EMREE DENLİ
Parçalı Üye
- 19 Mayıs 2012
- 3.553
- 1
- 858
Fırsat işi ayrıdır.
Telles'i alamazsın, Coentrao veya Evra gelebilir.
Birincisi bu adamların takımda ki durumu önemli. Oynarken Madrid'den, Chelsea'den, Inter'den, Barcelona'dan nasıl getireceksin adamları.
1996'da Hagi, 1997'de Popescu, 1998'de Taffarel nasıl geldiyse, yine 2013'de Sneijder ve Drogba'da nasıl geldiyse Coentrao da öyle gelebilir ki bu saydığım isimlerin hepsi kariyer olarak Coentrao'dan çok daha üst düzey şekilde oynamış isimler.
Ama Telles mi gelirse Mancini için daha faydalı olur yoksa bu adam mı onu işte bilemezsin.
Mancini bu kadar istediğine göre bir bildiği var ki istiyor. Yoksa kurarsın daha üst düzey adamların oynadığı kadroyu da.
Beşiktaş'ın
Guti-Quaresma-Almeida-Simao'lu kadrosu çok mu kötüydü de ilk 3'e bile giremedi ligde o sene.
Doku uyumu önemli kısaca.
Ben de burada defalarca
Vermaelen-Arsenal
Coentrao-R.Madrid
Mexes-Milan
Pepe-R.Madrid
gibi adamları bu takımda görmek isterim dedim, kadrolar kurdum. Ama hocanın oyun tarzına uyacak mı bu önemli.
Fatih Terim mesela bu adamların bazılarını al toplama takım yap o kadro ile başarılı olur, ama Mancini olamayabilir. Çünkü Terim'in kafasında kurduğu net bir taktik oyun anlayışı yok. Var ama spesifik değil. Mancini maç maç düşünse de, topa fazla sahip ol, mümkün olduğunca ileri pas ile oyna, skoru alınca daha kontrollü ama rakibin zaafı neyse ona çalışarak daha fazla tehlikeli olabilirim tarzı bir adam.
Kafasında 3-5-2 vardır. Telles'n ona daha uygun olacağını düşünüyordur, onu oynatmak ister, o adamı daha çok ister. Olay bu.
Güzel yazmışsın ama Coentrao 25 yaşında Hagi Popescu Taffarel bize kaç yaşında geldi?Guti Querasma Almeida Simao nun dokuyla alakası olduğunu düşünmüyorum bana göre Querasma dahil 2.sınıf yaşı geçmiş futbolculardı.