GSCimbom
Transfer Nöbeti (ARŞİV 11)
A

Transfer Nöbeti (ARŞİV 11) Sayfa 708

Aziz Yıldız ·

Cevap
26,9K
Okunma
1,5M
Sayfa
708/1348
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Transfer Nöbeti

riera bedavaya oynasa bile laf ederdim. adamin sadece hucum yönüne bakarak degerlendiriyorsunuz maalesef. iki yönüde var futbolun. defansiv tarafiki bu adam bide sol bek de oynuyor bizde. yani o zaman ilk olarak defansda ne gibi isler yapior bu adam bakarim sonra hucumdaki katkisina geceriz.

defans konusunda mahale macda bile koymam onu ben takimima. gerisi fasa fiso. sol acik oynasa neyse ya... ama degil isde.

Dikkatli izlerseniz Riera'nın kademe anlayışının kusursuz olduğunu fark edersiniz ama birebirde Hakan Balta kadar savunması var

4-2-3-1 ile maça başlayıpta iyi oynadığımız bir maç var mı?

Skor üretebilecek 1 tane kanat oyuncumuz yokken, nasıl tek forvet oynayacağız biz? Drogba ilerde 2 kişinin markajında takımın skor yükünü tek başına çekebilecek mi?

Öncelikle bunların cevabını bulmak lazım ki 4-2-3-1 istemeye hakkımız olsun.

Ne zaman 4231 ile basladik ki?

Ben böyle bir sey düsündüm. Riera sol bek olarak zaten pek iyi isler yapamiyor (defans yönü). Onun yerine Erman oynar bence. Sonucta Hakan'dan daha kötü olacak degil. Riera ise sol kanat'ta oynar. Adam'in ofansif yönü hicte fena degil, ki Sneijder ile sürekli olarak paslasabilen tek oyuncuydu bugün.

Amrabat'ta 4231'de biraz da olsa daha iyi oynuyor. Madrid karsisinda da böyleydi.

Böyle bir kadro olabilir, mesela:

_________Muslera_________

(Sabri) Chedjou Semih Erman

____Melo_____Selcuk______

Amrabat__Sneijder__Riera

________Burak__________

Öyle veya böyle bir yerlerde sorun cikiyor. Sabri olmaz desen Eboue'yi koyarsin, Amrabat'in yerine Engin. Veya Chedjou'nun yerine Gökhan. 4312 lig'de belki isi götürür, ama SL'de grup'tan cikmamiz bir hayli zor olur. Ilk yari'da Sneijder/Riera paslasmasi haricinde hic bir sekilde tehlike yaratmasini bilmedik.

Evet, elimizdeki oyuncular en uygun oyuncular degil ... ama yinede 4312'den daha iyi bir secenektir, bence.

Dikkatli izlerseniz Riera'nın kademe anlayışının kusursuz olduğunu fark edersiniz ama birebirde Hakan Balta kadar savunması var

rieranin kademe anlyisi kusursuzmu ?! :SS:

hangi yönden ?! defansiv yönünden demeyin lütfen. hucum konusunda ok sizinleyim de defansif anlaminda tam facia.

Ne zaman 4231 ile basladik ki?

Ben böyle bir sey düsündüm. Riera sol bek olarak zaten pek iyi isler yapamiyor (defans yönü). Onun yerine Erman oynar bence. Sonucta Hakan'dan daha kötü olacak degil. Riera ise sol kanat'ta oynar. Adam'in ofansif yönü hicte fena degil, ki Sneijder ile sürekli olarak paslasabilen tek oyuncuydu bugün.

Amrabat'ta 4231'de biraz da olsa daha iyi oynuyor. Madrid karsisinda da böyleydi.

Böyle bir kadro olabilir, mesela:

_________Muslera_________

(Sabri) Chedjou Semih Erman

____Melo_____Selcuk______

Amrabat__Sneijder__Riera

________Burak__________

Öyle veya böyle bir yerlerde sorun cikiyor. Sabri olmaz desen Eboue'yi koyarsin, Amrabat'in yerine Engin. Veya Chedjou'nun yerine Gökhan. 4312 lig'de belki isi götürür, ama SL'de grup'tan cikmamiz bir hayli zor olur. Ilk yari'da Sneijder/Riera paslasmasi haricinde hic bir sekilde tehlike yaratmasini bilmedik.

Evet, elimizdeki oyuncular en uygun oyuncular degil ... ama yinede 4312'den daha iyi bir secenektir, bence.

4-2-3-1 hiç başlamadık işte. Yani çift forvetli sistemden anlık geçişler yaptık ve genelde olumlu sonuç aldık. Maç içinde bir anda sistem değişikliği olumlu sonuç verebilir ama o sistemi asıl sistem olarak oynattığınız zaman defoları ortaya mutlaka çıkacaktır. Çünkü rakipte ona göre önlem olacaktır.

Tek forvetli sistemi asıl sistem olarak kullanırsak ben hücum olarak takımın çok kısır kalacağını düşünüyorum. Skor üretecek kanat oyuncumuzun olmadığı için bu şartlarda tek forvetli bir sistem ile başarılı olmamız zor.

Mesela Arda'da gelse bu değişmez. Çünkü o da orta saha özellikli bir oyuncu. 4-2-3-1'de hiç değilse kanatlardan birisi forvet özellikli olmalı bence.

4-2-3-1 hiç başlamadık işte. Yani çift forvetli sistemden anlık geçişler yaptık ve genelde olumlu sonuç aldık. Maç içinde bir anda sistem değişikliği olumlu sonuç verebilir ama o sistemi asıl sistem olarak oynattığınız zaman defoları ortaya mutlaka çıkacaktır. Çünkü rakipte ona göre önlem olacaktır.

Tek forvetli sistemi asıl sistem olarak kullanırsak ben hücum olarak takımın çok kısır kalacağını düşünüyorum. Skor üretecek kanat oyuncumuzun olmadığı için bu şartlarda tek forvetli bir sistem ile başarılı olmamız zor.

Mesela Arda'da gelse bu değişmez. Çünkü o da orta saha özellikli bir oyuncu. 4-2-3-1'de hiç değilse kanatlardan birisi forvet özellikli olmalı bence.

yalan olmasın ilk paragrafı okudum haklılık payı yüksek yalnız söylemeden edemiycem işte bizide bu yıl çözdüler kilitliyolar açamyoruz 4-3-1-2 de

:rolleyes::sad007:

780121_Galatasaray_SK.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt