Transfer Nöbeti (Arşiv 1)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: Transfer Nöbeti

Lyon a karşı ilk penaltıyı çeken çocuk bizim okulda :D

Envoyé depuis mon Samsung Galaxy S3 avec Tapatalk

Cevap: Transfer Nöbeti

Belhanda transferi yalanlanmış benim daha yeni haberim oldu transferden.Tamda gelip fener iyi transfer yapıyor bizim takım neden yapamıyor diye yönetime atıp tutacaktım geç kalmışım.Neyse artık daha sonra olacak transferlerde atar tutarım takımıma.

Valla yönetime ve teknik heyete gerçekten güvenen bir insanım. Burda herkesten fazla destek çıkmaya çalışmışımdır. Çünkü işlerinin ne kadar zor olduğunun bilincinde olduğunu ve başarılarının farkındayım. Lakin destek çıktığım kadar hatalı yönlerini de söylemek zorundayım. 1 çeneleri düşük, 2 teknik heyet bütünleşmiş ama yönetimde o bütünleşme yok herkes kendi sazını çalmaya devam ediyor. Toplantıda tartışırsınız, tartışmak güzeldir farklı fikirler her zaman güzeldir. Olası olumlu olumsuz taraflarını görmüş olursunuz. Başkana biat kültürünü sevmiyorum o yüzden herkes fikrini tartışmalı. Ama o tartışma toplantıda kalmalı. Bir oylama yapılır ve o toplantıda ne karar alınırsa, olumsuz düşünsen dahi o karara saygılı olur ve o kararda bütünleşirsin. O kararı sen de desteklersin...

Gelelim transfere, ya gerçekten merak ediyorum, gerçekten çok mu zor bu düşündüğüm anlayamıyorum. neden hiçbir yönetim bunu yapamıyor, bu hiçbir klüpte yapılmıyor, yapılamıyor. 10 yaşında çocuğun bile düşünmeden söyleyebileceği şeyi hiçbir başkanın uygulayamıyor olması beni ciddi anlamda düşündürüyor. Acaba bilmediğimiz birşey mi var, acaba işler bizim bildiğimizden farklı mı yürüyor diye.

Scout ekibi meselesi. Kurarsın güvendiğin futbolculardan anlayan bir ekip. Teknik heyet oturur, önce sistemini sorgular, oynadığı sistem de aksaklık var mı yok mu önce bunu sorgular. Nasıl bir sistemde oynayacağını belirler. Bu sisteme göre eksik alanlarını bulur ve scout ekibiyle bir toplantı yapar. Örnek veriyorum sol bek eksik. Teknik heyet bu oyuncuyu istiyorum dememeli yönetime. Teknik heyet kendileri de karar vermemeli. Oyun teknik, taktiğinden oyuncu motivasyonundan anlayabilirsin ama bu demek değil ki oyunculardan da anlıyosun. Yada senin beğendiğin oyuncudan daha iyisi ve daha ucuzu yok die bir kaide yokki. Scout ekibi dünyadaki bütün oyuncu grubundan alanlara göre kendine bir havuz oluşturulmalı ve bunların bütçeleri ve performansları takipte tutulmalı. Teknik heyet şu şu özelliklerde sol bek lazım diyosa, scoutlar o özelliklere sahip sol bekleri ve maliyetlerini teknik heyete seçenek olarak sunabilmeli. Teknik heyette sunulan raporu bir de kendisi gözden geçirerek ve mümkünse maçlarını bir de kendileri izleyerek alıcağın oyuncuyu kararlaştırırsın. Ve ondan sonra yönetim-scout ekibi-teknik heyet bir toplantı daha yaparsın. Atman gereken adımları atarsın... Hayır çok mu zor bu ya... Menejerlerin tekliflerine göre transfer yapmak zorundamıyız? Yada 1-2 oyuncuya takılıp dünyada başka oyuncu yokmus gibi, onlarda da bir sorun olunca sap gibi ortada kalmak zorundamıyız?

Ve en önemlisi, neden bu eksiklikler raporu ocağın 4.günü başkana rapor olarak verilir? Hayır eksiklikler sezon başından beri gözüküyor zaten. Sistemin belli, neden oyun sistemine göre değil de puan durumuna göre transfer yapmak istiyosun? Neden ilk devrenin bitmesini bekliyosun? Neden tıkır tıkır işleyen taraftarları mutlu eden bir oyun sistemi yaratmaya çalışmıyosun? İyi 10 puan ilerde bitirdik şampiyon oluruz gerek yok transfere, yada şampiyonlar ligi turumuza bakalım geçemezsek transfere gerek yok, iyi şampiyonlar ligi kuramız çekilsin barcelona gibi bir takım gelirse zaten eleniriz gerek yok transfere... Ya ne saçma işler bunlar ya...

Eksikliklerin belli, sezonun ortasında eksikliklerini belirle ve o yönde oyuncuları belirle performansınlarını takip et ve transfer günü başlamadan o oyuncuların transferlerini bitirmiş ol. Böylece aldığın oyuncunun bonservisi de uçuk olmaz. Çünkü transfer yapttığın takımın da transfer yapma zamanı olur elinde. Eğer sen adama transferin son günleri gidersen o adam yerini dolduramadığı oyuncusunu sana verir mi? ya olumsuz sonuçlanır. Yada ebesini nikahını ister.

Shaqiri transfer olayı beni baya mutlu etmişti sebebi shaqiri değildi. Avrupa'da olmamıza rağmen, genç kaliteli bir oyuncuyu devre arasında alıp gelecek sezona şampiyonlar ligine kadar takıma uyumunu sağlamayı düşünmüşlerdi ve bu çok güzel bir adımdı. Farklı bir adımdı yani şimdi yeniden herşey eski tas eski hamam.

Biliyorum uzattım, ama bu kadar kolay bir sistemin, bırakın bizi türkiyede bir klüp tarafından kullanılmamasına illet oluyorum. Ben onu bunu bilmem, Galatasarayın bir scout ekibi olmalı, bütün alanlara, pozisyonlara göre en az 10ar 15er futbolcu olacak şekilde bir havuzu olmalı. VE bunların performansları sürekli takip edilmeli. Sadece eksiklerimiz değil. Ne zaman ne olacağı belli olmaz. İyi oyuncularının yerine de seçenekler oluşturacaksın. Belki Musleraya 40milyon euro teklif edicekler satmıcakmısın? Yada Selçuk sakatlandı 1 yıl futboldan uzak kalcak? Ne zaman ne olacağını bilemezsin, önceden önleme şansın yok ama bunlara karşı önlem alabilirsin.

VE artık bıktım Messi de olsa ben 28 yaş üstü transfer istemiyorum. Scout ekibimizin her alan için takip ettiği genç gelecek vaat eden oyuncuları transfer edebildiğimiz günleri görmek istiyorum. Yemin ederim bu benim için şampiyonluktan daha değerli....

Bernard Carlinhos'a karşı. Atletico Mineiro - Fluminense maçı [video=youtube;xaNQvzPdtJc]https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xaNQvzPdtJc[/video]

bizim oyun yapımıza ençok uyacağını düşündüğüm oyuncular ALAN DZAGOEV, ZAHA ve DİEGO Alan DZAGOEV içlerinde en fantastik olanı bence hem sağ forvet hem 10 numara hemde 2. forvet olarak müthiş bi adam Roma almaya çalışıyo şuan şampiyonlar ligi kozunu kullanarak alabiliriz bence.

Epinal lyonu eledi şaka gibi :D

Muslera-Real haberlerine inanmaya başlayacağım yakında Casillas yine yedek.:D

Real hemen attı adamlara di maria göründüğü gibi gerekmiyor.

parayi basip futbolcu almak kolay is

önemli olan TAKIM kurabilmek bunuda en iyi imparator bildigi icin icim rahat

geriye yaslanip izleyin sadece

Al sana casillas !

ahaha Adan penaltı yapıp atıldı Casillas oyuna giriyor :trollface:

Casillas'ın yedek kalmasına Adan bile dayanamadı:asd:

Ufuk,

sabri, dany, semih, hakan balta

aydın yekta engin riera

burak umut

alanya macı 11 i

o degilde ne koymusuz beee

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt