Transfer Nöbeti (ARŞİV 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Salzburg harcadığı parayı biz harcayamız.
Genua Sandiris kulüpleri ile ilgili fikrim olmadığı gibi pek bu konuda aşırı derecede göze batan küpler olduğunu zannetmiyorum
ya ne parası naby keita 1,5 upamecano 2 milyon euroya almışlar
genk dediğin takım milinkovic savic'i 400k euroya almış adam için 80 90 milyon eurolar konuşuluyor

Maddi durumumuz biraz düzelirse, transfer yerine normalde tüm scouting ekibi postalayip, dis ülkeden sözde kücük takimlara iyi fazla taninmamis oyuncu bulan scoutlari "transfer" edeceksin.

Mesela KRC Genkin son senelerdeki transferlerine bakin. Adamlarin senelik geliri 30 milyon € civarinda ama iyi oyuncuyu ucuza bulup sonra iyi paraya ceviriyorlar.

Koulibaly
Milinkovic Savic
Ndidi
Bailey

Gibi adamlari satmislar.

Simdiki kadrolarina ve bazi oyuncularin geldigi fiyata baksak, hepsi degerlerini x kat katliyor ve satilma zamani geldigi an rahat 4-5 mislisine satacaklar.

Genoa'nin aldigi Piatek ve Kouame. Salzburg'un fransa ikinci liginden buldugu Naby Keita, Upamecano ve Sadio Mane. Lyon'un fransa ikinci liginden aldigi Ferland Mendy ve Ndombele. Sampdoria'nin buldugu Skriniar, Torreira, Andersen. Belcika'li takimlarin buldugu Samuel Kalu, Bailey, Kalidou Koulibaly, Milinkovic Savic, Sander Berge.

Bir de 3 buyuklerin aldigi oyunculari dusunelim, maliyetlerini dusunelim. Avrupa'daki takimlar bizim takimlara kazik atip bitmis oyunculari bize satar. Biz ise araplara. Para var ama vizyon yok.

mali moc denedi olmadi xd

ya ne parası naby keita 1,5 upamecano 2 milyon euroya almışlar
genk dediğin takım milinkovic savic'i 400k euroya almış adam için 80 90 milyon eurolar konuşuluyor
Yılda kaç tane bu tür transfer yapıyor bunlar?

Buldukları zaman geliştirip piyasaya sürüyor adamlar ayrıca. Biz daha kendi evlatlarımızı yetiştiremiyiroruz.

Serdarin aciklamalari konusulmadimi? Baslik felan goremedim.

Bence cok guzel ve efendice bi aciklama olmus.

Maddi durumumuz biraz düzelirse, transfer yerine normalde tüm scouting ekibi postalayip, dis ülkeden sözde kücük takimlara iyi fazla taninmamis oyuncu bulan scoutlari "transfer" edeceksin.

Mesela KRC Genkin son senelerdeki transferlerine bakin. Adamlarin senelik geliri 30 milyon € civarinda ama iyi oyuncuyu ucuza bulup sonra iyi paraya ceviriyorlar.

Koulibaly
Milinkovic Savic
Ndidi
Bailey

Gibi adamlari satmislar.

Simdiki kadrolarina ve bazi oyuncularin geldigi fiyata baksak, hepsi degerlerini x kat katliyor ve satilma zamani geldigi an rahat 4-5 mislisine satacaklar.

Biraz akli olan ve sinilir maddi yetkileri olan her takim yapiyor artik bunlari. Bir biz iste öküzün önünden gecen trene baktigi gibi bakiyoruz ve ohh ne güzel transferler yapiyor adamlar diye imreniyoruz ancak.

Bizim futbol bayagi bir geriden geldigi icin muhtemelen bu scouting olayi takriben 20 sene sonra falan gündemimize gelebilir.

Kloop dortmund yönetiminde ikinci sezonuna toplamda 10 milyon euroya takım kurdu şampiyon oldular , sonraki sezon final oynadılar clde öyle bi yapılanma şart , gelen bütün transferler scout transferi olsa keşke güzel olur

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kloop dortmund yönetiminde ikinci sezonuna toplamda 10 milyon euroya takım kurdu şampiyon oldular , sonraki sezon final oynadılar clde öyle bi yapılanma şart , gelen bütün transferler scout transferi olsa keşke güzel olur

Ucuz transfer yaparsak komisyonu kim götürecek :red:

ligue 2 SENEGAL alt yapisi gibi birsey :D

Habib Diallo felan var, oda iyi golcu ama tipini pek begenmiyorum.
Gecen Seedorf'un bir aciklamasina denk geldim. Kamerun Milli Takimini calistiriyor ve brezilya ile oynadiklari mactan sonra fransa ikinci liginde oynayan Jeando Fuchs diye bir oyuncuyu ovdu, takimlar ayakta uyuyor, bu adam fransa ikinci liginde oynamamali diye bir aciklama yapti. Bir bakiyim dedim oyuncu neyin nesi diye, Sochaux takiminda oynuyor, onlibero, 21 yasinda ve sozlesmesi sezon sonunda bitiyor. Simdi yaklasik 2m kazanan ve 2 ay sonra 33 olacak olan Donk yerine bu adami alsan ne kaybedersin? Tutarsa hem kazanmis olursun, hem de buyuk paralara satarsin, tutmazsa da bir sey kaybetmezsin, nasil olsa maliyeti dusuk. Ama yonetim ve teknik heyet boyle dusunmuyor. Scout ekibinin de bir faydasini hala goremedik.

Gecen Seedorf'un bir aciklamasina denk geldim. Kamerun Milli Takimini calistiriyor ve brezilya ile oynadiklari mactan sonra fransa ikinci liginde oynayan Jeando Fuchs diye bir oyuncuyu ovdu, takimlar ayakta uyuyor, bu adam fransa ikinci liginde oynamamali diye bir aciklama yapti. Bir bakiyim dedim oyuncu neyin nesi diye, Sochaux takiminda oynuyor, onlibero, 21 yasinda ve sozlesmesi sezon sonunda bitiyor. Simdi yaklasik 2m kazanan ve 2 ay sonra 33 olacak olan Donk yerine bu adami alsan ne kaybedersin? Tutarsa hem kazanmis olursun, hem de buyuk paralara satarsin, tutmazsa da bir sey kaybetmezsin, nasil olsa maliyeti dusuk. Ama yonetim ve teknik heyet boyle dusunmuyor. Scout ekibinin de bir faydasini hala goremedik.

Cunku terimin torpili 2012 den beri emre utkucan oturuyor

Su forumdan 10 kisi toplayip bir ekip kursalar (scout gorevini layikiyle yerine getirebilecek arkadaslar var) . Accayip oyuncular bulurduk.

Iskandinav liglerini, buyuk liglerin genc ve 2. liglerini, Afrika, guney Amerika ve hatta Asyadan pirlanta gibi oyuncular bulur bizimkiler.

Paramız olsa ve scout işine girersek bu kulüp batar.

Porto mesela scout işine girdi zamanında ve iflasın eşiğinde.

Gözlerim kaniyor.
20781.webp

Scout ekibi de yatırım ister renktaşlar scout adama 2-3 bin tl maaş verirsen oda ona göre iş yapar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt