Transfer Nöbeti (ARŞİV 11)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fatih terim sadece motivasyonuc demek haksızlıkdır.

aynen dediğin gibi, takımın eksik kalan veya rakibin eksik görünen olayları maç içinde çözümlüyor..

misal dün, amrabatı sağ attı biraz. daha ilerde baskı istedi. özellikle drogba ve snejder arasındaki uyum, selçuk-burak uyumu gibi. snejder geride değil ilerde top aldı.

porto maçında misal. musleraya demiştir drogbaya oyna amrabat veya snejder indrisin hızlı geçelim orta sahayı diye..

1996-2000 yılllarında benzer durum vardı. uzun top hakana , boşa kaçan arif indirir hagi görür çizgilere inerdik zaman zaman. ayağa pas güzelde rakip etkili pres yapıyorsa ilerde top tutacak forvet önemli.. ee birde drogba olursa bu oyunu açarsınn..

zaten set oyununda açık ve nettir. ya beklere gider-kanatlara veya selçuk-hamit-melo içeri doğru süpriz koşular yapar, top kaybedilse bile ani baskı ile top çıkartılmaz koaly kolay..

fatih terimin takımını izlemek ayrı bir keyifdir.

ispanya-almanya başa baş oynar, kapalı defanslara zorlanır. yeterki oyun oynamak isteyen takım olsun karşıda. futbolun keyfi çıkar. ve kazanan futbol olur. alışkanlık oldu bizde koydukmmu demek artıkk :)

Çok güzel bir analiz olmuş renktaşım tebrik ederim ancak 2 sezondur kapalı savunmalara karşı çok fazla zorlanıyoruz. Buna da bir çözüm üretmek lazım kilidi açacak çilingir bir taktiğimiz de olmalı.

Bursaspor'un Oğulcan için sarı-kırmızılı kulüpten 500 bin TL ve genç orta saha oyuncusu Birkan Vatansever'i istediği, Galatasaray'ın ise genç oyuncusunu bırakmaya yanaşmadığı öğrenildi. İki kulüp arasındaki görüşmelerden olumsuz sonuç çıkması halinde, sarı-kırmızılılar genç yıldız adayını 6 ay sonra sadece yetiştirme bedeli ödeyerek bu transferi bitirmek istediği öne sürüldü.

Bursaspor'un Oğulcan için sarı-kırmızılı kulüpten 500 bin TL ve genç orta saha oyuncusu Birkan Vatansever'i istediği, Galatasaray'ın ise genç oyuncusunu bırakmaya yanaşmadığı öğrenildi. İki kulüp arasındaki görüşmelerden olumsuz sonuç çıkması halinde, sarı-kırmızılılar genç yıldız adayını 6 ay sonra sadece yetiştirme bedeli ödeyerek bu transferi bitirmek istediği öne sürüldü.

Bursaspor'dan bide Enes Ünal'ı çok övüyorlar. Hadi hayırlısı bakalım.

Akıl var mantık var , Muslera kim Onur kim Allah aşkına.

Kontenjan açalım diye takımın en kilit adamlarından birini niye gönderelim ?

Ben olsam Muslera'ya zam yapıp 2018'e kadar sözleşmesini uzatırdım.:encouragement::encouragement::encouragement:

(Futbolu bırakana kalsın istiyorum aslında ama en fazla 5 yıllık anlaşma yapılıyor genelde ondan 2018:))

muslera kim onur kim iyi bi yorum olmamış, onur açık ara en iyi yerli kaleci ama bi muslera değil tabi ama onuru bu kadar düşük görmek yanlış. ama muslera mutlaka kalmalı.

Muslera

Eboue Chedjou Semih Balta

Hamit(Engin) Melo Selçuk

Sneijder

Drogba Burak

​

Bu yıl en çok göreceğimiz kadro bu gibi duruyo, ah tüpçü ah :42::42:

muslera kim onur kim iyi bi yorum olmamış, onur açık ara en iyi yerli kaleci ama bi muslera değil tabi ama onuru bu kadar düşük görmek yanlış. ama muslera mutlaka kalmalı.

Olmuş renktaş yorumumda sorun yok.

Uzun vadedeki cl hedeflerimize Muslera gibi bir kaleci ile ulaşabiliriz Onur ile değil.İsterse kadronun geri kalanı en iyi oyunculardan kurulu olsun.Üst düzey kaleciye sahip olmadan Avrupa ciddi başarılar elde etmek imkansız.

Çok güzel bir analiz olmuş renktaşım tebrik ederim ancak 2 sezondur kapalı savunmalara karşı çok fazla zorlanıyoruz. Buna da bir çözüm üretmek lazım kilidi açacak çilingir bir taktiğimiz de olmalı.

bunun için çözüm ayaklarına hakim-seri adam geçebilen kanat forvettir.

2 yıldır hocanın istediği shaqiri-m.sauarez vs.. arda turan veya bruma gibi son olarak.

geriye gömülen takımları set oyunu ile açmak istiyorsak hücümcu kanatların içeri girerek veya çizgiye adam geçerek yaapcakalrı akıllı vuruş-pas vs.dir.

şut çekmek için bu bile önemlidir. kanat eğer adamını alır götürür ise rakip defans ister istemez geriye yaslanır, ya çok iyi pas çıkarmak gerekir forvetlere veya real madrid maçında olduğu gibi geriden gelen orta saha veya ters kanattaki beke top çıkarmak..

yaniii

misall

-------------------------------kaleci--------

bruma/arda turan-------rakip-----drogba----rakip--burak----rakip------

--------------------rakip---------rakip-------rakip-----------------rakip---------eboue----

-----sol bek------rakip-----------------snejder---rakip-------selçuk--------------

------------------rakip---------------melo------rakip-----------------hamit---------

saçma gelebilir yukardaki dizilşiş ama kapanan defanslara arda/bruma gibi adamlarla çözümü rahat bulursun.. çizgiye indiklerinde en az 3-4 oyuncuda içeri gömülür. dışarı çıkaralıcak veya arkadan gelecek süpriz koşu ile çözüm bulunur veya tek pas oynayıp içeri dalarsın..

zaten amrabat-aydın-kazım-riera gibi asıl işi kanat olanlar bu yüzden başarısızdır herkes bilir. çalım ve hızlanma olsada düşünce olarak yetersiz kalırlar..

o yüzden hoca 2 yıldır bana kanat forvet alın diyorr..

dünya futboluda bu yüzden

barca (messi-ineasta-alexis sanchez-neymar)

bayern (ribery-roben-müller)

real madrid (ronoldo-di maria-mesut)

manu (nani-rooney vss.)

psg (hazard vs)

şimdi kısaca. bu tarz takımlarla oynuyorsak daha iyi oyun çıkartıyoruz sebepte oynamak istedikleri için bizim gibi. burda yetenek-tecrübe fark ediyor..

mersin-antalya gibi takımları aşmak için vurucu gücümüz var var o mermiyi ateşlemek için kıvılcımı yaratacak oyuncumuz yok..

Sen Ingiltere´de Porto´yu yen, Arsenal´i yen, Emirates Cup´un sahibi ol, sonra Kayseri´de Fenerbahce´yle mac yap. Pfff.

Avrupa devleri bi lig kursa ya, orda oynasak.

fikrine saygiliyim. bence ama muthis kötü savunma anlaminda. neyse umarim sol bek icin transfer yapilir. benim baska istegim yok acikcasi. kanatli system icin burak kesik yemesi gerekir. burak gibi biriside uzun vaadede kesik yerse takimin huzurunu bozar net cekilde.

ben de sol back istiyorum hatta diğer transferlerden bile önce yapılmalıydı.

yalnız görünen o ki riera gitmediği sürece almayacaz:42:

burağın yedek kaldığı gün kıyamet kopar. hatta yedekten geldiği birkaç maçta yüz halini hatırlayanınız da vardır.

ayrıca engin-yekta ve emre hamitten formayı alacaklar öyle görünüyor..

ben de sol back istiyorum hatta diğer transferlerden bile önce yapılmalıydı.

yalnız görünen o ki riera gitmediği sürece almayacaz:42:

burağın yedek kaldığı gün kıyamet kopar. hatta yedekten geldiği birkaç maçta yüz halini hatırlayanınız da vardır.

ayrıca engin-yekta ve emre hamitten formayı alacaklar öyle görünüyor..

hamiti belki simdiye kadar en cok savunan birisi olarak... yeti artik hamit demeye basladim resmen.

hamit cok agir oynuyor. cok agir düsünüyor. selcuk da agir oynuyor ama faydali oluyor ama hamit cok daha agir oynuyor gibi faydasindan daha cok zarari olmaya basladi resmen.

emre-engin-erman hata ceyhun formayi hamiten kapmasi gerekir. bence en güclü aday emre ile engin. emre belki fiziki durumundan dolayi kaybeder. yekta yi ise hic sansi yok gibi. bu hazirlik maclarinda bile süre almadi yekta.

yekta

kasim

erman

bunlar hocanin kafasinda olmayan isimler galiba. emran ve kasim belki fiziki durumlari hazir olmadiklarindan dolayi. ama yekta ?!

hamiti belki simdiye kadar en cok savunan birisi olarak... yeti artik hamit demeye basladim resmen.

hamit cok agir oynuyor. cok agir düsünüyor. selcuk da agir oynuyor ama faydali oluyor ama hamit cok daha agir oynuyor gibi faydasindan daha cok zarari olmaya basladi resmen.

emre-engin-erman hata ceyhun formayi hamiten kapmasi gerekir. bence en güclü aday emre ile engin. emre belki fiziki durumundan dolayi kaybeder. yekta yi ise hic sansi yok gibi. bu hazirlik maclarinda bile süre almadi yekta.

yekta

kasim

erman

bunlar hocanin kafasinda olmayan isimler galiba. emran ve kasim belki fiziki durumlari hazir olmadiklarindan dolayi. ama yekta ?!

aynen kazım neyse de erman ve yektayı anlamadım.

ama performansa göre engin formayı almış diye düşünüyorum.

hamite gelince çok savundum pişmanda değilim ama son 5-6 maçtır bilinçsizce oynuyor. yani arsenal maçının ilk yarısında eboue ye geç verdiği bi pas var düşündükçe çıldırıyorum:42::42::42:

aynen kazım neyse de erman ve yektayı anlamadım.

ama performansa göre engin formayı almış diye düşünüyorum.

hamite gelince çok savundum pişmanda değilim ama son 5-6 maçtır bilinçsizce oynuyor. yani arsenal maçının ilk yarısında eboue ye geç verdiği bi pas var düşündükçe çıldırıyorum:42::42::42:

Hamit sağ kanat için çoook yavaş kalıyor onu bek ya da orta da oynatsak daha iyi olur.

Hamit sağ kanat için çoook yavaş kalıyor onu bek ya da orta da oynatsak daha iyi olur.

renktaş back kullanalım tamam da eboueyi bu performansla kesmek olmaz. eboue nin önünde verkaç yapan biri olsaydı şu 2 maç eboue çok faydalı olurdu.

ama bu form düşüklüğü varken hamiti ortada kullanmak intihar olur bence:confused:

Onur kusura bakma renkdas o yazdigin cok sacma yani

:playful:

sağ kanata hamit yerine kazımı yazmakta mantıksız çünkü kazım da tek pasa uyum sağlayan bir adam değil topu aldımı illaki 15-20 metre sürücek oynucak onla hatırlayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt