Transfer Nöbeti (ARŞİV 10)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Re: Transfer Nöbeti

Burak'ı bu kadar gözlerinde büyütüp Avrupa'nın en iyilerinden sayanlar; merak ediyorum Luis Suarez, Cavani, Jovetic, hadi bunları geçtim bir Lisandro Lopez ve benzeri tayfa hangi class acaba? Burak'ın iyi özellikleri de var kabul, ama genel anlamda kalite eksikliği çok fazla.

Medyada o kadar transfer söylentisi çıktı, eğer gerçek olsaydı Burak bir dk durmazdı. Hepsi uydurma ve şişirilmiş rakamlar. Aynı haberler Sow için, Meireles için falan çıkınca sırf fenerliler diye dalga geçiyorsunuz.

Bizim takımda teknik yönden çok zayıf ve kalite eksikliği olan ilk 18 oyuncuları belli, Umut, Burak, Sabri, Yekta, Hakan Balta. Diğerlerine bir laf etmem hayatta çünkü standartları belli.

Şu açıdan katılıyorum sana. Burak = Guiza'nın İspanya'daki hali. Golcülük özelliğini bir şekilde kaybettiğinde çok tırt bi oyuncu. Yani Drogba gibi gol atamadığında da takdir toplayacak bi oyuncu değil. Ama 2 sezondur 35 civarı gol atan bi oyuncu şimdilik iyidir bence en önemli görevini başarıyla yerine getiriyor işte :)

Burak'ı bu kadar gözlerinde büyütüp Avrupa'nın en iyilerinden sayanlar; merak ediyorum Luis Suarez, Cavani, Jovetic, LEandowski hadi bunları geçtim bir Lisandro Lopez, Mandzukic, Mario Gomez ve benzeri tayfa hangi class acaba? Burak'ın iyi özellikleri de var kabul, ama genel anlamda kalite eksikliği çok fazla.

Medyada o kadar transfer söylentisi çıktı, eğer gerçek olsaydı Burak bir dk durmazdı. Hepsi uydurma ve şişirilmiş rakamlar. Aynı haberler Sow için, Meireles için falan çıkınca sırf fenerliler diye dalga geçiyorlar.

Bizim takımda teknik yönden çok zayıf ve kalite eksikliği olan ilk 18 oyuncuları belli, Umut, Burak, Sabri, Yekta, Hakan Balta. Diğerlerine bir laf etmem hayatta çünkü standartları belli.

2 senede 70 gol atan adamin kalite eksigi olsa ne olacakki

adam oyle tob oynuyo yani napalim kontrol edemio topu dribbling de yok ama havada karada cakmis her turlu, ki kafa golleri gayet quality

Top Class/World Class kavramının ne olduğunu idrak edemeyenler ile fazla tartışıp zaman kaybetmeyeceksin hé deyip geçeceksin. Burak için Real Madrid ilk maçında ortaya koyduğu performanstan sonra Avrupa'nın önde gelen futbol sitelerinin yorumlarda Burak için fazla abartılıyor diyenler çoğunluktaydı.

Ayrıca sen ve ben gibi bazılarımızın savunduğu Burak'ın zayıf top kontrolü ve oyunun zekasına bağlı vasat top dağıtımı yüzünden başlamadan biten ataklar aynen FIFA 13 oyununda da kendini belli ediyor.

aynen +1905 ,Burak'in 3 tane adami deli eden özellikleri var

1.Top Kontrölü

2.Oyunu okuma (Vision)

3.Sogukkanlilik

bazen diyorum gelsin 10 Milyon bi teklif hemen kabul edelim ama suan ki yabanci olayindan dolayi Kadroya ilk yazilmasi gereken Yerlilerden biri

katlanmakdan baska care yok

aynen +1905 ,Burak'in 3 tane adami deli eden özellikleri var

1.Top Kontrölü

2.Oyunu okuma (Vision)

3.Sogukkanlilik

bazen diyorum gelsin 10 Milyon bi teklif hemen kabul edelim ama suan ki yabanci olayindan dolayi Kadroya ilk yazilmasi gereken Yerlilerden biri

katlanmakdan baska care yok

bu 3ünden sadece 1'e katılabilirim..

Adam topsuz oyunda gayet iyi yani oyunu iyi okuyor.. zaten ööle olmasa bu kadar gol atamaz..

soğukkanlılık yeter bence ki türkiyenin en değerli oyuncusu gösteriliyosun neyin acelesini edeceksin.. Son vuruşlarına bakarsan bunu görürsün

Ben şöyle sıralardım;

1. top kontrolü

2. bencillik/Agresif şekilde pas isteme -> ama gol atıyosa problem yok ;)

Cevap: Transfer Nöbeti

Bu forumda Burak'ı eleştireni asıyorlar :) Gören de Burak'ı cidden top class, hiçbir eksiği olmayan, takıma sürekli pozitif katkı yapan bir futbolcu sanacak.
aynen renktaş 3 ay önce burağı eleştirdim diye 2 ay nerdeyse ceza yedim şaka gibi burağın tek özelliği defan arkasına iyi koşu yapması son vuruşları çok iyi takım oyunu adına sıfır

Adam topsuz oyunda gayet iyi yani oyunu iyi okuyor.. zaten ööle olmasa bu kadar gol atamaz..

soğukkanlılık yeter bence ki türkiyenin en değerli oyuncusu gösteriliyosun neyin acelesini edeceksin.. Son vuruşlarına bakarsan bunu görürsün

Ben şöyle sıralardım;

1. top kontrolü

Ben 2'ye de katilirim cünkü oyun okuma'ya ofsayt'ta ayit diye düsünüyorum. Ve Burak'in acik acik ofsayt sorunu var.

--------------------------------------------muslera-------------------------------------------------

emmanuel-----------------semih kaya-------------------chedjou-------------------------ali adnan

--------------------------------------felipe melo----------------------------------------------------

-----------------------------------------------------selçuk inan-------------------------------------

---------------------a. Bruma----------------------------------------------sneijder------------------

---------------------------------didier drogba-------------burak yilmaz------------------------------

Şu açıdan katılıyorum sana. Burak = Guiza'nın İspanya'daki hali. Golcülük özelliğini bir şekilde kaybettiğinde çok tırt bi oyuncu. Yani Drogba gibi gol atamadığında da takdir toplayacak bi oyuncu değil. Ama 2 sezondur 35 civarı gol atan bi oyuncu şimdilik iyidir bence en önemli görevini başarıyla yerine getiriyor işte :)

Demek istediğimi çok iyi özetlemişsin.

aynen renktaş 3 ay önce burağı eleştirdim diye 2 ay nerdeyse ceza yedim şaka gibi burağın tek özelliği defan arkasına iyi koşu yapması son vuruşları çok iyi takım oyunu adına sıfır

Burak'ın çok müsait pozisyonlarda Drogba'ya veremediği gollük pasları toplasak buradan Fildişi SAhillerine yol olur. İyi sabrediyor Drogba. Bir yandan da Drogba dahil tüm takım Burak'ı pozisyona sokalım da gol atsın diye biryerlerini yırtıyor. Resmen kalenin dibine kadar Burak'a topu getiriyorlar. Bir zahmet atsın onları da. Gol vuruşlarına birşey demiyorum zaten.

Ara ara forum sayfalari yavas aciyor bende. Sorun acaba tek bende'mi..

Burak'ın tabi ki eksikleri var ve sayılan fisrt class adamlar kadar iyi değil (komple değil) peki ama yaşı müsait olanlar Mario Jardel'i hatırlar asla A sınıf takımların kadrolarında düşünmediği bir adamdı ama her sene golleri sıralardı. Fundamental'i felaketti, top stop edemez, adam geçemez, pas atamazdı, top saklayamazdı. Ama bitiriciydi. Misal benim gözümde Trabzon ve Ajax'taki Şota (hollanda gol kralı da oldu) Jardel'den üstündü, futbolcuydu fundamental vardı.

Burak da bir nevi atletik Jardel. Bu 1.

2.Konu ise Burak TÜRK. Bırakın class sınıfı ortalama Türk oyuncu bulmak imkansızken, Burak'ı kalkıp dünyanın en iyi forvetleriyle kıyaslamak haksızlık. değerine gelince de 6+0+4 olunca M.Topuz 9m euro Alper 8-9m euro ise Burak 20 eder.

Burak en az 1-2 yıl daha kalmalı, düşüşe geçtiğinde sallarsın 5-6m euroya... Burak artık Türkiye ligini çözdü kesmezsen her sene 15 civarı rahat atar... Dünyada müşterisi de çıkar...

Burak'ın oyunu okuyabilme özelliğinin olmayışını zaten bjk&fbde gördük.Çünkü okuyabilse bugün kendisini Avrupa'da bir kulüpte bulurdu hemde gençken.Malesef acı ama Burak 25 milyon euro etmez.

Neyse kısaca yazayım görüşlerimi toparlayarak.

Burak'ın + ları: Gol vuruşları, fena olmayan hızı ve fizik gücü, hırsı(sürekli golü araması)

Burak'ın - leri: Teknik yetersizlik; top kontrolü, top saklama, top sürme, adam eksiltme, pas kalitesi, diğer oyuncular ile uyum, topsuz oyun

Tarafsız bir değerlendirme yaparsak çıkan sonuç bu ve dikkat ederseniz top ile münasebette Burak hiç yok. Futbolun temel özellikleri yok yani ve takım oyununu acayip sekteye uğratıyor. Neyse Katılmayanlar da var sonuçta buna, katılanlar da var. Herkesin görüşü farklıdır.

Ben şöyle sıralardım;

1. top kontrolü

Topsuz oyundan bahsetmedim ki sadece Topla iliskisinden bahsetdim

Top ona geldimi verdigi kararlar,Ilk yapdigi hareketler,beynini kullanamiyor ... arkasi dönük oynuyamiyor

16 metreden Santraya kadarki bölümde Topla iliski olarak 100 üzerinden 45 Puanlik bir forvet

fenerdeki Semih'in bir kac huyu Burak'da olsaydi Perfect Forvet olurdu

Burak'ın çok müsait pozisyonlarda Drogba'ya veremediği gollük pasları toplasak buradan Fildişi SAhillerine yol olur. İyi sabrediyor Drogba. Bir yandan da Drogba dahil tüm takım Burak'ı pozisyona sokalım da gol atsın diye biryerlerini yırtıyor. Resmen kalenin dibine kadar Burak'a topu getiriyorlar. Bir zahmet atsın onları da. Gol vuruşlarına birşey demiyorum zaten.
:) tamamen benim birebir kopyam gibisin sana basit bir örnek daha 4-2 elazığ maçı son dakikalar amrabat kaleciyle karşı karşıya burak daha musait pozisyondaydı amrabat pas vermedi top avuta çıktı o andan itibaren burak amrabatı öylebir fırcaladıki sen nasıl bana pas vermessin, 3 dakika sonra bu sefer burak karşı karşıya amrabat boşta bu seferde burak vermedi(zaten pas verdiğini hiç görmedim) ve amrabat 5 dakka önce fırca yediği burağa tek bir laf söylemedi burak belki çok gol atabilri ama kesinlikle itici ve takımda seveni fazla yok emin olun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt