Ndiaye dahil 57 mil.€ bonservis girdisi olmuş takıma 2018 Ocak ayından beri Ndiaye hariç yine 41 mil.€ bu paranın 3+5 mil.€ Luyindama için 4 mil.€ Marcao için harcandı desek yine de çok kötü harcanmış o miktar
Ayrıca Ndiaye satışı sonrası takımı orta sahasız bırakmalarını da unutmayalım ...
Tamamda zaten geldiklerinde ilk satış badou transferi oldu hemen uçtu gitti o para ki az bir miktar kaldıysa kaldı onunla da en boktan mevki olan sol bek alındı(pahalı mı çok pahalıya geldi kiralık 800 bin+ 2.5 bonserviz muazzam para beceriksizliğin ilk adımını attılar orada değilim gerçi) ama ocak ayında kısa süre içinde bir orta saha almak çok zordur bunu önce kabullenelim. Risk alındı tuttu.
Sıkıntı o noktadan sonra başlıyor zaten yönetim olarak sürekli risk alıyoruz ama oyunda hoca garantici bir ortamız yok. Ocak transfer dönemini ayırıyorum o sebeple. Sonrası tam fiyasko.
Yönetimin yaptığı transferlerde
nagatomo
sarrachi
luyindama
marcao
gerisi tamamen boş. Ne yatırımlık aldığımızı adam gibi planlayıp geliştirebildik ne garanti gördüklerimizden verim alabildik.
Son 2 yıldır oturup tüm kadroyu katletmenin planlarını yapmamız gerekiyordu. Ne olursa olsun 3 adam harici bu takımda kim varsa gidip nerede potansiyel free yetenek varsa o alınmalıydı. Hoca veya taraftar ne derse desin hareket etmeliydik.
An itibariyle geldiğimiz noktada 2 sene içinde sözleşmesi bitecek gereksiz bir 20 tane oyuncu yığını var. Bunların hiçbirini paraya çevirme şansın da kalmadı artık.
Scout ekibine de o yüzden kızıyorum. Tamam babuş buluyorsunuz eyvallah gidip bunların alamayacağı adamları bulmayacaksınız. Geçen sene kazan kanat almış herif ateş ediyor. Belirli kriterlerimiz var risk işine girmiyoruz transferde araştırmada ama siz 10 senedir bu mesleği yapıyorsunuz artık biraz risk aldırıp gerekiyorsa bayağı devralacaksınız. Listemiz bunlar diyeceksiniz.
Adam kötü çıkacak transferlerden ölüm gibi korkuyor iyileri kedine yazıyor 2.ligden aldırıp oynatmadığı oyuncuları maciniye kilitliyor.
Toplu halde bir yenilenmeye ihtiyacımız var. Ya scout önceliği free oyunculara verecek onları listeleyecek ya da biz scout yapmıyoruz menajerler önersin bakalım diye karar verecek.
Meslek olarak scout yazıp hobi olarak bu iş yapılmaz.