Transfer Nöbeti (Arşiv 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Transfer Nöbeti

Olabiliyorsa Stoperlerin ikisi de Turk olmasi cok iyi olur.

İki bek, on libero ve kanatlar da yabanci.

Cevap: Transfer Nöbeti

Serdar Aziz'le Tasci kiyaslanmaz bile. Aziz, genc yasinda ilerleme kaydetmis vasatin biraz ustu Anadolu topcusu. Tamam gelecek vaadediyor olabilir ama asla 7 milyon euro edecek biri degil. Benim gozumde maksimum degeri 4-5 milyon euro cash ya da daha iyisi 2-3m + futbolcudur. Bu rakamlardan daha fazlasini hak etmiyor.

Tasci ise, adi uzerinde tas gibi bir defans. Cok kaliteli, Avrupa seviyesinde ve su an icin Bundesliga'nin en iyi defanslarindan. Pesinde bu kadar defans agirlikli futbol oynanan ulke (Italya) takiminin olmasi da zaten kalitesinin ispati.

Alabilir miyiz bilmiyorum ama alabilirsek gercekten cok iyi bir is basarmis oluruz ve defans tandemimiz uzun yillarca Semih-Serdar seklinde hic bir sorun yasamaz.

Aynen hocam benim düşüncem de bu yönde , peki sizce Serdar Taşçı alındı diyelim , sonuçta Semih Kaya - Serdar Taşçı oynayacak stoper de yedek için yabancı defans oyuncusunun olması mantıksız değil mi ?

Bu nedenden dolayı uzun vadede Serdar Taşçı'nın yanında Ömer Toprak ve Semih Kaya'yı yedeklemek ve forma yarışına sokmak için Serdar Aziz transferlerini de gerekli görüyorum.

Çünkü diyelim Semih Kaya - Serdar Taşçı oynuyor , Serdar sakatlandı veya kart cezalısı Dany mi oynayacak ? Yabancı sayısına göre ilerden de bir yabancı çıkarıp yerlinin girmesi gerekir yani bu nedenden dolayı söylüyorum.

Tasci da olur, Toprak da olur, zaten cok yildiz bir yabanci stoper alacagimiza inanmiyorum

Serdar Taşçı ile Ömer Toprak'ı da alırsak defans taş,toprak ve kayadan oluşacak..Bi tek tahta eksik

Olabiliyorsa Stoperlerin ikisi de Turk olmasi cok iyi olur.

İki bek, on libero ve kanatlar da yabanci.

Bence en mantıklısı şu şekilde olur 5 yabancıya göre ayarlarsak ; seneye değil ama :)

-----------Yabancı------------

Yabancı-Yerli-Yerli-Yabancı

----Yerli-Yerli-Yerli-Yabancı

------Yabancı-Yerli-----------

Şuan ki kadrodan yerleri kesin olanlar belli zaten ; Kaleci Muslera , Sağ bek Eboue , Sol stoper Semih , Orta sahanın ortasında ki sağ yerli Selçuk , Forvette ki yerli Burak ;

Tabi bu sezon sonu yapılanması için :) 2 sezon içinde olması gereken yani :) 5 yabancı kuralına göre :)

Stoperde Semih'e partner olabilecek yerli oyuncular ; Serdar Taşçı ve Ömer Toprak

Orta saha da Selçuk'un partneri olabilecek yerli oyuncu ; Gökhan İnler

Sağ açıkta olabilecek yerli oyuncular ; Kerim Frei , Gökhan Töre , Sercan Sararer

Zaten yabancı sol bek , sol açık ve forvet için bir çok isim var :)

Sezon sonu iyi bir stoper almak daha iyi olur. Urfalı da dönecek.

Evet katiliyorum. Yabanci degil, kaliteli yerli stoper alinmali. Serdar Tasci ve Omer Toprak uygun isimler. Serdar Aziz'e hele ki o telaffuz edilen o fiyatlara pek sicak bakmiyorum.

Takimin en buyuk eksikligi su an icin sol bektir. Riera isi goturuyor ama CL'de buyuk takimlarin sag kanatlari karsisinda yeterl olmaz. Defansif yonu daha kuvvetli ve hizli bekler lazim. Carlinhos olursa iyi olacak.

Bununla beraber kreatif ortasaha takimin en buyuk eksiklerinden bir tanesi. Ortasahanin ilerisine, gole yonelik oynayacak ve gerisinde oynayacak Selcuk/Melo gibi adamlarin yukunu hafifleterek ileriye top tasiyacak ve yeri geldiginde sut cekecek, gol atacak, asist yapacak bir adama ihtiyac oldugu cok acik. Benim bu bolge icin en buyuk istegim Diego, o olmazsa Hernanes. Ama mumkunse olsun :)

Bu ucu disindaki transferler acikcasi keyfe keder. Bir tane alternatif defansif ortasaha alabiliriz. Zira Eboue Afrika kupasina gittigine hoca bu bolgede Hamit'i dusunecek. Ortasahada Selcuk/Yekta alternatifsiz kalacak. (Ceyhun'un yetersiz oldugu icin gonderilecegini dusunerek knusuyorum). O acidan bu bolgeye de alternatif bir takviye yapmamiz gerekir diye dusunuyorum. Kafamdaki en buyuk aday tabii ki Alper Potuk. Bu tespitlerden sonra, ara transfer doneminde fazla da fantaziye kacmadan gormeyi bekledigim Galatasaray yaklasik soyle bir sey:

4-4-2 (aslinda 4-1-2-1-2)

------------Muslera--------------

Eboue--Semih--Serdar---Carlinhos

--------------Melo------------------

------Hamit--------Selcuk---------

-------------Diego-----------------

------Burak-----------Umut-------

Eger 4-3-3 oynayacaksak en az bir tane kaliteli kanat almamiz icap eder ama elimizdeki kadro yapisiyla hocanin 4-3-3 oynatacagini pek sanmiyorum.

Ujfalusi´ye güvenmek intihar olur. Digerlerinin durumunu da gördük zaten. Ujfalusi sezon sonunda futbolu birakacagini aciklamisti zaten.

Gelmis 35 yasina ve ciddi bir sakatlik gecirmis. Son 2-3 ay icin deli gibi calisacagini düsünüyormusunuz gercekten? Kafada futbolu bitirmistir bile.

Bende böyle düşünüyorum fakat şuan illa alacağız deniyorsa , gidip Serdar Taşçı veya Ömer Toprak'ı alsınlar bir daha fazladan para vermeyelim.

Ama yok yabancı alacağız diyorlarsa Mexes ve Kolo Toure'yi yarım sezonluğuna kiralasınlar kafi , zaten Dany var + Ujfalusi dönüyor :)

Ujfalusi´ye güvenmek intihar olur. Digerlerinin durumunu da gördük zaten. Ujfalusi sezon sonunda futbolu birakacagini aciklamisti zaten.

Gelmis 35 yasina ve ciddi bir sakatlik gecirmis. Son 2-3 ay icin deli gibi calisacagini düsünüyormusunuz gercekten? Kafada futbolu bitirmistir bile.

Hele bir dönsünde peşinen konuşmayalım.

Evet katiliyorum. Yabanci degil, kaliteli yerli stoper alinmali. Serdar Tasci ve Omer Toprak uygun isimler. Serdar Aziz'e hele ki o telaffuz edilen o fiyatlara pek sicak bakmiyorum.

Takimin en buyuk eksikligi su an icin sol bektir. Riera isi goturuyor ama CL'de buyuk takimlarin sag kanatlari karsisinda yeterl olmaz. Defansif yonu daha kuvvetli ve hizli bekler lazim. Carlinhos olursa iyi olacak.

Bununla beraber kreatif ortasaha takimin en buyuk eksiklerinden bir tanesi. Ortasahanin ilerisine, gole yonelik oynayacak ve gerisinde oynayacak Selcuk/Melo gibi adamlarin yukunu hafifleterek ileriye top tasiyacak ve yeri geldiginde sut cekecek, gol atacak, asist yapacak bir adama ihtiyac oldugu cok acik. Benim bu bolge icin en buyuk istegim Diego, o olmazsa Hernanes. Ama mumkunse olsun :)

Bu ucu disindaki transferler acikcasi keyfe keder. Bir tane alternatif defansif ortasaha alabiliriz. Zira Eboue Afrika kupasina gittigine hoca bu bolgede Hamit'i dusunecek. Ortasahada Selcuk/Yekta alternatifsiz kalacak. (Ceyhun'un yetersiz oldugu icin gonderilecegini dusunerek knusuyorum). O acidan bu bolgeye de alternatif bir takviye yapmamiz gerekir diye dusunuyorum. Kafamdaki en buyuk aday tabii ki Alper Potuk. Bu tespitlerden sonra, ara transfer doneminde fazla da fantaziye kacmadan gormeyi bekledigim Galatasaray yaklasik soyle bir sey:

Eger 4-3-3 oynayacaksak en az bir tane kaliteli kanat almamiz icap eder ama elimizdeki kadro yapisiyla hocanin 4-3-3 oynatacagini pek sanmiyorum.

Bu elemandan çok şey bekleniyor ama 2. Lincoln olacak gelirse.

Transfer Nöbeti

Bence en mantıklısı şu şekilde olur 5 yabancıya göre ayarlarsak ; seneye değil ama :)

-----------Yabancı------------

Yabancı-Yerli-Yerli-Yabancı

----Yerli-Yerli-Yerli-Yabancı

------Yabancı-Yerli-----------

Şuan ki kadrodan yerleri kesin olanlar belli zaten ; Kaleci Muslera , Sağ bek Eboue , Sol stoper Semih , Orta sahanın ortasında ki sağ yerli Selçuk , Forvette ki yerli Burak ;

Tabi bu sezon sonu yapılanması için :) 2 sezon içinde olması gereken yani :) 5 yabancı kuralına göre :)

Stoperde Semih'e partner olabilecek yerli oyuncular ; Serdar Taşçı ve Ömer Toprak

Orta saha da Selçuk'un partneri olabilecek yerli oyuncu ; Gökhan İnler

Sağ açıkta olabilecek yerli oyuncular ; Kerim Frei , Gökhan Töre , Sercan Sararer

Zaten yabancı sol bek , sol açık ve forvet için bir çok isim var :)

Katiliyorum, bu sekilde bir planlama bizi cok rahatlatir.

Ama on liberoya cok dikkat etmek lazim. Bence takimdaki en onemli mevki orasi.

Hem defans ozelligi cok iyi olan, hem de teknigi, paslari iyi, adam eksiltebilen bir on liberon olursa kanatlari daha ofansif oynatabiliyorsun. Yoksa ya kanatlari orta saha ozellikli secmen gerekiyor ya da cok ileri cikaramiyorsun.

Bu ozelliklerde bence Turk oyuncu yok. Belki G.İnler, bir de pozisyon alma, defans ve uzun paslarini gelistirirse Yekta olabilir.

G.İnler'i cok zor goruyorum. Bu yuzden ya Yekta'yi bu pozisyona adapte etmeliyiz veya yabanci olmali bence.

Aynen hocam benim düşüncem de bu yönde , peki sizce Serdar Taşçı alındı diyelim , sonuçta Semih Kaya - Serdar Taşçı oynayacak stoper de yedek için yabancı defans oyuncusunun olması mantıksız değil mi ?

Bu nedenden dolayı uzun vadede Serdar Taşçı'nın yanında Ömer Toprak ve Semih Kaya'yı yedeklemek ve forma yarışına sokmak için Serdar Aziz transferlerini de gerekli görüyorum.

Çünkü diyelim Semih Kaya - Serdar Taşçı oynuyor , Serdar sakatlandı veya kart cezalısı Dany mi oynayacak ? Yabancı sayısına göre ilerden de bir yabancı çıkarıp yerlinin girmesi gerekir yani bu nedenden dolayı söylüyorum.

Alternatif olarak alarim diyorsun ama baksana adamlar 7 m euro'dan acmislar kapiyi. Bu fiyata yedek oturacak adam alinir mi? Ha 5 milyona kadar biraksinlar eyvallah. Fatih Hoca adam eder Serdar Aziz'i. Yerli piyasadaki futbolcu fiyatlarini cok abarti buluyorum. Hepsi yabanci kisitlamasi yuzunden.

Alternatif olarak alarim diyorsun ama baksana adamlar 7 m euro'dan acmislar kapiyi. Bu fiyata yedek oturacak adam alinir mi? Ha 5 milyona kadar biraksinlar eyvallah. Fatih Hoca adam eder Serdar Aziz'i. Yerli piyasadaki futbolcu fiyatlarini cok abarti buluyorum. Hepsi yabanci kisitlamasi yuzunden.

Yabancı kısıtlamasını kaldırsalar aslında daha iyi olacak ama düşünemiyorlar.

Bu elemandan çok şey bekleniyor ama 2. Lincoln olacak gelirse.

Umarim oyle olur. Zira su anda Galatasaray'in ihtiyaci olan tam da Lincoln tipinde bir oyuncu. O gittikten sonra yerini doldurabildik mi? Ayrica teknik olarak Lincoln'den daha iyi, ondan daha hizli, fizigi daha kuvvetli ve de daha golcu.

Güzel bir kadro fakat bu kadroyla kanat organizasyonu hemen hemen çok düşük olur , o yüzden ben böyle bir kadro beklemiyorum açıkcası , 4-2-3-1 bekliyorum , hem Amrabat'ı da takımda kesmez olursa şöyle bir kadro olur ;

Bu arada Carlinhos transferi için 7-8 Mn € istediği söyleniyor Fluminense'nin eğer bu fiyat verilecekse Avrupa'dan üst düzey bir sol bek getirilsin daha iyi :)

Birde ben devre arası dönemde bir yerli kanat oyuncusu alacağımızı düşünüyorum büyük ihtimal Kerim Frei ve Sercan Saraer'in adı geçiyor , Frei zor bonservisi şuan çok , sezon sonu halledilir o iş bence , Sararer iyi sezon sonu sözleşmesi bitiyor kulübü 1-2 Mn € civarına bırakıyor :) O yüzden Hamit'in bölgesine ek olarak onuda yazdım. 4-2-3-1 sağ açığında daha faydalı olur Hamit'ten.

607429_Galatasaray_SK.jpg

Umarim oyle olur. Zira su anda Galatasaray'in ihtiyaci olan tam da Lincoln tipinde bir oyuncu. O gittikten sonra yerini doldurabildik mi? Ayrica teknik olarak Lincoln'den daha iyi, ondan daha hizli, fizigi daha kuvvetli ve de daha golcu.

Katılıyorum , fakat getirilmesi çok zor yıllık net 4.950.000 € alıyor , burada vergiler %15 en az 6.5 Mn € vereceğiz yıllık ki gelsin :( , yani hemen hemen çok çok zor.

Ama şuan Sneijder için girişimlerimiz varmış , Sneijder daha çok alıyor ona girişecek gücümüz var demekki :D

Eğer öyleyse Sneijder getirilsin olmazsa Diego alınıp gelinsin :)

Ama CL maclari var, ve sonrasinda transfer imkani da yok. Kimsenin de stoper hattimizdan memnun oldugunu görmedim.

Ujfalusi secenegi cok büyük risk ve ben sahsen bu riske asla girmezdim mesela.

Katılıyorum , bence en iyi seçenek , jübile maçı yaptırılıp , teknik kadroda kendine yer bulması olur :)

Katiliyorum, bu sekilde bir planlama bizi cok rahatlatir.

Ama on liberoya cok dikkat etmek lazim. Bence takimdaki en onemli mevki orasi.

Hem defans ozelligi cok iyi olan, hem de teknigi, paslari iyi, adam eksiltebilen bir on liberon olursa kanatlari daha ofansif oynatabiliyorsun. Yoksa ya kanatlari orta saha ozellikli secmen gerekiyor ya da cok ileri cikaramiyorsun.

Bu ozelliklerde bence Turk oyuncu yok. Belki G.İnler, bir de pozisyon alma, defans ve uzun paslarini gelistirirse Yekta olabilir.

G.İnler'i cok zor goruyorum. Bu yuzden ya Yekta'yi bu pozisyona adapte etmeliyiz veya yabanci olmali bence.

Gökhan zor ama olmalı öyle bahsedildiği kadarda zor değil bence neyse ben bir kahvaltı yapayım gelince konuşuruz Mahir Reiz :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt