Transfer Nöbeti (ARŞİV 11)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bunun için çözüm ayaklarına hakim-seri adam geçebilen kanat forvettir.

2 yıldır hocanın istediği shaqiri-m.sauarez vs.. arda turan veya bruma gibi son olarak.

geriye gömülen takımları set oyunu ile açmak istiyorsak hücümcu kanatların içeri girerek veya çizgiye adam geçerek yaapcakalrı akıllı vuruş-pas vs.dir.

şut çekmek için bu bile önemlidir. kanat eğer adamını alır götürür ise rakip defans ister istemez geriye yaslanır, ya çok iyi pas çıkarmak gerekir forvetlere veya real madrid maçında olduğu gibi geriden gelen orta saha veya ters kanattaki beke top çıkarmak..

yaniii

misall

-------------------------------kaleci--------

bruma/arda turan-------rakip-----drogba----rakip--burak----rakip------

--------------------rakip---------rakip-------rakip-----------------rakip---------eboue----

-----sol bek------rakip-----------------snejder---rakip-------selçuk--------------

------------------rakip---------------melo------rakip-----------------hamit---------

saçma gelebilir yukardaki dizilşiş ama kapanan defanslara arda/bruma gibi adamlarla çözümü rahat bulursun.. çizgiye indiklerinde en az 3-4 oyuncuda içeri gömülür. dışarı çıkaralıcak veya arkadan gelecek süpriz koşu ile çözüm bulunur veya tek pas oynayıp içeri dalarsın..

zaten amrabat-aydın-kazım-riera gibi asıl işi kanat olanlar bu yüzden başarısızdır herkes bilir. çalım ve hızlanma olsada düşünce olarak yetersiz kalırlar..

o yüzden hoca 2 yıldır bana kanat forvet alın diyorr..

dünya futboluda bu yüzden

barca (messi-ineasta-alexis sanchez-neymar)

bayern (ribery-roben-müller)

real madrid (ronoldo-di maria-mesut)

manu (nani-rooney vss.)

psg (hazard vs)

şimdi kısaca. bu tarz takımlarla oynuyorsak daha iyi oyun çıkartıyoruz sebepte oynamak istedikleri için bizim gibi. burda yetenek-tecrübe fark ediyor..

mersin-antalya gibi takımları aşmak için vurucu gücümüz var var o mermiyi ateşlemek için kıvılcımı yaratacak oyuncumuz yok..

Katılıyorum ben bu yüzden Nani'nin gelmesini çok istiyordum. Çok şeyi değiştirebilirdi veya en azından Quintero'nun 5M gibi bir rakama Porto'ya gitmesine izin vermemeliydik. Açıkçası biz oyun planımızla Avrupa'da elimizden gelen her şeyi yaparız hem hocaya hem takıma güvenim tam ama lige çözüm üretemiyoruz. Geçen sezon gerçekten çoğunlukla deplasmanda çok kötü oynadığımız maçları sayabiliriz. Drogba ve Sneijder ile de çözemedik mesela Antep ve Eskişehir deplasmanlarda berbat düzeyde futbol oynadık birini kazandık birinde berabere kaldık ki ikisini de kaybedebilirdik bu her şeyi anlatıyor. Amrabat rakibe göre kullanılabilecek bir oyuncu rakibi oynatmıyor çünkü ama kapanan takımlara da tutulmayan fark yaratabilen bir kanat oyuncusu lazım.

hamit anca defansif yada sag bek olur, hic oynamasin daha iyi ama hoca vazgecmiyor

renktaş back kullanalım tamam da eboueyi bu performansla kesmek olmaz. eboue nin önünde verkaç yapan biri olsaydı şu 2 maç eboue çok faydalı olurdu.

ama bu form düşüklüğü varken hamiti ortada kullanmak intihar olur bence:confused:

Aslında bahsettiğin şekilde böyle birşey denenebilir.

Geçen sene kullandığımız orta alan düzeninde ( Arkada Melo-Solda Selçuk - Sağda Hamit -Önlerinde Sneijder) bu kez Sola Emre yi Sağa Selçuk'u koyup bahsettiğin o tek pas organizasyonu yapılabilir.Arkadan gelecek Eboue-Riera üretken isimler kondisyon durumlarına göre iyi pozisyonlar üretebiliriz.

Aslında bahsettiğin şekilde böyle birşey denenebilir.

Geçen sene kullandığımız orta alan düzeninde ( Arkada Melo-Solda Selçuk - Sağda Hamit -Önlerinde Sneijder) bu kez Sola Emre yi Sağa Selçuk'u koyup bahsettiğin o tek pas organizasyonu yapılabilir.Arkadan gelecek Eboue-Riera üretken isimler kondisyon durumlarına göre iyi pozisyonlar üretebiliriz.

aynen katılıyorum

muz

eboue(sabri)-semih-ched(zan)-riera(Balta)

melo

engin-inan

s10

d11-b17

7 yabancı farkındayım şu parantez içinde yazdıklarımdan biri tercih edilir anlamında yazdım

Not: bu sistemi kanat olmadığı için sevmiyorum ama elimizdeki oyuncularla bu sistemde oynamak gerekiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt