- 1 Ağustos 2014
- 63.830
- 75.026
- 4.338
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Kerem ve rashica icardiyi düşünen kanattı.Şimdi Zaha kendi oynayan kanat forvet.Zaha solda oynarsa kerem icardi uyumu bitebilir.1inden vazgeçiyorsun zaha ile.İnş bir şekilde çözümü bulunur.Açıkçası bu Zaha transferi özellikle kadro planlaması hususunda benim gözümü korkuttu. Geçen sezon gayet başarılı bir oyunumuz vardı. Eksik olan neydi 8-10'a mevcut kadrodakilerden daha tempolu alternatifler yaratmak (özellikle alternatif yazıyorum zira bu mevkideki iki oyuncumuzun maaşları zaten yüksek sayılır yedek olmak için), kaliteli bir sol bek. Icardi-Rashica ikilisinin de kadroda tutulması. Bu yaklaşım tamamen ters yüz olmuş durumda. Okan hocanın aklında elbet bir şeyler vardır ama oyun istikrarı sağlayamayacağımız ve yeni gelenlere göre yeni bir oyun gerekeceği aşikar.
Misal Zaha'yı istememe sebeplerimden biri yaratacağı mevki karmaşasıydı. Sağda Zaniolo (Rashica'yı hoca istiyordu, rotasyona girilirdi) , solda da Kerem var. Bizim kullandığımız forvet arkası tipi, bağlantı oyununda iyi ve özellikle önde baskı konusunda ve koridor kapatma konusunda aktif Mertens idi. Zaha'nın bununla da alakası yok. Bariz bir şekilde oyunu değiştirecek bu. Aynı maliyetle gelseydi dahi ki çok daha ucuza mal olurdu, Kamada geçen sezonki sisteme daha uygun bir oyuncuydu. 4-4-2 oynayalım desek bence o kenarlarla katiyyen oynanmaz ve savunma zafiyeti yaratır. Fatih hocanın 4-4-2'sini düşünelim. Kenar oyuncuların oyun kurucu özelliğinin yanında ciddi savunma katkısı vardı. Ne Kerem ne de Zaniolo o katkıyı vermez. Zaha'yı bir yere koyamıyorum kafamda. Kamada gibi bir 10 alıp Zaniolo'yu sağ kenar ve ikinci forvet olarak rotasyonda kullanmak çok daha makul olurdu. Forumda sunulan bir takım çözümler de bana çok uygulanabilir gelmedi (Kerem'in on numaraya geçmesi gibi).
Transfer politikasının ihtiyaçlar özelinde değil de fırsat çıktı yıldız alalım kafasıyla gitmesi ciddi bir soru işareti. Hele sırf Fbye gitmesin diye aldıysak rezalet zira Fbnin ciddiye alınacak hiçbir tarafı yok. Çalım için rakip transferlere müdahale etmek küçük zihniyetlerin işi ve genelde böyle alınan topçular fayda vermiyorlar (Stoch, Joao Pedro vs.) Hocası İsmail olan takımın Zaha'yı almasının bize bir zararı olmazdı.
Geçen sezon oyun istikrarı konusunda iyi olan bizim takım bu sene özellikte ligde devamlı rotasyon yapmak zorunda kalacak bu da ciddi bir dezavantaj bence. Geçen sene tutturduğumuz ekseni biraz kaydırdık gibi geliyor. Okan hocanın kafasında ne var merak ediyorum açıkçası, hakkımızda hayırlısı.