Transfer Nöbeti (Arşiv 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Imkansiz olan, enkaz halde bir takimi devralip yeniden kurmak, bu yeni takimla ayni sene iki kere sampiyon olmak, ertesi sezon liderligi kimseye birakmamak, Avrupa'da soz sahibi bir takim haline getirmektir. Tum bunlari yaparken 500 milyonluk borcu 300 milyon'a indirmek, kulube yeni kaynaklar kazandirmak, gecici basarilarin pesinde kosup taraftarin gozunu boyamak adina kulubun gelecegini ipotek altina almamaktir. Imkansiz olan Galatasaray'i bu kadar kisa surede kendi yagiyla kavrulan bir kulup hale getirmek, daha dune kadar mali yonuyle Turkiye'nin en sallantida takimlarindan birini bugun finansal anlamda en guclu takimlardan biri haline getirmektir.

Bu yonetim bunlarin hepsini yapti. Geri kalanlar ise sadece detay. En buyuk transferimiz Unal Aysal/Adnan Ozturk yonetimidir.

Iyide ben transfer icin söyledim o cümleyi. Hep tek tarafli bakmayin olaya. Baska takimda yeri garanti olan bir oyuncu bunlari düsünüp 'He bak GS neler yapmis, gideyimmi' diyecek..

Örnek Hernanes. Bizim acimizdan hersey iyi görünüyor, ama bu olayin diger tarafi da var.

Imkansiz olan, enkaz halde bir takimi devralip yeniden kurmak, bu yeni takimla ayni sene iki kere sampiyon olmak, ertesi sezon liderligi kimseye birakmamak, Avrupa'da soz sahibi bir takim haline getirmektir. Tum bunlari yaparken 500 milyonluk borcu 300 milyon'a indirmek, kulube yeni kaynaklar kazandirmak, gecici basarilarin pesinde kosup taraftarin gozunu boyamak adina kulubun gelecegini ipotek altina almamaktir. Imkansiz olan Galatasaray'i bu kadar kisa surede kendi yagiyla kavrulan bir kulup hale getirmek, daha dune kadar mali yonuyle Turkiye'nin en sallantida takimlarindan birini bugun finansal anlamda en guclu takimlardan biri haline getirmektir.

Bu yonetim bunlarin hepsini yapti. Geri kalanlar ise sadece detay. En buyuk transferimiz Unal Aysal/Adnan Ozturk yonetimidir.

Katılıyorum gerçekten çok güzel işler ama az daha bonkör olsalar şu transfer mevzusunda daha iyi olmazmı :) yani en önemli eksiğimiz olan forvete ya da forvet arkası/kanat oynayabilen şoyle genç gelecek vaat eden bir oyuncuya 10-15 arası 1 kerelik bonservis verilse çokmu yahu :(

Kımler var kocamanın kadrosunda yenı olarak telden gırdığım ıçın goremıyorum

Ben hiçbir şey götürmedim, açılmıyor da site.

borç çıkarmış olabilirler o zaman, öğrenci belgesiyle 6 ayda bir sgk'ya başvurmak gerekiyor. öğrenci belgesini götürünce siliyorlar borcu..

Untitled-61.jpg

:weqweq:

34Cimbom34...

Bir hafta önce 5 ocak kesin Carlinhos açıklancak diyordu.

Şimdi o tweet yok.

Şimdi de yok Taffarell ile gelecek duyumu almışmış.

Bir dönem Galatasaray forması giyen Zvjezdan Misimovic, Çin Süper Lig ekiplerinden Guizhou Renhe ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

vay anasını arkadaş

Adam Maher bugun tekrar gitmek istedigini iletti AZ yonetimine, PSV in 5 milyon euroluk teklifini reddettiler, 9 milyon istiyorlamis

Iyide ben transfer icin söyledim o cümleyi. Hep tek tarafli bakmayin olaya. Bsaka takimda yeri garanti olan bir oyuncu bunlari düsünüp 'He bak GS neler yapmis, gideyimmi' diyecek..

Örnek Hernanes. Bizim acimizdan hersey iyi görünüyor, ama bu olayin diger tarafi da var.

Tam tersi buyuk resmi gormek lazim.

Bilmem farkinda miyiz ama artik transferlere zengin yoneticilerin ceplerinden milyonlarca dolar koyduklari donemler kapandi. Artik her kulup sadece kendi geliri kadar transfer yapabiliyor. Besiktas'in durumu ortada. Transfer hovardasi Malaga'yi UEFA ne yapti hepimiz gorduk. Kisaca kulupler oncelikle kendi mali durumunu duzeltmek, kulubun gelir akisina ceki duzen vermek zorundalar. Buna yapamayan yok olur gider.

Anlayamadigimiz nokta su. Bu bir oncelik meselesidir. Bekara kari bosamak kolay gelir misali, onumuze geleni kulube getiriyoruz. Ancak ortada ciddi miktarlar soz konusu. Kulubun mali dengeleri var. Unutmayin bu yonetim basa geldiginde stad gelirlerimiz bile temlik altindaydi, hic bir bankadan kredi alamiyorduk. Unal Aysal kendi ticari itibarini kullanarak bu sorunlarin hepsinin ustesinden geldi. Eger bunlar gerceklestirilmemis olsaydi, birakin transfer begenmemeyi, bugun Avrupa'ya bile gidemeyecektik ve ona gore de bir transfer vizyonumuz olacakti.

Kisaca evet mali yapi her isin basi. Bu butun transferlere oncelikli bir konudur. Diger yandan en basindan beri dedigim uzere, Unal Aysal cok basarili bir isadami. Bugun futbol salt bir spor olmaktan cikti, bir endustri ortada milyarlarca dolarin dondugu cok buyuk bir sektor haline geldi. Unal Aysal tum gucuyle Galatasaray'i bu sektorde var etmek icin ugrasiyor su ana kadar cok da basarili.

Transferler, hesap kitap meselesidir. Oncelikli olarak, borclar odenir, gelir gider dengesi duzene sokulur, kalan parayla bir transfer butcesi olusturulur. Bunu yaparken de kulubun menfaatleri de dusunmek gerekir. En iyi oyuncuyu en uygun maliyete getirmek gerekir.

Bir kulup mali acidan guclendikce sportif basari da onu takip eder ve bir cazibe merkezi haline gelir. GEcmiste yabanci futbolcularin paralarini alamadiktan korktuklari icin Galatasaray'a gelmekten cekindigi, banka teminati istedigi gunleri de unutmayalim. Kisaca evet, mali acindan guclu bir Galatasaray her futbolcuyu kendine cekecektir.

[video=youtube;bZVkdX5Yp_w]https://www.youtube.com/watch?v=bZVkdX5Yp_w&feature=youtu.be[/video]

Bir dönem Galatasaray forması giyen Zvjezdan Misimovic, Çin Süper Lig ekiplerinden Guizhou Renhe ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

vay anasını arkadaş

en buyuk balonlardan bırı arkadas

boyle anı cıkıs yapan oyunculara dıkkate etmek llazım,içimize kacabılır

brezilyada solbekler dolu, takip edenler icin tabi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt