Transfer Nöbeti (Arşiv 10)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Bir defa stoper , sol bek ve Melo'nun yerine adam şart ; Stopere Serdar Taşçı , sol bek için Carlinhos veya benzeri türevde bir isim , Melo'nun yerine Gökhan İnler diyelim (varsayım).

4-2-3-1 oynayacağız büyük ihtimalle uzun vade de ya da 4-4-1-1'de olabilir ki bu stoper , sol bek ve Melo'nun yerine gelecek orta sahadan sonra iki (2) tane adam akıllı , class kanat oyuncusu gerekli , Hamit sağ tarafta olmuyor yapamıyor , Selçuğu yedekler hem Selçuk'da artık tüm maçlarda 90 dakika zorlamaz kendini insanın yorulduğu , bir şeyler yapamadığı zaman elbet olur o zamanlar Hamit oynar ayrıca sakatlığı , cezası vs. var bu işin. Sol tarafa ise beğenilmeyen Amrabat'ı iyi bonservise gönderirsek ki Ruslar şuan en az 7-8 Mn € verirler iyi bonservisten kastım 10 Mn € veya üstü bu arada ; yerine bir oyuncu almak.

Amaç ; Bu seneki kadro mühendisliğinde yaptığımız hatayı düzeltmek.

+ Yedek kulübesine de takviyeler şart.

İyi güzel hoş ama bu dediğimiz öyle bir yaz sezonunda 5 6 adam alınarak yapılabilecek bir şey değil ki. Önce stopere ve sol beke 2 adam alıp sonra rahatça beklemeliyiz bence bu yaz. He "iyi bir fırsat çıkarsa önümüze" Hamit'in ya da Melo'nun yerini doldururuz. Başka da bir şey yapmaya gerek yok. Bu şekilde düşünürsek eğer olay şu noktaya varır. Sağ bekte Eboue devamlılık sağlayamıyor yenisine bakmalıyız. Stoper de Semih bizim oyuncumuz iyi hoş ama CL için daha iyisi şart. Forvette Drogba yaşlı Burak bitirici değil üst düzey bir oyuncu şart. Sağda Amrabatlarla Emre Çolaklarla olacak iş değil çok daha iyisi olmalı. Ortasaha da Selçuk'la Sneijder in yedeği yok biri giderse yandık bi tane adam almak şart. Derken derken derken tatmin olabilmek mümkün olmaz bence. O yüzdendir bu düşüncem yoksa eldekilerin hiç bir zaman yeterli olmadığını bende biliyorum. Ama bu iş biraz dengeyle alakalı sanırım.

Mesela Barcelona forumlarını açıp bir bakarsak bence onlarda bir çok mevkiye transfer istiyordur. Pique yetersiz, Valdes gitsin, forvetimiz yok şu bu gibilerinden ama bu mantalite yanlış gibi gözüküyor bana.

Tabi tekrar edeyim doğru ya da yanlış bunlar benim düşüncelerim.

Bekler zaten yabancı aynen katılıyorum fakat şöyle bir durum var , Melo'nun yerine yerli gelmeli zaten adaylar ; Gökhan İnler - Alper Potuk - Emre Can

Peki Muslera'dan mı feragat etmeliyiz yoksa yabancı stoperden mi dersek ?

Ben yabancı stoper derim , yabancı stoper yerine Serdar Taşçı gelir mis gibi Avrupa'nın iyi takımlarının , iyi stoperlerine taş çıkartır , çatır çatır oynar topunu , defansımıza da cheflik yapar , Semih'e de müthiş partner olur.

Teklife bagli. Muslera´ya 20 + Milyon´luk bir teklif gelirse satarsin. Yoksa tabiki satmazsin.

Onur üst düzey maclari kaldiracak kalitede. Bunu kanitladi artik. Kalitesinden süphe etmiyorum.

Gerci neden gelecek sezonu konusuyorsak :D

butun ulkulerde turkiye ab oyuncusu olarak gorunuyo eger olmasaydi neden sampiyonlar ligide yada avrupa kupasinda oyniniyabiliyo avrupa turnuvalarinda

Bunu bilmiyordum öğrenmiş oldum. Bir zamanlar +dan yiyorlardı hep. Rüştü bile barcada bu yüzden tutunamamıştı.

Yazının geri kalanıyla alaka kuramadım ab ile ne alakası var.

Transfer Nöbeti

Semih de Dany de aynı tip oyuncular, problem burada. İkisi de tek hamleli ve birbirinin arkasını toplayamıyorlar. Eğer o tek hamle şaşarsa, apışıp kalıyorlar. Bizim yediğimiz kontratak gollerinin çoğu bu iekilde gerçekleşti.

Geçen sene birçok spor yzarı eleştiriyordu Ujfa'yı, bütün sorumluluğu Semih'in üstüne atıyor, topa girmiyor diye. Ben de böyle düşünüyordum zaman zaman. Ama bu sene anlaşıldı ki, bu şekilde oynamak çok daha akıllıcaymış...

Şimdi bize Semih'in arkasında durup süpürücü olarak görev yapacak, hava toplarında etkili bir isim lazım. Yerli olması da gerekir bence. Sonuçta pek alternatif yok, Toprak ya da Taşçı. Bilenler genelde Taşçı daha iyi diyorlar.

Terim neden Dany'i aldırdı diye sormadan da edemiyorum... Gün geçtikçe, Terim'in transfer konusundaki seçimlerine güvenip azalıyor açıkçası. Dany'nin tek hamleli bir stoper olduğu belliyken, Amrabat ve Hamit'in de kaç kez söylediğim gibi 4-4-2 için çok riskli transfeler olduğu apaçık ortadayken, Terim'in kafasında çok uzun vadeli planlar yoksa, transferler fiyasko...

Ben olsam emre colakin yerine sol tarafta aydin yilmaz'a gorev verirdim ters kademelere girer ve son zamanlar emre colak dususde ve aydin yilmaz cikista hizli ve guclu

birazdan gencler-akhisar baslayacak, bence gencler net bir galibiyet alacak. kücümseme durumu olacagini zannetmiyorum, birde fleminks faktörü var.

kasimpasa karabük'ü dagitti, ibb bursa'yi duman etti ve simdi de genclerbirligi farkli yenecek gibi. aksama antep-fener iyi bir mac olsun bari, tabiki fener'in alamayacagi bir mac olursa daha güzel olur

Emre Canı sen hiç ön liberoda izledin mi onu söyle kardeşim Bayernde 2 ya da 3 maça çıktı onda da sol bek oynadığına eminim bu değerlendirmeleri FM ya da transfermarkt ta mevkisi o yazıyora göre değerlendirmek doğru olmaz.

Renktaşım bakın ; Emre Can sonuçta daha 18-19 yaşlarında bir oyuncu altyapıda Bayern Munich 2'de yani önlibero şeklinde oynuyor fakat ;

Süre aldığı Jahn Regensburg - Bayern Munich mücadelesinde 90 dakika forma giymiş ve sol bek olarak oynamış.

Yine süre aldığı Bayern Münih - 1.FC K'lautern mücadelesinde yine 90 dakika forma gitmiş ve ön libero oynamış.

DFL-Supercup Maçında

Süre aldığı Bayern Münih - Bor. Dortmund mücadelesinde 69 dakika süre alıp sol bek oynamış.

Bundesliga 1'de ise 4 maç ilk 18'e alınmasına rağmen oyuna dahil olmamış. Şampiyonlar Ligin'de de 1 maç 18'e alınıp oyuna dahil olmamış.

Alt yapıda oynadığı hemen hemen tüm maçlarda ise ön libero oynamış.

Yani dediğim gibi çok yönlü oyuncu yetiştiriyorlar ama görüldüğü gibi başladığı ve oynadığı hala da asıl mevkisi olan yer ön liberodur.

Teklife bagli. Muslera´ya 20 + Milyon´luk bir teklif gelirse satarsin. Yoksa tabiki satmazsin.

Onur üst düzey maclari kaldiracak kalitede. Bunu kanitladi artik. Kalitesinden süphe etmiyorum.

Gerci neden gelecek sezonu konusuyorsak :D

Gelecek sezonu da değil gelecek gelecek sezonu :)

Onur'un kalitesi de tabi ki inkar edilemez bence en iyi yerli kaleci Onur'dur.

Ama şahsi tercih olarak bakmak lazım hocam buna bana mantıklı gelen bu size mantıklı gelen şu şeklinde :)

Semih de Dany de aynı tip oyuncular, problem burada. İkisi de tek hamleli ve birbirinin arkasını toplayamıyorlar. Eğer o tek hamle şaşarsa, apışıp kalıyorlar. Bizim yediğimiz kontratak gollerinin çoğu bu iekilde gerçekleşti.

Geçen sene birçok spor yzarı eleştiriyordu Ujfa'yı, bütün sorumluluğu Semih'in üstüne atıyor, topa girmiyor diye. Ben de böyle düşünüyordum zaman zaman. Ama bu sene anlaşıldı ki, bu şekilde oynamak çok daha akıllıcaymış...

Şimdi bize Semih'in arkasında durup süpürücü olarak görev yapacak, hava toplarında etkili bir isim lazım. Yerli olması da gerekir bence. Sonuçta pek alternatif yok, Toprak ya da Taşçı. Bilenler genelde Taşçı daha iyi diyorlar.

Terim neden Dany'i aldırdı diye sormadan da edemiyorum... Gün geçtikçe, Terim'in transfer konusundaki seçimlerine güvenip azalıyor açıkçası. Dany'nin tek hamleli bir stoper olduğu belliyken, Amrabat ve Hamit'in de kaç kez söylediğim gibi 4-4-2 için çok riskli transfeler olduğu apaçık ortadayken, Terim'in kafasında çok uzun vadeli planlar yoksa, transferler fiyasko...

Hamit abi; Semih Dany ikilisi konusunda ki düşüncelerine kesinlikle katılıyorum.

Ama bence Hamit 4-4-2 yi iyi oynayabilecek bir oyuncu. Yarım sezon daha sabretmeliyiz derim ben sonuçta yerli. Amrabat'ın da sistem ve bonservis yüzünden bekleneni veremediğini düşünüyorum bende. Ama bana göre ayağının içini çok iyi kullanabilen yetenekli bir futbolcu. Eminim Fatih Hoca'nın çok iyi planları vardır Amrabat'la ilgili.

Güveninin azalması için biraz erken gibi sanki :)

Saygılar.

harbiden Fleminx ne yapacak acaba bugün :asd: gene 3-4 tane sallar :lol:

Dany bu takıma yedek olarak alındı. Gerekirse defansın her yerinde ve ön liberoda oynayabilmesi açısından joker oyuncu olarak. Hamit ise beklenilen performansı göstermemiş olsa da 4-4-2'ye uygun bir kanat oyuncusuydu. Amrabat'ı hiç sorma, kimse açıkayamaz.

Ancak şunu da söylemeliyim, Fatih Term'in oyuncu havuzunun dar olduğunu düşünüyorum ben de. Genelde ligimizden, rakip olarak karşılaşmış veya daha önce çalıştığı oyunculardan oluşuyor transfer listemiz. O konuda desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum ben de.

Ben olsam emre colakin yerine sol tarafta aydin yilmaz'a gorev verirdim ters kademelere girer ve son zamanlar emre colak dususde ve aydin yilmaz cikista hizli ve guclu

mac eksigi var diye engin baytar silindi resmen, bu kanat oyuncusu yoklugunda sag tarafta aydin, solda engin olsa ne güzel olur. hamit ile emre adam eksiltemiyor, eksiltemezde.. bu da yetmemzmis gibi savunmaya da katkisi sifir iki oyuncunun, sezon basindan beri oynayan e.colak cokmu iyi oynuyor da engin hep kadro disi ?? bu mac eksigi ayaklarini gecin, kaliteli adam her türlü kendini belli eder. transfer olduktan 2 gün sonra adam maca cikip gol atabiliyor (demba ba - fleminks) falan.. wesley sneijder'in de yarin en azindan ikinci yari oyuna girmesini bekliyorum ben

Taylan antalyalı salih uçandan daha iyi.Kaçırmamak lazım böyle gençleri

WyixaeV.jpg

Üç dört menajerle konuştum hepsi kaçamak cevaplar verdi transferlerle ilgili, çok az şeyler söylediler. Söyledikleri şeyleri alt alta yazıp polis merkezinde çalışan bir arkadaşıma gönderdim. Oda sağolsun eldeki az bilgiden faydalanarak oyuncunun robot resmini yaptırdı.

İyi güzel hoş ama bu dediğimiz öyle bir yaz sezonunda 5 6 adam alınarak yapılabilecek bir şey değil ki. Önce stopere ve sol beke 2 adam alıp sonra rahatça beklemeliyiz bence bu yaz. He "iyi bir fırsat çıkarsa önümüze" Hamit'in ya da Melo'nun yerini doldururuz. Başka da bir şey yapmaya gerek yok. Bu şekilde düşünürsek eğer olay şu noktaya varır. Sağ bekte Eboue devamlılık sağlayamıyor yenisine bakmalıyız. Stoper de Semih bizim oyuncumuz iyi hoş ama CL için daha iyisi şart. Forvette Drogba yaşlı Burak bitirici değil üst düzey bir oyuncu şart. Sağda Amrabatlarla Emre Çolaklarla olacak iş değil çok daha iyisi olmalı. Ortasaha da Selçuk'la Sneijder in yedeği yok biri giderse yandık bi tane adam almak şart. Derken derken derken tatmin olabilmek mümkün olmaz bence. O yüzdendir bu düşüncem yoksa eldekilerin hiç bir zaman yeterli olmadığını bende biliyorum. Ama bu iş biraz dengeyle alakalı sanırım.

Mesela Barcelona forumlarını açıp bir bakarsak bence onlarda bir çok mevkiye transfer istiyordur. Pique yetersiz, Valdes gitsin, forvetimiz yok şu bu gibilerinden ama bu mantalite yanlış gibi gözüküyor bana.

Tabi tekrar edeyim doğru ya da yanlış bunlar benim düşüncelerim.

Hocam orası öyle zaten bu hemen sezon sonu olacak bir planlama değil ki bunun daha 2 senesi var bu 2 senede bu transfer sezonunu saymazsak 3 tane transfer sezonu var (İkisi yaz transfer sezonu teki ara transfer sezonu olmak üzere) bu aşamalarda bunlar gerçekleştirilse çok iyi olur diyorum ben uzun vadede kendimce yani şahsi fikirlerimle olması gerekeni söylüyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt