Aydın Aslan
Berlin Panteri
- 24 Kasım 2008
- 42.412
- 23.651
- 2.698
Yıllardır söylüyorum, yıldız statüsünde bir oyuncunun maaliyetiyle (bonservis+maaşı) kurulacak bir altyapı tesisi kulübün geleceğini kurtarır.
Fotoğrafları şimdi gördüm, adamlar hayalimdeki tesisi yapmış.
- Arsanın ucuz olduğu, şehre çok uzak olmayan, ağacı bol, havası güzel bir bölgede büyükçe bir arazi alınacak.
- Spor ve beslenme tesisleri dışında kompleks bünyesinde toplam 20-25 sınıflı ilkokul, orta okul ve lise olacak.
- Kendi alanlarında üst düzey olan öğretmenler ve dil eğitimcileri istihdam edeceksin. Tesiste verilen eğitim Türkiye'nin en iyi özel okullarına denk seviyede ve ücretsiz olacak. Çocuklara 6-7 yaşından itibaren ders programı içinde haftada 6-8 İngilizce dersi verilecek. Veliler için çocuklarının altyapı tesisindeki okullarda okuması bile başlı balına muazzam bir ayrıcalık olacak.
- Çocukların hafta içi -4 saat okul (40 dakikadan 6 ders), 2 saat futbol eğitimi/antrenman, 2 saat teneffüs/beslenme- günde toplam 8'er, hafta sonu da -3 saat futbol eğitimi/antrenman, 2 saat sosyal/kültürel faaliyetler- günde toplam 5'er saatini tesiste geçireceği bir sistem kurulacak.
- Atletizm, beslenme ve pedagoji konularında dünya çapında uzmanlar istihdam edilecek. Çocukların bedensel ve zihinsel anlamda optimal gelişimini sağlayacak programlar oluşturulacak.
- Çocukların futbolun fundamentallerine (saha görüşü, yerleşim, geçiş, koordinasyon, vb.) kapsamlı şekilde hakim olmalarını sağlayacak ve teknolojik imkanlarla desteklenen özel eğitimler yapılacak. Bütün taktik eğitimler bu çalışmaların üzerine inşa edilecek. Özellikle bu maddeyi uzun uzun açabilirim ama forumu okuyan şikecilere filan fazla fikir vermek istemiyorum haha.
Altyapı eğitimiyle ilgili zibilyon tane ayrıntı da var, onlar için başlı başına bir kitap yazılabilir.
Bunlar altyapı projesinin iskeleti tabi. Bu projeyi mükemmelleştirecek olan bu iskeletin etrafını oluşturacak unsurlar.
La Masia'da mesela bildiğim kadarıyla çocuklar yatılı kalıyor
Hem dediğin gibi futbol harici dersler alıyorlar,ekstra olarak yabancı dil vs öğreniyorlar hem de küçüklükten beri birlikte oynadıkları için birbiriyle oynama alışkanlıkları artıyor + olarak arkadaşlıkları
bune olum