sonu, ben çocuktum. Galatasaray'ın parası yoktu. Oyuncular maaşlarını gecikmeli zar zor alıyordu.

2000'ler. Büyümeye başladım, lise falan. Galatasaray'ın parası yoktu.

2010'lara girdik, yine para yoktu, son gün isimler bekleniyordu fiyat düşsün falan.

2020'lere girdik, yine para yoktu.

2024. Para yok.

Niye böyle? Gerçekten tüm merakımla soruyorum bunu

Senle ilgili bişey değil gibi ahbert

Renktaş mesajını tamamen okudum ve yazdıklarına genel anlamda katılıyorum,

Ama bir de şu açıdan düşünmek gerekiyor; Şimdi elimde bir bıçak var, sana veririm o bıçakla gider meyve soyarsın, diğerine veririm gider o bıçakla adam öldürür.

Yabancı kuralı köhnemiş zihniyetlerle yönetilen anadolu takımlarının faydası için değil bu ülkenin büyük takımları için önemlidir. Çıkarılan kuralları Sivasspor art niyetle çiğniyorsa onun problemi aslında, bizi olumsuz etkilemez, önemli olan bizi ne kadar ileriye taşıyacağı.

TFF kurumu "Sivasspor yerine dibine batsın, 3 büyükler önemli" diye düşünerek kural getiremez. Türk futbolunun geleceğini komple düşünmek zorunda. O kuralları öyle ince yazacak ki o takımları da ciddi ölçüde altyapıya/scoutinge yatırım yapmaya teşvik edecek, üstüne düzenli ve zorunlu katılımlı seminerlerle falan yöneticilerine kuralın getirdiklerini, mantığını şusunu busunu anlatıp bilgilendirecek ki kuralın ruhuna uygun hareket etsinler... Bir de tabi bir kere kural gelince asla taviz vermeyecek. Bunları yapmadan getirirse bir gün o kural yine patlar, yine değişir, bu istikrarsızlık yine döner dolaşır üç büyüklere de yansır zaten. Türk futbolunda baştan umduğun olumlu etkiyi de yaratamazsın...

Bence o bahsettiğin kriterlerin detaylı kurallara bağlanmış haliyle beraber olmazsa olmaz en önemli şey oyuncu maliyetlerinde şeffaflık, iyi denetim ve onunla beraber ekstra yabancıya tavizsiz uygulanacak ekstra vergimsi şeyler... Sen kontenjanı aşmak mı istiyorsun? Hay hay... O zaman yabancı oyuncularının toplam maaşının yüzde bilmemkaçı kadar TFF'ye ek ödeme yap, 2 tane aşarsan katlanarak, 3 tane aşarsan daha da katlanarak... O ödemeler kontenjanın altında oynatanlara dağıtılsın, altyapı projelerine harcansın, vs...

Harcama limitlerini aşanlara, borcunu ödemeyenlere falan da aksine kontenjan daraltımı veya ilk 11'De altyapıdan oyuncu oynatma zorunluluğu cezası getirirsin falan... Ama bu 3 büyükler de olsa tavizsiz uygulanacak işte... Ben de yüzeysel yazıyorum bu arada... Tüm bunların da çok daha derin detaylı düşünülüp kaleme alınması lazım... Çok uzman bir ekibin, çok ciddi beyin fırtınasıyla tüm bu konuları belki de yıllar sürecek şekilde tümden ele alarak yeni sistemi planlayıp inşa etmesi gerek...

Bir şey sormak istiyorum;

90'ların sonu, ben çocuktum. Galatasaray'ın parası yoktu. Oyuncular maaşlarını gecikmeli zar zor alıyordu.

2000'ler. Büyümeye başladım, lise falan. Galatasaray'ın parası yoktu.

2010'lara girdik, yine para yoktu, son gün isimler bekleniyordu fiyat düşsün falan.

2020'lere girdik, yine para yoktu.

2024. Para yok.

Niye böyle? Gerçekten tüm merakımla soruyorum bunu

Bende defaatle yazıyorum bunu sürekli para yok muhabbeti yapılması can sıkıyor artık bu kulüp para olmadan potansiyeline ulaşamaz. Ne yapıyorlarsa yapsınlar ve en az şu şaktar zenit vs kulüpler kadar parası olan bir yapıya bürünelim sıktı fakirlik edebiyatı kulübün.

Eğer şampiyon olursak tarihimizin en önemli şampiyonluğu olur bu sene. 5inci yıldızı takan ilk türk takımı olarak tarihe geçip, rakiplerimize 2 yıldız fark atıp ve 5inci yıldız diye senelerdir ağlayan fbileri sonsuza kadar susturup tarihlerine bir rezillik daha ekleyebiliriz.

Biz ne yaptıkta bu yönetimi hak ettik?
Kimse bana Dursunun ve Cenk Ergünun Galatasaraylı olduğuna inandıramaz.

Eğer şampiyon olursak tarihimizin en önemli şampiyonluğu olur bu sene. 5inci yıldızı takan ilk türk takımı olarak tarihe geçip, rakiplerimize 2 yıldız fark atıp ve 5inci yıldız diye senelerdir ağlayan fbileri sonsuza kadar susturup tarihlerine bir rezillik daha ekleyebiliriz.

Biz ne yaptıkta bu yönetimi hak ettik?
Kimse bana Dursunun ve Cenk Ergünun Galatasaraylı olduğuna inandıramaz.
70 sene ust uste sampiyon olsak fblileri susturamayiz maalesef

Muslera
Davidson Nelsson A. B.
Barış Torreira ??? Köhn
Kerem Wilf
M. İ.

sağ bek diye tutturmağa ve o kdr para vermeğe gerek yok

orta sahaya lucas toreira gibi bi herif bulursak şık bir ekip oluyoruz görüldüğü üzra
Baris veya köhun patlayinca napacagiz ahbert?

Doue ıtının kariyerini bitirmek icin gerekli hamleleri yaptık müsterih olsun herkes

sonu marcao boey gibi bitik olacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt