Erdem ASLAN
Kırmızı Üye
- 29 Mayıs 2017
- 1.691
- 293
- 383
yani n'diaye nin hangi özellikleri bizde oynamasını sağlar?
yani pek izlemedim, büyük maclarda denk geldim, süratli, dinamik bir merkez görüntüsünde ama diğer anadolu maclarındaki performansı nasıldı mesela? bircok anadolu topcusu gibi vitrin maclarında mı kendini gösterdi.
birde mental acıdan bizde oynamaya yeter limi? mentalite cok önemli bizim icin.
Bizim en büyük sorunumuz orta sahadan topu hücuma taşıyıp hücuma destekci koşular yapacak bir oyuncu. Sneijder bu yüzden rakip bölgesinde sürekli tek başına kalıyordu. Rakiplerde 2 kişiyle Sneijderi tutunca ve destekci koşular gelmeyince, etkisiz oluyordu son dönemler. Hatırlayın Melo gibi defansif oyuncu bile zaman zaman o koşuları yaparak Sneijderin verimli olmasını sağlıyordu.
Benzeri Belhanda için geçerli olur o tip oyuncu gelmezse. Ndiaye top tekniğiyle tam bunu yerine getirebilecek, sakin ve aklı başında olan bir oyuncu. Dar alanda topla iyi paslar yapabilen bir oyuncu ve o aradığımız bölge için temposunun üzerinde bir oyuncu. Tabi burdan Real Madridlik oyuncu olduğunu çıkarmamak gerekir. Seviyemize göre yorum yapıyorum.
Mesela Talisca gibi pasif bir oyuncu bile oyun içinde pek çok boş alan bulabiliyor. Bunun nedeni ise arkadan topla koşu yapan Oğuzhan gibi oyuncular. Oğuzhan oynamadığı dönem Beşiktaşın orta sahası hücumda kilitleniyordu çünkü geriden tehlike yaratacak oyuncu yoktu. Bu Oğuzhanın iyi olduğundan değil, tamamen taktiksel açıdan.
Bu dediklerimin ideali Lemina olurdu.
Son düzenleme: