Transfer Nöbeti (ARŞİV 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bi adam ki izlemediği scout transferine çöp diyorsa onunla futbol konuşmayın çünkü ya anlamıyordur ya da kuştur ve artniyetlidir

1546974932955.webp

nisan 2013

Hani Mangala gidecektik.
Bu arada stoper hattımız 18 ve 22 yaşında gençlerden oluşacak, çok enteresan bir durum bizim için.

forumda birkaç kişinin ne yazacağına baktım beğenmemişler demekki iyi çıkacak beğendikleri isimleri göz önüne alarak,ayrıca her yetenekli adamı porto,benfica alcak diye bişey varsa uzaklara gitmeyin şikecilerdeki reyesi izleyin porto nun bir keşfi oda tabi oynarsa izlersiniz orasıda var..

[B]Uğur Karakullukçu[/B]‏Onaylanmış hesap @[B]ukarakullukcu[/B] 2 dk.2 dakika önce
Daha fazla
Portekiz'de antrenörlük yapan bir arkadaşımın Marcao hakkındaki görüşlerini yorumumu katmadan aktarıyorum. Artısı da eksisi de Tiago'dan.
2705.png
Boyuna göre hızı iyi, topla çıkabiliyor ve epey sert bir oyuncu... Bu alanlarda elbette A+ sınıfı değil ama beklentilerinizi karşılar.

[B]Uğur Karakullukçu[/B]‏Onaylanmış hesap @[B]ukarakullukcu[/B] 31 sn.32 saniye önce
Daha fazla
Marcao'nun bir numaralı özelliğini seçecek olursam kesinlikle agresif oluşudur. Bunu hem olumlu hem olumsuz alabilirsin, liginiz sertliğe müsaade eden bir lig ama gereksiz yerlerde faul yapma, kart alma gibi anlara şahitlik edeceksiniz.

3.5 mılyona scout transferı dıyen adamla futbol konusmayın hele ki para yoklugunde hocanın böyle biseye ızın verecegını sanmakta komık

Ozan Kabak'ın yaptırdığı penaltıları da video halinde koyalım da ne kadar kötü futbolcu deriz. 6 ayda 7.5 edecek ne yaptı deriz.
ki her zaman söylerim.o penaltılardan biri penaltı degil.tecrübe edindikçe de rakip forvetlerle dalga gecti zaten

Yahu bu fikri nasıl edindin ?

Açıp kaç defa Chaves 'in maçını izledin ? youtube 'da izlediğin 3-4 dakikalık videolardan mı çıkardın bunu ?

Valla muazzam yetenek renktaşım sen harcanıyorsun buralarda bir futbolcuya 3-4 dakika youtube üzerinden bakıp nasıl bir futbolcu olduğunu bir bakışınla anlayabiliyorsan hatta kimin gibi bir futbolcu olduğunu da çözüyorsan seni direk scout ekibinin başına kaydıralım harcanma buralarda

Yaşlı adam gelir "Bu yaşda futbolcu mu alınır"
Genç birisi gelir "Burası kreş mi bu yaştaki çocukla ne yapacağız"
Bilmediğimiz birisi gelir" çöp bu dany gibi futbolcu"
Daha düne kadar scout transferi yapılmıyor diye kızıyorduk alın size transfer işte ...
Onu ciddiye alma reis foruma insanlari provoke etmek icin giriyor

Potansiyeli olan bir adamı almak, yapılacak en doğru hamle. Iskartaya çıkmış maliyeti yüksek adamlardan uzak durmak lazım artık. Marcao’ya ödenen para çok değil. Biz Tarık Çamdal’a kaç para ödedik; bu forumun %70’i de bu transfere karşı çıkmamıştır. Bu arada bu adam geçen sene de önerildi scoutlar tarafından diye biliyorum. Ama maalesef böyle isimlere karşı olduğumuz için şu an 3.5 veriyoruz.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu oyuncuyu hiç tanımayan birisinin porto veya diğer portekiz büyükleri bu oyuncuyu neden almadı gibi bir soru sorması bence çok mantıklı.Hatta bence en önemli en mantıklı kriterdir.

Bu tarz transferler yani garryde örnek verebiliriz denenebilir ve yapılabilir.Bunda sıkıntı yok.Şu dönemde city,barcelona,madrid vs gibi takımlarda kadroya giremeyen oyunculara yönelmek daha az riskli olurdu diye düşünüyorum.

Ama bizim bu sıkıntılı zamanda daha net adamlar almak lazım.Bir tane daha as stoper alınabilir diyorum bu sefer adama verilen bonservis 3,5 milyon fazla gibi..
Benim tercihim 2 stoper yerine bir tane as stopeer alıp kanada kaliteli yabancı almak olurdu.

Ama şurası kesin planlama falan her zamanki gibi kötü ve hiç umut vermiyorlar.
Eskişehir ile oynanan hazırlık maçına bakıyorum hala maicon,selçuk,ahmet,ömer gibi çöpler oynuyor.hadi hepsini gönderemezsinde bunların birkaçıyla kesin yollar ayrılmalıydı.

transfer döneminin bitmesini bekleyeceğim. Eğerki transferlerde her zamanki gibi hem mevkisel hatalar hem kalitesiz oyuncular alınırsa çok sevdiğim Fatih terimle bile yollar ayrılabilir.Zaten bu başkan ve yönetim benim için yok hükmündedir.

Doğru başkan ve yönetim ondan sonra teknik adam bulana kadar devam.Yapacak birşey yok.

hocam dediğim çok basit, scout transferi olsaydı 6 ay önce daha ucuza neden almadılar
değilse tepemizde ffp varken neden böyle bi topçuya 3,5 gömdüler

bu adam 2 sene sonra 15 milyona satılsa da neden 6 ay önce bedavaya almadınız da 3,5 milyon para gömdünüz diye sorarım ben
Yahu yazın hangi parayla alacaktık bunu söylesene bir ? FFP yüzünden UEFA tepemize çökmesin diye gol rekortmeni santraforu satıp forvetsiz sezona başlayan bir takımız biz sen neden scout transferi yapılmadı diyorsun ?

Hem adamın 6 ay önce çok daha ucuza geleceğin garantisini sen mi veriyorsun adam Chaves 'e satıldığı zaman yanlarında sen mi vardın transfer görüşmelerini sen mi yürüttün de bu kadar emin olabiliyorsun ?

Fatih Terim 'e kalsa belki yazın da aldıracaktı bu çocuğu inatla forvet ve stoper diye o zaman da söylüyordu ama almadılar işte ne yapacaksın ? belki yazın başında da söylediği o "stoper" bu çocuktu belki ? hem belki Fatih Terim oturdu Kasım / Aralık ayında karar verdi diyelim Marcao 'nun alınmasına gerçekten de istiyor takımı da 3.5 mil.€ bonservis belirlemiş bu adam için değeceğine de inanıyor transfer ettiriyor

Veya scout ekibi 40 yılın başında gerçekten bir oyuncu buldu kesin alınmalarını istiyorlar Fatih Terim 'de onayı verdi alıyorlar diyelim

Ben bu 2 koşula da sizin klavye başında yazdığınız "taraflı" yorumlardan çok daha fazla güveniyorum oturup da sabır gösteririm Fatih Terim veya scout ekibimiz bir oyuncu transfer ettiyse

Daha adamın gelip gelmeyeceği belli değil 1 saat önce kimse tanımıyordu adamı şimdi birisi "çöp, Dany gibi" der birisi 6 ay önce niye daha ucuza almadınız der merak etmeyin teknik ekip bu oyuncuyu transferinin onaylarken sizin gibi 1 saat içinde klavye başında karar vermemiştir ...

marcao videolarında hava topu göremedim,izleyenlerde pek etkili olmadığını söylüyor bu durumda bizim yan toplarda yediğimiz komik goller artarak devam eder...

kaleci dedigin tecrübeli olur
sol bek dedigin tecrübeli olur
stoper dedigin caki gibi olacak
sag bek akacak
orta sahalar iyi pas yapacak, vizyoner oyuncu olacak
kanatlarda riberyler olacak
10 numarada vurdugunu daha önce gol yapmis biri olacak
forvette görmüs gecirmis yildiz oyuncu olacak

her zaman bahane üretirsin.. sonra sampiyonlar ligi'nde en az mesafe kateden takim sen olursun, yas ortalaman 30 olur. 2 sezonda bir yeni kadro kurmak zorunda kalirsin zira 1.5 yildan fazla gitmez kurdugun kadro. biz hic genc oyuncu almayalim. daha önce oynadigina göre para verelim, bizde oynar diye para vermeyelim.

muslera
mariano pepe maicon nagatomo
fernando donk
robben sneijder ribery
llorente

alin size tecrübeli kadro iste 32nin altinda adam yok :D

Artık eskisi gibi her oyuncuya 3'er-5'er milyon avroları kolay kolay vermememiz lazım. Kulübün durumu ortada, oyuncu almak için para edecek her oyuncuyu satmak zorunda kaldığı şu dönemde bu tip transferleri bu paralara almak akıl işi değil. Şu takıma elzem olan transfer kesinlikle forvet iken ve bu durum sezon başından beri belliyken hala oyuncu almamış olmaları ne kadar rezil yönetildiğimizin kanıtıdır.

Mali kriz varken elinde Serdar gibi ( öyle yada böyle bir standartı olan oyuncu ) bir oyuncu varken neden gönderip 3,5 milyon avroya ne çıkacağı belli olmayan bir oyuncuyu alırsın ki?

Bu paraları 2 tane alacağın forvette kullansalar daha iyi olmaz mı?

Kaldı ki defansta Ozan gibi yetenekli ama toy bir oyuncun varken yanına daha deneyimli kaliteli ve yaşı olan bir oyuncu alsalar bence daha mantıklı olurdu. Defansın göbeğini 2 tane genç oyuncuya emane etmek büyük hata olur.

Resmen bizlerle dalga geçiyorlar başka bir açıklaması olamaz.

marcaonun sertliği de iyi diyolar.denayer gibi yumusakta degilmiş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt