Transfer Nöbeti (ARŞİV 11)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İyi diyorsun da senin ortalama bölgelerden çıkan Ozan Tufan tek kapılı arabaya şöför tutuyor.

Banega öyle bir ortamda çıkıp futbolunu geliştirmiş kendini kanıtlamış. Senin Arda'da Bayrampaşa'dan çıkmış ama ne zaman ortalamanın bir tık üstü ilgi görse vücüdundaki çeşitli yerler oynamaya başladı. Kimse neden Nuri'yi , Cengiz'i Çağlar'ı hatta Cenk'i kötülemiyor? Kendileri antipatikleşiyor. Çolak zeytinburnu çocuğu mesela , ama o psikolojiyi kaldıramamak kötü.

Ben ülkede genel olarak değer sorunu olduğunu düşünüyorum. Değersiz duygularla yaşayıp aptalca bir güç savaşı içinde ülke insanları. Güç istenci içinde yaşayıp gücü bulduğunda (para, tanınırlık, makam) kibirli oluyorlar. Kibir de değersiz bir duygu aslında. Yani psikolojik dengesi değersiz duygular çerçevesinde oluşmuş ülke insanının. Bu yüzden çevresine, yaşamına değerli düşünceler, değerli duygularla bakıp üretemiyor, geliştiremiyor, yıldızlaştıramıyoruz. Dediğin gibi futbolda dünyanın en büyük kulübüne giden Arda Turan dünyada Türkleri berbat tanıttı. Çünkü Arda Turan o kulüplere gittiğinde kibirli hissedip her şeyi yapabileceğini, diğer insanların sahibi olduğunu falan düşünüyor. Çünkü ülkeye geldiğinde Türkiye'de bir makama gittiğinde 'krallar gibi' karşılanıyor. Yani ülke insanının yanlış olan ''üstünlük-aşağılık'' algısının ''üretme-geliştirme'' algısına dönüşmesi gerek diye düşünüyorum.

Chicharito + Banega + Lorente + Onyekuru + Babel gelirse cidden tadından yenmez. Ama Babel ve Lorent için 1+1 yıllık sözleşmeler vermek kaydıyla.

+ güzel bir sağbek ve süpürücü bir ortasaha uefa'da zirveye oynar.

Banega'nın hayat hikayesini okuyorum. Mafyaların cirit attığı arkadaşlarının öldüğü sokaklardan çıkmış adam. Bu ülkede görünürde böyle sorun da yok. Şu an heyecanla Chicharito, Banega gibi uzaklardaki isimler bizi heyecanlandırıyor da neden yaşadığımız ülkedeki isimlerle heyecanlanamıyoruz? Çok garip bir durum hakkaten düşündüğümüzde. Türkiye olarak kendi insanını değersizleştirme ve küçümseme mi var acaba, bundan dolayı olabilir mi?
1. Yabancıların çoğu bizim yerli oyunculardan çok daha kaliteli. Az sayıda İyi olan yerkiiere zaten genelikle benzer değer veriliyor. Misali cengiz ündar.

2. Ülkemizde istediğin kadar genç nüfusu olsun ama eğitim sisteminin yetersiz ise tabiki kolay kolay futbolcu çıkmaz.
Tersi bir örnek altınordu takımını alalım ele. Adamlar iyi kötü bir eğitim ocağı yerleştirmiş ve az madi imkanlarıyla neler başardıkları ortada.

Almanya mesela Avrupa'nın en yaşlı nüfusa sahip ülke. Ama nüfustan ziyade eğitim faktörleri en uç zirvelerde ki fabrika ayarında futbolcu yetiştiriyorlar sürekli şekilde.

2000 -2010 yılına kadar federasyonları 1 milyar Euro yatırım gerçekleştirdi orada alt yapılara ve bunun eğitim sektöründe.

Biz, yani Türkiye olarak öyle oturduğumuz yerden ama genciz diyerek kaliteli futbolcu çıkmasını bekliyoruz.

Lucas Perri alınıp kiraya verilebilir böylece Muslera gidince yerine adam aramayı diye düşünüyorum

Bruma hollanda ligini karisi yapar tam ligine gitti istedigi kadar depar atsın

—————————
Yasama, Yürütme, BELHANDA!

diagne yerine feghouli satılır diye düşünüyorum.o bölgede zaten , yusuf erdogan var ters ayaklı oynar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt