Transfer Nöbeti (ARŞİV 11)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sat buraki 20 ye al ardayi madrid ile hic ugrasmadan direk kur kadronu...

796208_Galatasaray_SK.jpg

bu kadro iyi is yapar. drogba da giderse seneye sadece forvet al üst düzeyde dzeko misali tamamdir. AB konusu serbest olursa nani mi alirsin sag aciga yoksa shakiriyimi bilmem neyimi onuda yönetim düsünsün :)

alin size sampionlar ligi kupasina aday ola bilecek kadro :DD

hepsi topla iyi. set oyununa bire bir hepsi sisirtmadan oynaya bilir bence. türkish barca style olur artik :)

drogaba seneye giderse burak oynayamiyormu ? dzekonun cokmu artilari var buraga göre ?

ne buragai satarim ne dzekoyu alirim, alinacaksa arda bonservisiyle alinsin az para kazanmadik gecen sene CLde.

burak hayranlığı ile ne alakası var ya, yazdığımı okumamışsın ki.

futbolcunun ederi sadece o anki değeri değildir diyorum ben, onun yerini doldurmak için harcayacağın parayı da hesaba katacaksın. adı burak olmuş, ali, veli olmuş fark etmez.

ardayı 12,5a satık. yerine aldığımız rieraya 12, amrabata 12 milyon euro ödeyecek miyiz evet, e ne oldu. arda transferinden bildiğin 12 milyon euro zarardayız. ve hala yeri dolmadı, bide geri alırsak o zararın üzerine o rakamı da ekle.

burakın bugünkü değeri 15 milyondur en fazla, üstteki bi mesajda yazdım kendimce sebebini. sattın diyelim, hadi o çapta forvet alayım dedin, illaki arda örneğinde olduğu gibi 1-2 deneme yapacaksın. 15e sattığın burağın yerini doldurmak için 40-50 milyon euro harcayacaksın. e bal gibi o adamın değeri 40 milyon olmalı o zaman.

Arda zorunluluktan gitti. Kar etmek için satılmadı. Yerinin dolmayacağını hepimiz biliyorduk.

Burak da durum farklı. Tam ondan kar etme dönemi. Yerini de gayet iyi doldurursun

Arif Ulu

Orasi öylede Winger dedigin kanat oyuncusudur.

Iyi bi sol kanat oyuncusu hem "Left midfielder"´in defans görevlerini + "Left Winger"´lerin ofansa katkisini saglar.

Bu tür ayirmalari bi teknik direktör hic takmaz. Antrenörlük lisans´ini yaparken böyle oyunlara yönelik düsüncelerini ögrenmiyorsun.

yani sen diyorsun ki 442'deki kanat ile 433'deki kanat arasinda fark yok?!

hamit hic bir zaman arda gibi olamadi ki. ona bakarsak selcuk sneijder bilmem kimlerde hamit gibi ola bilir. arda fatih hocanin elinde oldugu sürecede öyle göbek yapamaz bence kolay kolay. scot piri meslegi biraksin söylerim.

ardadaki teknik hamite hic bir zaman olmadi dogruya dogru. oyun zekasida cok daha yüksek ardanin. hamitin artilari ise posisyon almasini iyi biliyor disiplinli ve sut özeligi yüksek.

beni yanlis anladin fatih ben herkesin hamitden beklentisi yüksekti ama performansini gördük , hamitin aynisi arda icinde olabilir demek istedim,bildigin gibi futbolda olmaz/olamaz diye bisey yoktur;)yoksa teknigini falan bahsetmedim

Evet Türk olmak eksi puan ama senin bahsettiğin kadar da değil kusura bakma

en az yüzde 90 bence türk olması etkiliyo, bunun sebebi de saçma yabancı sınırı. yabancı sınırı olmasa çoğu futbolcumuz yurtdışına gidecek ve en azından adamlar türk futbolcusunun neler yapabileceğini görecek.

premier ligdeki ilk 3-4 takım harici her takımda 1 tane türk olsa fena mı, işte o zaman parlayan bi türk oldu mu büyük bonservislerden bahsedebiliriz. bizim satabileceğimiz en iyi oyuncu ardaydı ve 12,5 ancak sattık. brezilyalı olsa 2 katına gitmez miydi sen söyle.

süründük kelimes yanlış olmuş gardaş sportif olarak hiç de sürünmedik adnan pılat rezaleti dıışnda ki kaç da şampiyonul oldu mesela ben geretsli sezondan aldıığım zevki hiç bir sezondan almadım geçen sezonda dahil

Tamam ama bitik Beşiktaş bile şampiyon oldu. Yani Türkiye de öyle yada böyle oluyorsun.

Ben Avrupayı kastedmiştim. Degişimi gösteremeyince başarıda devamlılığı sağlayamadık.

drogaba seneye giderse burak oynayamiyormu ? dzekonun cokmu artilari var buraga göre ?

ne buragai satarim ne dzekoyu alirim, alinacaksa arda bonservisiyle alinsin az para kazanmadik gecen sene CLde.

burako olsaydı adı yazardı renktaş ben de sana katılıyorum burağa kazma muamelesi yapılıyor ama örnek verdikleri de çok kreatif adamalr maşallah dzeko vs burak gitsin anlarız değerini yakındır

sat buraki 20 ye al ardayi madrid ile hic ugrasmadan direk kur kadronu...

796208_Galatasaray_SK.jpg

bu kadro iyi is yapar. drogba da giderse seneye sadece forvet al üst düzeyde dzeko misali tamamdir. AB konusu serbest olursa nani mi alirsin sag aciga yoksa shakiriyimi bilmem neyimi onuda yönetim düsünsün :)

alin size sampionlar ligi kupasina aday ola bilecek kadro :DD

hepsi topla iyi. set oyununa bire bir hepsi siritmadan oynaya bilir bence. türkish barca style olur artik :)

Is yapmaz. GÖrdük ki fenere karsi...bizimkiler nekadar agri ve statik oynadiklar.

CL'de basari istiyorsan---> Tempo futbolu oynaman gereklidir.

aslinda...en iyisi bu tür olur:

----------Melo--------Selcuk---------

----------------Sneijder--------------

----X-------------Y--------------X----

X= hizli, dikine gidebilen oyuncular

Y= Drogba ile daha cok set, Burak ile daha cok tempo futbolu.

Sneijder var ise...onun önünde hizli defansin geri dörtlünün arkasina depar atabilen oyuncular olmali.

Arda zorunluluktan gitti. Kar etmek için satılmadı. Yerinin dolmayacağını hepimiz biliyorduk.

Burak da durum farklı. Tam ondan kar etme dönemi. Yerini de gayet iyi doldurursun

yabancı sınırı varken dolduramazsın, yabancı sınırı olmasa herkes zaten burak satılsın der :DD

arda meselesini kar etme etmeme olarak vermedim tam olarak. oyuncuyu sattığın zaman da zarar edebileceğini göstermek için yazdım.

burakı sat sonra bi türk bulmaya çalış, başka yerden açık versin takım, böyle böyle zaten ondan alacağımız parayı harcarız. o nedenle sınır oldukça iş yapan yerli futbolcuları tutmak zorundayız.

en az yüzde 90 bence türk olması etkiliyo, bunun sebebi de saçma yabancı sınırı. yabancı sınırı olmasa çoğu futbolcumuz yurtdışına gidecek ve en azından adamlar türk futbolcusunun neler yapabileceğini görecek.

premier ligdeki ilk 3-4 takım harici her takımda 1 tane türk olsa fena mı, işte o zaman parlayan bi türk oldu mu büyük bonservislerden bahsedebiliriz. bizim satabileceğimiz en iyi oyuncu ardaydı ve 12,5 ancak sattık. brezilyalı olsa 2 katına gitmez miydi sen söyle.

türk olmak ile hic bir alakasi yok,o bizim medyanin/futbolcularin uydurmasidir

beni yanlis anladin fatih ben herkesin hamitden beklentisi yüksekti ama performansini gördük , hamitin aynisi arda icinde olabilir demek istedim,bildigin gibi futbolda olmaz/olamaz diye bisey yoktur;)yoksa teknigini falan bahsetmedim

bence bize arda tipinde kanat lazim degil, arda iyi oyuncu tamam ama takim yavas oynuyor agir kaliyor

kanat alincaksa biraz sprinter tipinde alinmali heleki 4231 sistemiyle oynandimi.

zaten sneider kuruyor oyunu drogbada aslan gibi savasiyor önde.

bu sistemde en iyisi hizli kanat söyle nani tipinde bruma tipinde.

ama ardada is yapar tabiki orasi ayri bir konu.

benim CL Kadro:

Muslera

Eboue Semih Chedjou Riera

Melo Selcuk

Sneijder

Amrabat Drogba Burak/X​

yalnız avatarla birlikte yorumlar bomba :)

hocam bence hiç takılma ben yazdım kadroyu, dediğin gibi ciğer lazım oda amrabat ve ermanda var zaten ilk yarı tam randıman yapsa herkes, en aşşağı 3 farklı biter 45 dakika

Bizim 2 senede belirli bir şablona belirli bir sisteme bağlı kaldığımızı görmedim. En azından ben görmedim yani. O yüzden şablonu sistemi pek fazla kafaya takmamak lazım. Bizim ne oynadığımız belli değil. Ülke olarak da aynı durumdayız. Bir ekolümüz yok. Almanya-italya-İngiltere-ispanya. Bunlar belirli bir ekole sahip ülkeler. Şimdi tekrar başa döndü Almanya'ya yani.. Bizde de işte 5-10 yıl da bir yeni bir Jenerasyon çıkar. bir yerlere gelir ve sonra 3-5 yıl yine kayboluruz ortalıktan. Bunun açık örneğini 2008'de yaşadık.. Yabancı ülkelerin futbol kanallarında sorulan tek soru vardı. Türklerin sistemi ne ?

yani sen diyorsun ki 442'deki kanat ile 433'deki kanat arasinda fark yok?!

Benim gözümde yok.

Iyi oyuncu her türlü oynar diyorum.

Arda mesela hem 4-4-2´de , hem 4-3-3´de oynar.

Di Maria, Cazorla, Griezman vs.. oyuncularda öyle.

Hamit´in skora yönelik katkisi yok diye, 4-4-2 olmaz ki. Orda´da rakip sahanin son bölgesinde kosular yapacaksin, ceza sahanin icine kat edeceksin fln..

4-3-3´ün kanat oyuncusu´da önlerde is yapiyor diye, defansa gelmemezlik yapamaz. Orta sahada pas trafigine katilacak.

bizimkilerde akrep var... yok yönetimi elestirmek istemiyorum bir yandan haklilar bence. sermaya artimina yaklasik 80 milyon tl gerekli. bence bunun icin titiz davraniyorlar. bu konuda cok önemli bence.

Is yapmaz. GÖrdük ki fenere karsi...bizimkiler nekadar agri ve statik oynadiklar.

CL'de basari istiyorsan---> Tempo futbolu oynaman gereklidir.

aslinda...en iyisi bu tür olur:

----------Melo--------Selcuk---------

----------------Sneijder--------------

----X-------------Y--------------X----

X= hizli, dikine gidebilen oyuncular

Y= Drogba ile daha cok set, Burak ile daha cok tempo futbolu.

Sneijder var ise...onun önünde hizli defansin geri dörtlünün arkasina depar atabilen oyuncular olmali.

aynisini ben yazdim simdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt