GSCimbom
Transfer Nöbeti (ARŞİV 12)
Mert Aydinli

Transfer Nöbeti (ARŞİV 12) Sayfa 249

Mert Aydinli ·

Cevap
9,8K
Okunma
514,5K
Sayfa
249/489
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben Sivas maçı devam ederken bizzat konusunda iki mesaj yazdım, sırtında on numarayı taşıyan ve o bölgede oynayan oyuncu sonunda ceza sahasına girmeyi akıl etti diye. Belhanda'nın eksiklerinden biri de bu idi, adam ceza sahasına girmiyordu. Fernando bile oynadığı pozisyon itibari ile uzak olmasına rağmen yer yer ceza sahasına giriyor.

On numara defansa gelmesine gerek yok fikrine ben katılırım, her pozisyonda gelmesine gerek yok. Belhanda'nın öncelikli görevi skora katkı vermek ve bunu sadece beklere veya kanatlara basit paslar çıkarıp asistin asisti olarak yapmak değil, dördüncü golde olduğu gibi ceza sahasına girip bizzat yapmak veya üçüncü golde Fernando'nun yaptığı gibi tek pas ile defansı iptal edip, oyuncumuzu kaleci ile karşı karşıya bırakmak.

Bunları ben dahil benim gibi düşünen bir çok kişi dile getirdi ama ne dendi, modern on numara defansif oyuna katkı veriyor skor üretememesi pek önemli değil. Buna itiraz ettiğimiz için denmedik laf kalmadı malum, buna Sneijder yüzünden laf ediyorsunuz gibi saçmalık dahil.

Lakin bu sezon ne görüyoruz, ileride Gomis gibi koparan bir oyuncu olmadığı zaman Belhanda gibi oyuncuların skora katkısı, oynadığı bölgenin gereksinimi olmaktan da öte bir hal alıyor.

Feghouli işte bu yüzden ilaç gibi geldi. Sadece daha yetenekli olması değil, adam skora direk katkı veriyor, ceza sahasına giriyor veya takımı bizzat ve direk ceza sahasına taşıyor.

Belhanda son maçta olduğu gibi ceza sahasına girsin, yine son maçta olduğu gibi ceza sahasına girerek skora DİREK katkı yapsın, isterse defansa hiç gelmesin veya maçın büyük bölümünde hiç ortalıkta görünmesin.
Kesinlikle katılıyorum. Ceza sahasına çok daha fazla girmeli o yetenek onda var. Sneijder çok başka oyuncu gelsin yine isterim hiç yalan yok. İkisi çok farklı ve zaten kıyas edilemeyecek düzeydeler. Zaten belhanda oyununu gollerle süslese taraftarın sevgilisi konumuna gelebilir. Ama Galatasaray futbol takımı çok fazla kırılgan bir takım. Helva gibi dağılıyorlar. O gereken sertlikte fernando-ndiaye tarafından gelmediği için ve oyun kuramadıkları için bu adam defansa kadar geliyor. Kimse sorumluluk almıyor bu sezon takımda, bu adam alıyor topu kaptırıyor sonra küfürleri yiyor tabii. (Bende çoğu zaman etmişimdir:asd:) Eğer hoca satılmasını istiyorsa bunu sezon sonu gerçekleştirecek diye düşünüyorum. Ama bakarsın yukarda dediğim gibi taraftarın sevgilisi haline gelir. Zaman gösterecek.

Kesinlikle katılıyorum. Ceza sahasına çok daha fazla girmeli o yetenek onda var. Sneijder çok başka oyuncu gelsin yine isterim hiç yalan yok. İkisi çok farklı ve zaten kıyas edilemeyecek düzeydeler. Zaten belhanda oyununu gollerle süslese taraftarın sevgilisi konumuna gelebilir. Ama Galatasaray futbol takımı çok fazla kırılgan bir takım. Helva gibi dağılıyorlar. O gereken sertlikte fernando-ndiaye tarafından yeterli düzeyde gelmediği için ve oyun kuramadıkları için bu adam defansa kadar geliyor. Kimse sorumluluk almıyor bu sezon takımda, bu adam alıyor topu kaptırıyor sonra küfürleri yiyor tabii. (Bende çoğu zaman etmişimdir:asd:) Eğer hoca satılmasını istiyorsa bunu sezon sonu gerçekleştirecek diye düşünüyorum. Ama bakarsın yukarda dediğim gibi taraftarın sevgili haline gelir. Zaman gösterecek.
Maalesef mesajının büyük bölümüne katılmam mümkün değil kusuruma bakma. Belhanda'nın sahada olduğu bir çok maçta tel tel döküldük, sadece bu sezon da değil geçen sezon da buna dahil. Takımda karakteri diğer oyunculara karşı ağır basacak oyuncular yok, bence sıkıntı bu.

Ayrıca kaptırdığı topların sorumluluk aldığı için olduğuna da katılmıyorum. Sivas maçında direk iki an aklıma geliyor, dördüncü gol öncesi sağında müsait oyuncumuz olmasına rağmen topu ayağından çıkarmayıp kaptırması, o topu Mariano basıp geri kazandı yoksa dördüncü gol orada gelmezdi. İkincisi ise orta saha bölgesinde sağ taraf taç çizgisine yakın bir yerde hiç bir baskı yok iken verdiği saçma sapan bir pas ve top kaybı. Bu iki olay bak hiç düşünmeden aklıma geldi, düşünsem veya maçı tekrar izlesem bir kaç tane daha çıkar ortaya.

Bunun ben sorumluluk alma ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, bu adamın defosu bu. Son maçlar iyi görünme sebebinin temel kaynağı da bu bence, bu defosunu azaltmış olması.

Ne dersek diyelim, maliyeti sebebi ile bu adamın şimdiye kadar verdiği katkı çok düşük. Umarım bundan sonra en azından son maçta oynadığı gibi oynamaya devam eder.

Maalesef mesajının büyük bölümüne katılmam mümkün değil kusuruma bakma. Belhanda'nın sahada olduğu bir çok maçta tel tel döküldük, sadece bu sezon da değil geçen sezon da buna dahil. Takımda karakteri diğer oyunculara karşı ağır basacak oyuncular yok, bence sıkıntı bu.

Ayrıca kaptırdığı topların sorumluluk aldığı için olduğuna da katılmıyorum. Sivas maçında direk iki an aklıma geliyor, dördüncü gol öncesi sağında müsait oyuncumuz olmasına rağmen topu ayağından çıkarmayıp kaptırması, o topu Mariano basıp geri kazandı yoksa dördüncü gol orada gelmezdi. İkincisi ise orta saha bölgesinde sağ taraf taç çizgisine yakın bir yerde hiç bir baskı yok iken verdiği saçma sapan bir pas ve top kaybı. Bu iki olay bak hiç düşünmeden aklıma geldi, düşünsem veya maçı tekrar izlesem bir kaç tane daha çıkar ortaya.

Bunun ben sorumluluk alma ile alakalı olduğunu düşünmüyorum, bu adamın defosu bu. Son maçlar iyi görünme sebebinin temel kaynağı da bu bence, bu defosunu azaltmış olması.

Ne dersek diyelim, maliyeti sebebi ile bu adamın şimdiye kadar verdiği katkı çok düşük. Umarım bundan sonra en azından son maçta oynadığı gibi oynamaya devam eder.
Burası doğru maliyeti çok yüksek ederi bu olamaz. Bence maliyet sebebiyle de kendisine bu kadar yükleniliyor ama yapacak bir şey yok öyle anlaşılmış. Zaten bu sezon biraz öne çıkmasının sebebi takımda forvet yok. Kimse bir şey yapamıyor. Kötü oynuyorlardı,kötü mücadele ediyorlardı. Belhanda da biraz mücadele edince takımda haliyle göze batan tek isim oldu bu sezon. Defosunu azaltma konusunuda katılıyorum. Geçen sezon yaptığı hiç bir şeyi tavsip etmiyorum. Bu sezon birazcık akıllanmış gözüküyor. Dilerim böyle devam eder onun içinde bizim içinde güzel bir sezon geçirmiş olup sezonu şampiyon tamamlarız.

Mustafa Cengiz: ''Galatasaray taraftarının teveccühü her zaman başkanına var. 'Forvet forvet' diyorlar. Artık rüyama giriyor. Çok haklılar.'' Parçala Aslanım on Twitter
Mustafa Cengiz: "İki gündür uyku uyumuyorum. Vergi yatırmamız lazım. Yarın 27 milyon lira yatıracağız. Borçsuzluk alarak transfer yapmamız lazım."

Mustafa Cengiz: "Bir yanlış varsa tümüyle bizim yönetimimize aittir. Roma bir günde kurulmadı. Henüz 1. yılımızı da doldurmadık. Üçüncü aydan beri ayrılmamızı isteyenler var. Onlara da saygı duyuyoruz ama biraz izin versinler çalışalım."

Tolgay biraz sikecilerin orta sahasina dinamizm katar, ama baya bos futbolcu. Haa, Selcuk orman cocugundan kat kat iyidir o baska,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt