Transfer Nöbeti (ARŞİV 11)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Braga'nın sol bekini luce kapmıs cok kurt hoca ya 3 mn € ya almışlar ismaly cok iyi oyuncuydu

kimler online, kimler degil...kimler bu topic'de, kimler bu topic'de degil keske gözükse, eski sistem'de gibi...

vallah bende alisamadim veya sevemedim bu yeni düzenine. götüntü olarak cok daha modern -güzel gözüksede...

eski topraklari özledim bende :(

almanyada sol bek pozisyonunda deneyebileceğimiz hiç gurbeçi yok mu.ben bu gün çocuğumu futbolcu yapmak istesem direkt solbek olarak yetiştirmeye çalışırdım.türk futbolunda sol bek sıkıntısı had safhada

BQ0_PHACEAAuEO0.jpg

carlinhosun savumasi o dedigin kalorovunkinden de daha iyi. kalarov niye bukadar burda öfüldügün+ ben halen anlayamadim gitti acikcasi. bir kere hocanin sol be profiline uymuyor.

city de bile ilk 11 e giremiyor adam bir cok macda. clychi nyie kapti ondan formayi orda ?!

hizli diye !!!

ayni profilideki sol bek bizim hocada istiyor. bakiniz carlinhos.

bir cok macini izledim bu adamin. cogu macda hucuma dönük yani daha cok sol acik oynadi bu adam ama bir kac macda takimi daha cok savunma oynadigini görmüsdüm ki orda savunmasi muthisdi.

daha önce de yazdigim gibi bize gelirse öyle hucuma fazla dönük oynayamaz asla. eboue tarzinda olur isde. abartmadan. ilk önce defans sonra hucum.

avrupada bu is böyle oluyor. bizimkiler ise tam tersini düsünüyor anladigim kadari burda forumda olsun yada baska yerlerde. hucumda iyi olayimda defansi sonra düsünürüz.

bu cok yanlis düsünce bence. barcayi örnek olarak alin. hucum gücü cok iyidi bayerna karsi belki ama sakatliklarindan dolayi savunmasi muthis kötüydü-tercübesdi. sonucu hepimiz gördük

yani neymis Ana madde Avrupa futbolunda arkadas..

Ilk önce Savunma sonra hucum.

Verdiğin takım örnekleri çok uç bir örnek olmuş,

Bahsettiğin takımlar veya o ayardaki takımların bütün oyuncuları defans yapmayı yani takım defansını yapma özelliklerine sahipler. En önemlisi de bir sisteme bağlı kalarak oynuyorlar. Mesela bizde ve Türk takımlarında belli bir sistem yoktur. O yüzden çoğu sistemler ve taktikler bizde havada kalır.

Dün oynadığımız Porto maçının ilk yarısında fark ettiysen defans yapmaya çalıştık ve önceliğimiz hucum değildi. Bu şekilde göze hoş gelen ve maçı kazanabilecek bir oyun sergilemedik.

Ne zaman gerçek oynumuzu oynamaya başladık, o zaman etkili olmaya başladık.

Carlinhos-Amrabat yada Carlinhos-elimizdeki yerli kanatlar ile Riera-Arda yada Kolarov/Carli-Arda seçeneklerinden ben, Arda lı kadroyu seçerdim.

Kanat eksikliğimiz bu kadar barizken sadece sol bek ile defansif açıdan sıkıntıyı çözemeyiz.

Sol kanatta kaybettiğimiz saçma sapan toplarla sol bekimiz çok sıkıntı çekiyordu ve şimdi de Carli bunlarla zor baş eder.

Bir de Kolarov City de neden oynayamıyor demek acımasız olur, o saçma sapan kulüpde oynayamayan hiç bir oyuncu benim gözümde kötü bir oyuncu değildir. Kolarov çok kaliteli bir sol bektir ve daha dengelidir.

Fatih Terim çok büyük hoca.Mourinho olsun diğer üst düzey teknik direktörler olsun hepsiyle yakın.

Verdiğin takım örnekleri çok uç bir örnek olmuş,

Bahsettiğin takımlar veya o ayardaki takımların bütün oyuncuları defans yapmayı yani takım defansını yapma özelliklerine sahipler. En önemlisi de bir sisteme bağlı kalarak oynuyorlar. Mesela bizde ve Türk takımlarında belli bir sistem yoktur. O yüzden çoğu sistemler ve taktikler bizde havada kalır.

Dün oynadığımız Porto maçının ilk yarısında fark ettiysen defans yapmaya çalıştık ve önceliğimiz hucum değildi. Bu şekilde göze hoş gelen ve maçı kazanabilecek bir oyun sergilemedik.

Ne zaman gerçek oynumuzu oynamaya başladık, o zaman etkili olmaya başladık.

Carlinhos-Amrabat yada Carlinhos-elimizdeki yerli kanatlar ile Riera-Arda yada Kolarov/Carli-Arda seçeneklerinden ben, Arda lı kadroyu seçerdim.

Kanat eksikliğimiz bu kadar barizken sadece sol bek ile defansif açıdan sıkıntıyı çözemeyiz.

Sol kanatta kaybettiğimiz saçma sapan toplarla sol bekimiz çok sıkıntı çekiyordu ve şimdi de Carli bunlarla zor baş eder.

Bir de Kolarov City de neden oynayamıyor demek acımasız olur, o saçma sapan kulüpde oynayamayan hiç bir oyuncu benim gözümde kötü bir oyuncu değildir. Kolarov çok kaliteli bir sol bektir ve daha dengelidir.

kolarov iyi sol bek. bunu tartismak istemiyorum. dedigin gibi iyi olmasa city de kadroda olmazdi. ama profili fatih hocanin sol bek profiline uymuyor bence. ha gelse cok sevinirim cünkü gercek bir sol bek kaliteli dedigin gibi. ama hizli bir sol bek degil okadar. dedigin gibi daha dengeli-kademe anlayisi cok iyi olan bir sol bek.

mefcut kanatsiz bir systemizde ama ben bir carlinhosu tercih ederdim. hizli bir sol bek.

kanatli systemde kolarovu tercih ederdim ama kanatli system oynamiyoruz biz. hele hele burak-drogba ikilisi varsa kanatli system zor oynaya biliriz gibime geliyor. ne drogbayi nede buraki kanatda görmek kimse istemez. hele hele buraki.

mesela marcelo mu kalorov mu sorsalar marcelo söylerdim. her yönden. hem kanatli hemde kanatsiz system olarak. kalorov iyi ama cok iyi degil bence. abartmayalim ondan diyorum :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt