Transfer Nöbeti (ARŞİV 11)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1. Yabancıların çoğu bizim yerli oyunculardan çok daha kaliteli. Az sayıda İyi olan yerkiiere zaten genelikle benzer değer veriliyor. Misali cengiz ündar.

2. Ülkemizde istediğin kadar genç nüfusu olsun ama eğitim sisteminin yetersiz ise tabiki kolay kolay futbolcu çıkmaz.
Tersi bir örnek altınordu takımını alalım ele. Adamlar iyi kötü bir eğitim ocağı yerleştirmiş ve az madi imkanlarıyla neler başardıkları ortada.

Almanya mesela Avrupa'nın en yaşlı nüfusa sahip ülke. Ama nüfustan ziyade eğitim faktörleri en uç zirvelerde ki fabrika ayarında futbolcu yetiştiriyorlar sürekli şekilde.

2000 -2010 yılına kadar federasyonları 1 milyar Euro yatırım gerçekleştirdi orada alt yapılara ve bunun eğitim sektöründe.

Biz, yani Türkiye olarak öyle oturduğumuz yerden ama genciz diyerek kaliteli futbolcu çıkmasını bekliyoruz.

Niye yetiştiremiyor ve geliştiremiyoruz peki? Buna dair engeller var. ''Neden böyle?'' sorusuyla ilgilenelim şimdi de. Evet gördüğün, anlam verdiğin farkındalıklar doğru. Buna sebep olan faktörler neler peki? Ben daha çok kitle psikolojisine girerek yorumlamaya çalıştım. Eğitime, altyapıya yatırım yapılmamasına neden olan ''başarı açlığı'' nereden geliyor? Hani hep yöneticiler, gazeteciler derler ya ''altyapıya yatırım yapılır ama taraftar hep başarı ister''

Bu açlık nasıl oluşuyor ülke insanlarında? Statlarda, sokaklardaki kaba ''kazanma'' duygusu nereden geliyor? Esas olarak bunların dönüşmesi lazım. Kaba, sorgulanmamış duygularımızın bilince evrilmesi gerek. Çünkü senin bahsettiğin eğitim, planlama bilincin oluşturduğu oluşumlar.

Sa Banega + Chicharito paketi bekleyenler...

Sa Banega + Chicharito paketi bekleyenler...

fe995607ff8436ee683f1783b1b526d3.jpg

_______Belhanda______Banega
______________Sneijder
Feghouli____Aboubakar______Onyekuru
Evet Sayın seyirciler şampiyonlar ligi 5.maçında Galatasaray sahasında Lyon'u ağırladığı maçta dakikaları 65'i gösteriyor. Henüz bir değişiklik gelmedi kenardan ama orta sahamız düşmüş durumda.
Ercan abi sneijder çok yoruldu arkasındakiler de koşan oyuncular değil. Kenardan muhakkak takviye lazım.
Evet. Pınar şimdi uyardı bizi. Aytaç hazırlanıyormuş kenarda birazdan oyuna girecek

Galatasaray, yerli rotasyonu için Gençlerbirliği'nin 22 yaşındaki genç stoperi Mert Çetin'i gündemine aldı. (Hürriyet)

Banega ve Chicharito transferlerinde oyuncu tarafını halletmemiz gerekiyor bir an önce. Prensipte anlaşılmalı. Kulübe sıcak para girdiğinde kulüplerini hallederiz. Sevilla ve West Ham kulüpleri ile bonserviste bir şekilde orta yol bulunacaktır.

Niye yetiştiremiyor ve geliştiremiyoruz peki? Buna dair engeller var. ''Neden böyle?'' sorusuyla ilgilenelim şimdi de. Evet gördüğün, anlam verdiğin farkındalıklar doğru. Buna sebep olan faktörler neler peki? Ben daha çok kitle psikolojisine girerek yorumlamaya çalıştım. Eğitime, altyapıya yatırım yapılmamasına neden olan ''başarı açlığı'' nereden geliyor? Hani hep yöneticiler, gazeteciler derler ya ''altyapıya yatırım yapılır ama taraftar hep başarı ister''

Bu açlık nasıl oluşuyor ülke insanlarında? Statlarda, sokaklardaki kaba ''kazanma'' duygusu nereden geliyor? Esas olarak bunların dönüşmesi lazım. Kaba, sorgulanmamış duygularımızın bilince evrilmesi gerek. Çünkü senin bahsettiğin eğitim, planlama bilincin oluşturduğu oluşumlar.
Tek kelime.... Cahillik

Başarı bekleyip ama sağlıklı süreklilik getiren başarı kaynağını, yani alt yapını, düşünmemek cahillik.

Yönetimsel anlamında ise Türkiye'de yöneticiler kulüpleri düşündükleri yok genelikle. Görev süresinde günlük başarıyı yakalayın da kral olayım derdinde oldular dahima. Bu da A takımdan geçer .... alt yapıyı yönetici olarak ne yapayım ben. 3-4 sene sonra zaten yeterince meşhur olup iş ve siyasi bağlantıları kurmuşsun ... ohhh ne güzel bide sadece A takımı güçlü tutmuşum çak çakcı cahil Halk beni kahraman ilan etsin. Alt yapı projesinin meyvesini ciddi yatırım yapıp mesai harcayasam yönetici olarak meyvesini 5-10 sene sonra görürüm ancak....eeee o vakit ben yokum ki yönetici olarak. Bir ne geçiyor benim elime bu konuda bir iş adamı olarak?

Benden sonra gelen adamı niye bunları servis edip meşhur evdeyim yahu....

İstisnalar mevcut olduğu gibi spor yöneticilik yapan kişilerin son 20-30 yıldır maalesef ve maalesef bu şekilde olmuştur.

Son senelerde işte ciddi ciddi , fpp ve kulüplerin mali bataklığı sayesinde oda, alt yapılara kafa yormaya başladık ülke olarak.

İcraa ne olacak ne oluyor ama hiç fikrim yok okadar şimdi.

Bazı formanın değerini bilmeyen topçuları kiralık yollamak şart

Bknz;Ozan Tufan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt