Cevap: Transfer Nöbeti
kesinlikle diegonun bence gelmemesi lazım çünkü adam gittiği hiç bir takımda tutunamadı madridde şampiyon oldu gitti wolfsburgta gitti tekrar geldi juventusa gitti bi ara adam devamlı dolaşıyor burada bence başarılı olması zor
Bilakis tam da Diego gibi bir oyuncunun gelmesi lazim. Kaka'nin gelmesi imkansiza yakin zaten gelse de oynayamiyor, Sneijder gelebilir ama o daha cok orta saha, Diego kadar gole yonelik degil. Bernard denilen oyuncu ise cok teknik ama yumusak bir oyuncu, Dos Santos gibi TSL'de ayakta kalamaz, daha dogrusu birakmazlar.
Bize hem golcu, hem guclu kuvvetli hem de orta sahanin yukunu hafifletecek bir oyuncu lazim ki bu tanim da tam Diego'nun ozelliklerine bire bir uyuyor.
Gittigi hic bir takimda tutunamadigini nerden cikariyorsunuz ki? Istatistikler ortada. Werder Bremen'de 84 macta 38 gol, Juventus'ta 33 macta 5 gol, Wolfsburg'da 45 macta 10 gol, Atletico Madrid'de 30 macta 3 gol. Gittigi her takimda cikip catir catir topunu oynamis. Kaldi ki bahsettigimiz ligler Bundesliga, Serie A, La Liga.
Wolfsburg'un elden cikartmasinin sebebi maliyetin yuksek olmasi, Werder Bremen zaten 25 m euro'ya satti. Juventus'a gelince ... Oradan ayrilmasinin bir kac nedeni var. Aslinda orada da pek basarisiz sayilmaz ancak seyirciler onun kabadayi tavirlarindan pek hoslanmadi bu yuzden seyirci ile yildizi barismadi. Bizde boyle seyi yapan oyunculari kral yapiyorlar. Neyse o zamanlardaki TD de Cirro Ferrera idi sanirim onunla bazi problemler yasadigi. Tum bunlarin sonucu olarak da Juventus onu satmaya karar verdi. Ama aslinda Diego kulupte kalmak istiyordu. Kisaca buna tutunamamak pek denmez.
Wolfsburg'da ilk doneminde yine Felix Magath'la bazi sorunlar yasadi ve Athletico Madrid'e kiralandi. Ama bu sorunlarin kokeninde biraz da MAgath'in egosu var. Magath resmen Diego'ya "seninle calismak istemiyorum" dedi. Onu da cok suclamiyorum belki kafasindaki oyun sisteminde Diego'ya yer yoktur.
Ozetle Diego cok ozel ve cok yetenekli bir futbolcu. Alex'in kosani desek hic de abartmis olmayiz. Ayrica fizik olarak da cok kuvvetli bir futbolcu. Onu yillardir takip diyorum, Galatasaray'da en cok gormek istedigim futbolcularin basinda geliyor. Kaka'yi falan gecelim, gercekci olalim. Diego gercekten tam Galatasaray'a gore bir futbolcu. Onu ne sartlarda olursa olsun almamiz gerekir.