Bizim ligimizden oyuncu alınmasına oldum olası karşı çıkarım. Anadolu kulüplerinin seviyesiyle büyük takımlar arasında ciddi fark olduğu herkesin malumu. Hatta birçok arkadaşımızın önüne kırmızı halılar sereceği Trezeguet'in geldiği takdirde büyük bir kazık daha olacağını söyleyebilirim. Defalarca kez izledim adamı. Bekini kovalamaz, rakipler onun kanadını otoban yaparlar. Bencildir, birçok hızlı atağı olgunlaşmadan öldürür.
Ancak;
Muric içinse farklı düşünüyorum. Gs, Başakşehir ve Bjk maçlarını canlı izledim. Başakşehir defansını paramparça etti diyebilirim. İleriye atılan her topu tuttu, arkadaşlarına servis yaptı ve sonunda mükemmel bir plaseyle işi bitirdi. Hadi diyelim ki Başakşehir'in stoperleri Mahmut ve Attamah fizik olarak onunla baş edebilecek stoperler değiller. Ancak bizimle oynadıkları maçı çoğumuz izlemiştir. Lyundama ve Marcao'yu Benfica'lı Seferovic dışında bu kadar zorlayan bir stoper görmedim. Marino'yu yatırıp attığı golü hepimiz hatırlıyoruzdur.
Yine Bjk maçında yaptığı ikiye bir ve sol ayağının içiyle yaptığı ustalık kokan gol vuruşu, Rize'nin 2-1 ken Bjk kalesini ablukaya aldığı dakikalarda yaptığı oyun katkısı da ortada. Gençlerbirliği'nde oynarken adı bizimle geçtiğinde 2. ligde dahi oynayacağını düşünmediğim Muric'in ismi nasıl bizimle geçer diye kızardım. Ama adam ciddi anlamda gelişti ve 94 doğumlu olduğu düşünüldüğünde gelişmeye devam da edebilir
Önde baskı, hava hakimiyeti, temiz gol vuruşları, boyuna göre fena sayılmayacak top hakimiyetiyle Muric şu anda bizim ligden çok da iyi olmayan Hollanda, Belçika, Portekiz gibi bir ligde şu işleri yapsa bonservisini çift hanelerden aşağı almamız mümkün olmaz. 3.5-4 milyon dolar bandında gayetle başarılı bir transfer olur, daha sonra ciddi paralar bile kazanabiliriz.
Hatta yanına çok dominant olmayan ancak ilk 11 için düşündüğümüz bir 1. sınıf santrafor alırsak zamanla formayı onun elinden alıp ilk 11'e yerleşeceğini düşünüyorum