Transfer Nöbeti #9 | 2023 Yaz Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu 3 Turk oyuncu kurali isimizi cok bozacak. Aldigimiz yabanci oyunculardan sunlar hayatta yedek kalmayi kabul edemez ve zaten herkes onlari garanti 11 olarak gorur:
Icardi, Zaha, Zaniolo, Torreira, Boey, Nelsson, Angelinho
Yeri garanti Turk oyuncular:
Abdulkerim ve Kerem

Geriye 3. Turk oyuncuyu koyabilecek iki pozisyon kaliyor:
Kale ve orta saha.

Orta sahaya gene bir yildiz transfer edilecegi konusuluyor. Bu oyuncu da muhtemelen ligde yedek olmak icin gelmiyor.

Geriye bir tek kaleci pozisyonu kaliyor. Buyuk kaptani yedege gecmeye kim, nasil ikna edecek? Ayrica Ugurcan’i almadigimiz durumda lig Gunay ile biter mi?

Ben be isin icinden cikamadim. Siz ne dusunuyorsunuz?
21-22 sezonunun en çok kurtarış yapan 4.kalecisiydi Günay. 35 maçta 9 maçta cleansheet çıkarmıştı. Orta sahan ve defansın ne kadar kuvvetliyse ve uyum varsa bu istatistikler o kadar yükselir.
Depremden dolayı 22-23 sezonunu baz almadım

Bu 3 Turk oyuncu kurali isimizi cok bozacak. Aldigimiz yabanci oyunculardan sunlar hayatta yedek kalmayi kabul edemez ve zaten herkes onlari garanti 11 olarak gorur:
Abdulkerim ve Kerem

Kale ve orta saha.

Orta sahaya gene bir yildiz transfer edilecegi konusuluyor. Bu oyuncu da muhtemelen ligde yedek olmak icin gelmiyor.

Geriye bir tek kaleci pozisyonu kaliyor. Buyuk kaptani yedege gecmeye kim, nasil ikna edecek? Ayrica Ugurcan’i almadigimiz durumda lig Gunay ile biter mi?

Gunay, Kaan, Kazimcan, Baris ve Berkan degisimli oynarlar. Ornegin 5 maçın dördünde Muslera oynar birinde Gunay; 4 maç Angelino oynar 1 maç Kazimcan. Kadromuz zaten çok kuvvetli olacak, o yüzden çok fazla etkilenmeyiz bence. Ayrıca sampiyonlar ligi maçlarından once yada sonra rotasyon yapma sansimizda olur.

Abdulkerim ve Kerem

Kale ve orta saha.

Bu konu sürekli konuşuluyor. Sürekli anlatıyoruz. Eğer ön elemelerde büyük bir kaza yaşamazsak bu sene TR kupası hariç minimum 51 maç var, 53-55 olması da uzak ihtimal değil. Dünya Kupası arası yok. İnşallah başka deprem, afet arası da yok. Bildiğim kadarıyla 2024'te Avrupa Şampiyonası olacağı için ligi geç bitirmek, esnetmek de söz konusu değil, özellikle 2. yarı lig maçlarından hafta içi oynananlar olacak. Kısacası çok maç içeren yoğun, sıkışık bir takvim var ve 51 maç üzerinden bile saysan 11 maç rotasyona soktuğun adam bile kupa hariç en az 40 maç ilk 11 oynayacak. Bu yoğun takvimde, ne kadar süper yıldız olursa olsun, 10 maça kadar rotasyon amaçlı yedek bıraktığın oyuncu özellikle Avrupa maçları öncesi-sonrası yedek kaldı diye ses etmez. Üstelik bu uzun sakatlık ceza vs olmayan senaryo. Bunun milli maç dönüşleri de var vs...

Yani eğer elinde Kerem ve Apo'ya ek olarak Kazımcan, Berkan, Kaan, Emin, BAY, Halil, Günay, Yunus ve inşallah gelirlerse Demirbay ve Müldür gibi çok çeşitli mevkilerde rotasyonda oynatabileceğin güvenilir diyebileceğimiz yerliler varsa, iyi bir rotasyon planlamasıyla her maç farklı birini 3. yerli olarak oynatıp bu zorluğu aşabilirsin. Bir maç Angelino dinlenir, bir maç Torreira dinlenir, 1 maç Zaniolo dinlenir, ! maç Zaha dinlenir, 1 maç Boey dinlenir, 1 maç Muslera, 1 maç yeni gelecek orta saha dinlenir, böyle gider. Yeri gelecek bu kadar rotasyon yetmeyecek 4 yerliyle falan çıkacağız.

Hatta şöyle söyleyeyim. Kadro sanki yabancı kuralı varmış gibi kurulduğu sürece, yani elinde yukarıda saydığım gibi yerliler olduğu sürece, yabancı kuralı diye bir şey hiç olmasaydı bile bu yoğun takvimde MECBUREN yapacağımız rotasyonlar ve olası sakatlık-ceza durumları sebebiyle zaten ligdeki maçların rahat yarısına kural zorlaması olmadan bile 3 yerliyle çıkmış olurduk zaten. Yani "kimi yedek bırakacağız" diye kara kara düşünmenize gerek yok. En star oyuncular bile en az 5-10 maç arası yedek kalmak zorunda ve kendileri de bunu biliyor, sorun edecek değiller. Sadece kimi hangi maç yedek bırakacağını biraz daha iyi planlamak kalıyor, onu da teknik kadro yapar.

Maç konusuna yazmıştım, cevap alamadım henüz:

Uefa Zalgiris maçına/maçlarına kaç para galibiyet primi veriyor?

Maç konusuna yazmıştım, cevap alamadım henüz:

Uefa Zalgiris maçına/maçlarına kaç para galibiyet primi veriyor?

Emin olmamakla beraber ön elemelerde çok aşırı minimal bir ödül var diye biliyorum. Yani bizimki gibi bütçelerle çalışan kulüpler için en azından.

Emin olmamakla beraber ön elemelerde çok aşırı minimal bir ödül var diye biliyorum. Yani bizimki gibi bütçelerle çalışan kulüpler için en azından.

teşekkürler…bende öyle hatırlıyorum ama tam miktarı merak ediyor yinede insan. atıyorum yapacağımız 6 maçta galibiyet başına ortalama 500.000€ alsak fena para degil yine. bitane üst düzey oyuncumuzun yıllık ücreti çıkıyor.

Fenerbahçenin şampiyonluk kutlamaları kısa sürdü.İlk 6 hafta boyuncu kutlarlar diye düşünüyordum.

Bizim alacağımız 8 numara adam eksiltecek dribling yapacak üç beş tane de asist yapacak. Dünya kupasından izlediğim kadarı ile bunu yapacak adam Marsilya’da ki eleman. Hemen Guendouzi demeyin.

Bu eleman çok iyiydi.
Bu oynarken aşiri derece gedson vibe almistim. Alirsak iyi olur diye dusunuyorum

Akşam hayırlısı ile şu maçı alalım da sonra güzel bi 8 gelir icardi gelir günaydın herkeze

sadece adam gecmekle olmuyor o işler

onun için ben gedsonuda istemiyorum

kessie gouendezi gravenbarch dememizin sebebi bu adamların ayriyeten oyun kurulumunda da çok iyi olması

bağlantı oyuncuları bunlar

kessie mesela gidince milanın gücü yarıyarıya düştü çünki kimse kessie gibi takımı bağlayamıyordu

driblingi oldun eyvallah ama bize lazım olan şey dinamik bir bağlantı oyuncusu 8 noya

Son düzenleme:
teşekkürler…bende öyle hatırlıyorum ama tam miktarı merak ediyor yinede insan. atıyorum yapacağımız 6 maçta galibiyet başına ortalama 500.000€ alsak fena para degil yine. bitane üst düzey oyuncumuzun yıllık ücreti çıkıyor.

O kadar bile değil ya. Maç başına değil de tüm elemelerde toplam o kadar, veya bilemedin 1m alırsın hepsini kazansan bile muhtemelen. Biraz sallıyorum ama cidden çok minimaldi benim zamanında okuduğum rakamlar.

En aklı başında olanı Cango, gerçi onun da eskiden kalma kapıldığı bazı klasik Fenerbahçeli ilüzyonları var geçmişe dair, ama en azından Ali Koç'un göz boyamak dışında hiçbir plan programı olmadığını anlayan bir tek o var.
Omunda her yayın anasını ağlatıyorlar boşver abi en iyi f5li gerizekalı f5 ayıkmasınlar koç büyük başkan

sadece adam gecmekle olmuyor o işler

onun için ben gedsonuda istemiyorum

kessie gouendezi gravenbarch dememizin sebebi bu adamların ayriyeten oyun kurulumunda da çok iyi olması

bağlantı oyuncuları bunlar

kessie mesela gidince milanın gücü yarıyarıya düştü çünki kimse kessie gibi takımı bağlayamıyordu

driblingi oldun eyvallah ama bize lazım olan şey dinamik bir bağlantı oyuncusu 8 noya
Guendouzi tam aranan adam işte bonservis sorunu çözülse seve seve gelir bize

Vieira said: “He [Zaha] is still on the treatment table. His injury will take a couple of weeks. We will have to do without him. Wilfried is somebody who recovers quite quickly. We don’t want to put a date on his injury.”
Eski sakatlığında böyle açıklaması var Viera nın.

Vieira said: “He [Zaha] is still on the treatment table. His injury will take a couple of weeks. We will have to do without him. Wilfried is somebody who recovers quite quickly. We don’t want to put a date on his injury.”
Eski sakatlığında böyle açıklaması var Viera nın.
ona tribün atesi verince kendi oynamak isteyecektir 😀

Bu da son sakatlığı ile ilgili haber. Büyük ihtimalle %100 iyileşme için süreç uzatılıyor; öyle kronik filan bir durumu yok.

Wilfried Zaha is still receiving treatment on the hamstring injury that saw him miss the end of last season amid uncertainty over his availability for the start of the new campaign.

Despite the fact Zaha’s contract with Palace has expired, the Ivory Coast international has been receiving physio at the south London club’s Beckenham HQ during the close season.

Zaha missed the final two games of the 2022/23 term with a hamstring problem but the extent of the injury was never revealed.

It was hoped that the forward would be fully recovered by now, however sources have indicated that he is yet to reach full recovery.

And there are concerns Zaha's continued rehabilitation could prevent him being available for the start of the season.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt