Transfer Nöbeti (Arşiv 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Transfer konusunda fenerin bizden daha başarılı olduğu bir gerçek. Biz geçmişteki kriz döneminin getirdiği alışkanlıkla "okazyon" futbolcu bakıyoruz. Bonservisi düşük, bonservissiz, takımında başarısız olduğu için kiralanabilir futbolcular. "Ya tutarsa" transferleri.

Bence artık bu zihniyeti çöpe atıp adam gibi transferler yapmanın zamanı geldi. İlk 11'imizin daha iyisi 20-30 milyon € diyeceğimiz oyunculardan kurulu olması gerekiyor. 2 senede bu kadroya ulaşılabilir, zaten elimizde daha iyisine gerek yok diyebileceğimiz 5 futbolcu var: Muslera, Eboue, Semih, Selçuk, Burak (çift forvet oynadığımızı düşünüyorum) 2 senede 10-12 milyon €luk 6 futbolcu lazım bize. 2 sene sonra, Muslera'yı da satacağımızı hesaba katarsak şöyle bir kadro oluşturulabilir:

Onur

Eboue Semih Ömer Adriano/Carlinhos

Hamit M'Vila Selçuk

Honda

Burak Doumbia

Ya da Hamit ve Honda yerine iki gerçek kanat oyuncusu alınıp 4-4-2 devam edilebilir.

Bence Terim'in de artık Shaqiri tarzı tansferler için yönetime bastırması gerekiyor. Uyduruk 3 futbolcu alıp 3'ünü de yedeğe göndereceğimize, 1 futbolcu alıp yedek kaliteimizi yedeğe düşen futbolcuya arttırmak çok daha mantıklı bir seçim.

Daha şu ana kadar çift haneli bonservis ödememiş klüp gidip 25-30 gibi bi rakama Doumbia'yı almaz. Ayağında platin var derler,gece hayatı var derler sıyrılırlar.. Valla ben 10 milyona Chadlinin gelmesine tav olurum ve sevinirim. Batalla'nın gelmesinden iyidir.

1,5 yıldır dışarıdan yabancı topçu getiremiyoruz

Hedefinin avrupa olduğunu söyleyen başkan,avrupadan adam getiremiyor

Hayır galatasaray sportif bir krizden çıkmasaydı ne yapacaktı başkan çok merak ediyorum

Valla muslerayı,eboueyi,elmanderi bile zor görürdük

Sözünün eri,taraftarına dürüst bir başkan 1 yıldır söylediği Hoca ne isterse alırım-Çileği alacağım gibi laflarını gerçekleştirmelidir

Maalesef göremeyeceğiz, bu gerizekalı anlayışla göremeyeceğiz. Ucuz transfer yapılır, transfer sezonun son günü yapılır. Galatasaray geleneği haline geldi bu artık. Eskiden para yok denirdi, şimdi çeşme gibi akıyor, borçlar hızla eriyor ama zihniyette değişen bi şeyyok.

Demiyoruzki Man. City PSG gibi bastırın paraları değerinin üstünde adamlar alın paraları çar çur edin diye ...

Demiyoruzki her sene en az 3-4 tane 10-15m üstü transfer yapılsın ...

Vizyon vizyon dedikten sonra da senede şöyle en azından 1 tane 10-15m arası bonservisli gelecek vaat eden Shaqiri tarzı bir transfer yapmamak bana artık işin suyunu çıkarmak gibi geliyo ... Hele de dediğin gibi CL de üst tura çıkmışsın mükemmel bir kura çekmişsin stad gelirleri vs vs vs derken para da baya bi akarken ...

Neyse inşallah bu transfer döneminde bu tarz bi adam getirirlerde herkes hem sevinir hemde gelecek adına umutlanırız biraz ...

3-5 tane sığır topçu alacağımıza 1 tane kaliteli adam alalım ben fitim arkadaş.Devre arasın da hep hata yapıyoruz.

Aynen öyle. Herkes devre arası transfer yapılmaz sanıyor ama biz Türk kulüpleri için durum öyle değil bana göre. Yaza kadar kimse iyi oyuncu bırakmıyor zaten. Sercan,Yiğit,Çağlar, Furkan, Cris, Ceyhun gibi adamların maliyetine bakın allah aşkına. Hepsinin yerine bir tane adam alsak inanın yeter.

Transfer konusunda fenerin bizden daha başarılı olduğu bir gerçek. Biz geçmişteki kriz döneminin getirdiği alışkanlıkla "okazyon" futbolcu bakıyoruz. Bonservisi düşük, bonservissiz, takımında başarısız olduğu için kiralanabilir futbolcular. "Ya tutarsa" transferleri.

Bence artık bu zihniyeti çöpe atıp adam gibi transferler yapmanın zamanı geldi. İlk 11'imizin daha iyisi 20-30 milyon € diyeceğimiz oyunculardan kurulu olması gerekiyor. 2 senede bu kadroya ulaşılabilir, zaten elimizde daha iyisine gerek yok diyebileceğimiz 5 futbolcu var: Muslera, Eboue, Semih, Selçuk, Burak (çift forvet oynadığımızı düşünüyorum) 2 senede 10-12 milyon €luk 6 futbolcu lazım bize. 2 sene sonra, Muslera'yı da satacağımızı hesaba katarsak şöyle bir kadro oluşturulabilir:

Onur

Eboue Semih Ömer Adriano/Carlinhos

Hamit M'Vila Selçuk

Honda

Burak Doumbia

Ya da Hamit ve Honda yerine iki gerçek kanat oyuncusu alınıp 4-4-2 devam edilebilir.

Bence Terim'in de artık Shaqiri tarzı tansferler için yönetime bastırması gerekiyor. Uyduruk 3 futbolcu alıp 3'ünü de yedeğe göndereceğimize, 1 futbolcu alıp yedek kaliteimizi yedeğe düşen futbolcuya arttırmak çok daha mantıklı bir seçim.

Süper bir kadro olmuş:)

Ama böyle bir kadroyu bir anda kuramazsın, o yüzden her transfer döneminde bunların 1-2 tanesini takıma monte edersen 1-2 sene içinde bir bakmışsın süper bir kadron olmuş olur.

Ne yazıkki bizim yönetimin zihniyeti hiç bir zaman böyle olmayacak. Her sene baştan aşağı takım kurmyı marifet sanıyorlar. 2 tane adam gibi transfer yapıp bizi memnun edip ardından da saçma sapan 2 oyuncu alıp bütün herşeyi berbat ediyorlar.

Saçma sapan 2 transfer yapacağına adam gibi 1 transfer yap hatta hiç alma bana göre daha iyi.

Transfer Nöbeti

Her transfer dönemi aynı süreç.

Transfer Dönemi Başı:

Galatasaray büyük oynuyor,

Avrupada ses getirecek oyuncular alınacak,

Başkan talimatı verdi,

Bitti bitiyor, geldi geliyor.

Transfer Dönemi Ortaları:

Kulübün geleceği için maliyeti yüksek oyuncu almayacağız,

Yıldız oyuncunun tam transferi bitecekken maliyeti arttı,

4 yıl için toplam maliyet 50 milyonu buluyor (sanki daha önce belli değil)

Gelecek vadeden oyuncu bakıyoruz.

Transfer Dönemi Sonu:

Zaten kadromuz yeterli,

Takım iç dengeleri düşündük,

Fatih Hoca ya güvenimiz sonsuz,

Deyip transferin son günlerinde saçma sapan bir adam alıp gelinir.

Bknz; Petre, Tamas, Bratu, İnamoto, Carrusca, Yiğit, Sercan, Furkan.

Aynen öyle. Herkes devre arası transfer yapılmaz sanıyor ama biz Türk kulüpleri için durum öyle değil bana göre. Yaza kadar kimse iyi oyuncu bırakmıyor zaten. Sercan,Yiğit,Çağlar, Furkan, Cris, Ceyhun gibi adamların maliyetine bakın allah aşkına. Hepsinin yerine bir tane adam alsak inanın yeter.

Geçen sene birşey demedik arka çıktık bu sene de öyle.Ama sen şampiyonlar ligin de gruptan çıkmışsın ve bir üst tura çıkma ihtimalin de 50/50.Buna rağmen birşeyler yapılmıyorsa ki daha erken ama çabuk davranılmalı o zaman adama bir dur derler.Geçen sene ki gibi olmamalı.Shaqir transferinde ki hayal kırıklığı kesinlikle olmamalı.

Transfer Nöbeti

Süper bir kadro olmuş:)

Ama böyle bir kadroyu bir anda kuramazsın, o yüzden her transfer döneminde bunların 1-2 tanesini takıma monte edersen 1-2 sene içinde bir bakmışsın süper bir kadron olmuş olur.

Ne yazıkki bizim yönetimin zihniyeti hiç bir zaman böyle olmayacak. Her sene baştan aşağı takım kurmyı marifet sanıyorlar. 2 tane adam gibi transfer yapıp bizi memnun edip ardından da saçma sapan 2 oyuncu alıp bütün herşeyi berbat ediyorlar.

Saçma sapan 2 transfer yapacağına adam gibi 1 transfer yap hatta hiç alma bana göre daha iyi.

Kardes sen de hizini alamamissin.

Simdi bunu okuyup hakkaten ya en iyisini alamiyoruz, transfer yapmayalim deyiverir yonetim, sonra da taraftar istemedi derler :D

Sen bizim yonetimi tanimadin mi daha.

carlinhos,thiago neves,serdar taşçı alınamayacak adamlar değil ama bizimkiler ölücü pazarlığı yaparsa adam falan alamayız

Transfer Nöbeti

Ne olursa olsun bende şöyle bir izlenim var lanet olsunki.

Fener yurt dışında yıldız bir oyuncuya talip oldu mu ne yapar eder alır, Bizimkilerde para verselerde alamazlar bir şekilde. Ya maliyeti artar, ya kulübü bırakmaz, ya antin ya kuntin.

Transfer Nöbeti

Fener yurt dışında yıldız bir oyuncuya talip oldu mu ne yapar eder alır, Bizimkilerde para verselerde alamazlar bir şekilde. Ya maliyeti artar, ya kulübü bırakmaz, ya antin ya kuntin.

Artik bende de ayni izlenim olusmaya basladi malesef.

Transfer Nöbeti

Devre arası transfer yapılmaz denir ama devre arası yapılacak çok iyi bir transfer takımı şampiyon yapabilir.

Sakin olalım bu işler gerçekten bizim sandığımızdan zor işler transferden ziyade melo hamit engin form tutsun başka bir sey istemem ...

İsteseler bizimkilerde alırlar ama pazarlıkta işin .okunu çıkardıkları için olmuyo bu iş ... 10milyonluk adam alcaksan artık 500.000'in daha indirmenin peşine bu kadar düşmiyceksin sonra kaçan balık daha büyük oluyo ...

Geçen sene ile beraber bu sene ki gelirler herhalde bi 300 milyon euro filandır.Buna rağmen kaliteli futbolcu(lar) alamayacaksak hiç debelenmeyelim burda.

ilk 3 ünün bonservis+son üçünün yıllık aldıklarını birleştirsek bernand-diego tarzı adamları çok rahat getirir,yine ilk 3 ünün aldığı yıllık ücretleri toplayıp üstüne cüzü bir para koayarak getirdiğimiz adamın yıllık ücretini karşılardık

Kimse kusura bakmasın ama bizleri yönetenler her kulavarda,nasıl böyle zengi olabiliiyorlar çok merak ediyorum

Transfer Nöbeti

Artik bende de ayni izlenim olusmaya basladi malesef.

Ben her dönem aynı sözleri işitmekten bıktım Mahir. Alınıp alınmaması sorun değil.

Yok başkan en iyisini alacak, yok Avrupada ses getirecek, yok hocaya gitti seç dedi hangisini istiyorsun.

Sonra da yine yok maliyet yok bilmem ne.

Kardes sen de hizini alamamissin.

Simdi bunu okuyup hakkaten ya en iyisini alamiyoruz, transfer yapmayalim deyiverir yonetim, sonra da taraftar istemedi derler :D

Sen bizim yonetimi tanimadin mi daha.

Valla abi saçma sapan transferler yapıp bir sürü borcun altına girecekelrse ve elde de tutulur bir oyuncu alamıyorlarsa yapmasınlar daha iyi.

Zaten bizim yönetimin zihniyetini 2.paragrafımda da belirttim, o yüzden bi nedesek boş.

İstediğimiz oyuncu kalitesinde oyuncu alamazlarsa ne yazıkki sırf transfer olsun diye en az 1 transfer yapıcaklar.

Belhanda gelirse kimse kusura bakmasın yılın transferi olur , bizimkilerde daha nasıl cimrilik yapacaklarını düşünüyolar..

Transfer Nöbeti

Alamıyorsan almayacaksın, gidip Amrabata dünyanın parasını bayılıp Kayseriyi zengin etmeyeceksin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt