Transfer Nöbeti (ARŞİV 10)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

Melo'yu bizim için bu kadar önemli kılan ofansa katkı vermesi veya çıkması değil ki.Melo'nun burda ki önemi,çok fazla ön liberolarda bulunmayan dikine top sürmesi,çalım atması, yardırması bir anlamda.Mesela Selçuk'ta ofansa çok yardım ediyor ama Melo da olan meziyet yok.Mikel bunu yapabilir mi,bence de yapamaz.Hatta şuanda Melo'nun yapabileceği işleri,çok az ön liberolar yapar.Ancak Essien filan.Melo'nun talibin çıkmamasının sebebi de,bir kere adam rahat,bide yaş olmuş 30.Hadi yaşı geçtim,Melo profesiyonel yaşasa yine de bir ton alıcısı çıkardı.

Melo ve Selcuk birbirlerini de cok iyi tamamliyorlar. Oyunu acmasi,uzun ve capraz paslarla pozisyon hazirlamasi, top tasimasi, söylediğin gibi dikine oynayip, calim atmasi, bizim icin cok önemli. Melonun bu özelliklerine sahip sadece Capoue var.

Mikel gibi adamlar bizim icim lüks.

Selcuk defansin önünde oynamiyor arkadasim. Orta 3lünün solunda oynuyor. 2li ortasaha oynasalar, söylediğin kismen doğru olabilir.Her pozisyonda Selcuk bölgesiden defansin önüne gelip oyun kuracaksa, isimiz var.

Dünyadaki diğer takimlar neden defansin önünde teknik ve pasör bir oyuncuyu oynatiyorlar? Rakip defanslar yerlesmeden, cabuk pozisyona girmek icin. Tek bir capraz ve dikine pas, gol pozisyonu yaratabilir. Mikelin yan ve geri paslariyla bizim bir takimi yerlesmeden yakalalamiz cok zor

Trabzonda da Colman vardi. Zokorayi aldilar, simdide göndermek istiyorlar. Neden, ofansif yönü yok ve kapanan takimlara karsi takimi 1 kisi eksik oynatiyor.

Montolivo cok kaliteli bir oyuncu. 20 tane Mikele Montolivoyu tercih ederim.

selçuk son 3 ay sol iç oynadı diye neyin ukelalığı bu saol biz bilmiyorduk, monolivo mikelden daha defansif ama italya milli takımı de rossi+ pirlo + montolivo oynatıyor ne hikmetse , montolivoyla mikelin mevkilerinin alakası yok sen değişmeyebilirsin, gidip döküntü takım trabzonspordan örnek vermen de çok ikna edici doğrusu, he ayıca biz mikeli anadolu takımlarını yenmek için değil şampiyonlar liginde üst düzey takımlar bizi elek yapmasın diye istiyoruz haberin olsun

Neye isyan ediyorsunuzki

Bu Ünal Aysal yönetiminin 3. yaz dönemidir.

3 yaz döneminde transfer konusunda ne söylediyse hiç biri ZAMANINDA olmamıştır

Başkanı seviyorsanız alışacaksınız

1 değil 2 değil 3 değil.Huyl huyundan vazgeçmiyor ne yazık ki

Yan ve geri pas ne zamandan beri world class oldu? Bender yetersiz oldu, Mikel world class oldu. İginc bir futbol anlayisin var.

Pogba, dünyadaki en komple ortasaha oyuncularindan birisi. Onun yetersiz olduğu yerde, Mikel world class. İlginc. :D

"Busquets dediğin adam teknik ve çok iyi pasör,topları hep ilk servis eden adam" demişsin.Busquets dikine pas mı yaptı da world class DMC oldu?

Pogba'ya defansif yönden yetersiz demedim,ama ofansif yönü cok az.Ya Fransa u-20 maçlarını izledim çoğunu,sen izledin mi bilmem ne gördün ofansa katkısında Pogba'nın.

ulan southhampton bile 14m€ verip transfer yapiyor biz 2.5 teklif ediyoz önümüze gelene tas catlasin 3.5 :D

İngiltere'deki yayın gelirlerinin ne kadar yüksek olduğunu göz önünde bulundurursan böyle transferleri yapmalarının da zor olmadığını anlarsın.

Hiç sorma ya acayip ayar oluyorum ama onlar ligden acayip bir gelir geliyor. Biz CL'de oynayacağız daha böyle transfer yapamadık.:o

acaba önce borclari kapatip sonra mi yüksek maliyetli transferi düsünürüz diyorlar, cünkü 2 senedir sampiyonluk primi ve CL'den gelen paralar baya fazla

Ya yıllardır nolur gitsinler diye dört gözle beklediğimiz Balta'ları, Sabri'leri sırf bu kontenjan nedeniyle ilk 11'de görmek zorunda kalmak, zulümden başka bişey getirmez bize..Veya Hamit'i sağ bek yapma düşüncesi kabus gibi..O yüzden başın ağrımasın istiyorsan, biraz tuzlu da olsa gidip getireceksin Gökhan'ı..Sonra 4-5 sene kafan rahat olacak.

Yabancı kontenjanı mazeret değil. Bu olmasada bu adamları takımda tutmakta çok istekli bizi yönetenler.

Melo ve Selcuk birbirlerini de cok iyi tamamliyorlar. Oyunu acmasi,uzun ve capraz paslarla pozisyon hazirlamasi, top tasimasi, söylediğin gibi dikine oynayip, calim atmasi, bizim icin cok önemli. Melonun bu özelliklerine sahip sadece Capoue var.

Mikel gibi adamlar bizim icim lüks.

Capoue'yi hiç izlemedim ama Melo tarzında ön libero çok az var.He bide Guarin var ki,basacaksın parayı alacaksın.Bu arada Montolivo filan diyorsunuz da kusura bakmayın ben bi numarasını göremedim.Millet gerçi çok beğeniyor ama.:rolleyes:

Renktaş bak bu listeye

Barcelona-Busquets

Real Madrid-Khedira

Dortmund-Bender

Bayern-Martinez (Gustavo)

Man Utd-Fletcher

Chelsea-Mikel

Juventus-Pogba

Bu adamların hepsi hem ligde hem cl'de düzenli ilk 11'deler.Hepsi de defansiv yönü çok daha kuvvetli oyuncular.Peki takımlar bu oyunculardan neden vazgeçmiyor tek yönlü olmasına rağmen,çünkü zaten bu takımlarda ofansif görevi görebilecek pek çok adam var iken defansif sorumluluğu üstlenebilecek oyuncu arıyorlar.Bu yüzden vazgeçilmezler.

Pogba'nın hücumu daha iyi olacaktır. Martinez'de fena sayılmaz hatta çok iyi denilebilir renktaş. Ama diğerleri ortalamanın üstüne hücum yaparlar defansif yönleri çok kuvvetli tabi ki önemli olan o. Ancak unutmamak gerekir ki bu takımların kanatları çok çok iyi ön liberoya pek iş düşmüyor sadece iyi top çıkarmak yeterli oluyor ön tarafa. Zaten bu adamlar sezonluk genellikle maksimum 6 7 gol civarında katkı yaparlar.

İngiltere'deki yayın gelirlerinin ne kadar yüksek olduğunu göz önünde bulundurursan böyle transferleri yapmalarının da zor olmadığını anlarsın.

biliyorum da yani adamlar wanyamayi da alsa EPLde hapisler biz dünyanin kulüpler düzeyinde en prestijli turnuvasinda basarili olmak istiyoruz bizim yapmamamiz garip asıl

acaba önce borclari kapatip sonra mi yüksek maliyetli transferi düsünürüz diyorlar, cünkü 2 senedir sampiyonluk primi ve CL'den gelen paralar baya fazla

Sanmıyorum şirketler ayrıldı futboldan gelen gelir futbola harcanıyor. Ya da harcanması gerekir.

Cevap: Re: Transfer Nöbeti

Pogba çift yönlü ve ManU'ya Carrick yazmak daha mantıklı olur. Yazdığın sey hakkinda birşey demiyorum, guzel tespitler (ben de Mikeli istiyorum) sadece duzelteyim dedim.

~

Görüşüne saygım var Pogba'nın 2 yönlü oyuncu olduğunu nerden çıkarıyorsunuz Allah aşkına?Ne yapıyor hücumda Pogba,bi anlatır mısınız?

Bizim takımda oynayan ön libero hem top kapmalı, hem gol atmalı hem asist yapmalı. Yani bu forumda bana öyle anlatıyorlar :asd:. Mikel'e çok önemli görünmez güç dedim dedim demez olaydım.

Beyler kanatlarımız şöyle olsaydı Melo'ya gerek kalmazdı.

------------Selçuk-----------Mikel-------------

Farfan ----------Sneijder--------Nani----------

Örnek CL olarak göz önüne alın.

"Busquets dediğin adam teknik ve çok iyi pasör,topları hep ilk servis eden adam" demişsin.Busquets dikine pas mı yaptı da world class DMC oldu?

Pogba'ya defansif yönden yetersiz demedim,ama ofansif yönü cok az.Ya Fransa u-20 maçlarını izledim çoğunu,sen izledin mi bilmem ne gördün ofansa katkısında Pogba'nın.

Busquets, oyunu okumasi, rakibin oyununun bozmasi, pozisyon almasi gibi konularda müthistir. Dünyanin mevksiinde en iyisi olarak gösteriliyordu. Barcelona dünyadaki diğer takimlardan farkli, Bayernle birlikte, onlarin farkli bir pres ve pas oyunlari var. Onlar diğerlerini karsilastirmak sağlikli olmaz.

Bu arada Fletcheri de defansif yapmissin, Fletcher Unitedta sağ kanatta ve box to box oynadi yillarca. Ayrica teknik bir pasördür. Capraz ve dikine paslari da iyi kullanir.

Pogba dikine oynayip adam eksiltebiliyor, hucumlara katilimi iyi, ara toplari iyi, takimi pozisyono sokan capraz ve dikine paslarida cok iyi. U20de Adam CM oynadi, yerini bosaltip, hucumlara sürekli katilamaz ki.

Pogba'nın hücumu daha iyi olacaktır. Martinez'de fena sayılmaz hatta çok iyi denilebilir renktaş. Ama diğerleri ortalamanın üstüne hücum yaparlar defansif yönleri çok kuvvetli tabi ki önemli olan o. Ancak unutmamak gerekir ki bu takımların kanatları çok çok iyi ön liberoya pek iş düşmüyor sadece iyi top çıkarmak yeterli oluyor ön tarafa. Zaten bu adamlar sezonluk genellikle maksimum 6 7 gol civarında katkı yaparlar.

Zaten ön liberolarda aranan en önemli vasıf ayağı düzgün olup,topu oyuna sokabilmesidir.Mikel'de bu yönüyle bana göre world class DMC'dir.Bak Mikel'de bize gelirse sezonda max. 6-7 golluk katkı verir.

Umut Bulut transferi ne oldu ?

Hani kampa katılacaktı..

Pürüz falan çıktıysa transfer yapmayalım biktim çingene pazarlığı...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt