Hakan Atasoy
Parçalı Üye
Kesinlikle katılıyorum. Ceza sahasına çok daha fazla girmeli o yetenek onda var. Sneijder çok başka oyuncu gelsin yine isterim hiç yalan yok. İkisi çok farklı ve zaten kıyas edilemeyecek düzeydeler. Zaten belhanda oyununu gollerle süslese taraftarın sevgilisi konumuna gelebilir. Ama Galatasaray futbol takımı çok fazla kırılgan bir takım. Helva gibi dağılıyorlar. O gereken sertlikte fernando-ndiaye tarafından gelmediği için ve oyun kuramadıkları için bu adam defansa kadar geliyor. Kimse sorumluluk almıyor bu sezon takımda, bu adam alıyor topu kaptırıyor sonra küfürleri yiyor tabii. (Bende çoğu zaman etmişimdirBen Sivas maçı devam ederken bizzat konusunda iki mesaj yazdım, sırtında on numarayı taşıyan ve o bölgede oynayan oyuncu sonunda ceza sahasına girmeyi akıl etti diye. Belhanda'nın eksiklerinden biri de bu idi, adam ceza sahasına girmiyordu. Fernando bile oynadığı pozisyon itibari ile uzak olmasına rağmen yer yer ceza sahasına giriyor.
On numara defansa gelmesine gerek yok fikrine ben katılırım, her pozisyonda gelmesine gerek yok. Belhanda'nın öncelikli görevi skora katkı vermek ve bunu sadece beklere veya kanatlara basit paslar çıkarıp asistin asisti olarak yapmak değil, dördüncü golde olduğu gibi ceza sahasına girip bizzat yapmak veya üçüncü golde Fernando'nun yaptığı gibi tek pas ile defansı iptal edip, oyuncumuzu kaleci ile karşı karşıya bırakmak.
Bunları ben dahil benim gibi düşünen bir çok kişi dile getirdi ama ne dendi, modern on numara defansif oyuna katkı veriyor skor üretememesi pek önemli değil. Buna itiraz ettiğimiz için denmedik laf kalmadı malum, buna Sneijder yüzünden laf ediyorsunuz gibi saçmalık dahil.
Lakin bu sezon ne görüyoruz, ileride Gomis gibi koparan bir oyuncu olmadığı zaman Belhanda gibi oyuncuların skora katkısı, oynadığı bölgenin gereksinimi olmaktan da öte bir hal alıyor.
Feghouli işte bu yüzden ilaç gibi geldi. Sadece daha yetenekli olması değil, adam skora direk katkı veriyor, ceza sahasına giriyor veya takımı bizzat ve direk ceza sahasına taşıyor.
Belhanda son maçta olduğu gibi ceza sahasına girsin, yine son maçta olduğu gibi ceza sahasına girerek skora DİREK katkı yapsın, isterse defansa hiç gelmesin veya maçın büyük bölümünde hiç ortalıkta görünmesin.
) Eğer hoca satılmasını istiyorsa bunu sezon sonu gerçekleştirecek diye düşünüyorum. Ama bakarsın yukarda dediğim gibi taraftarın sevgilisi haline gelir. Zaman gösterecek.