Ali Yavuzu misal 50'a aldın 70 ye sattın.
Sonra 90'a alip, 110'a sattın.
Kaç kar yaptın ?
:-)
GSC Transfer İstihbarat Şefi
Ali Yavuzu misal 50'a aldın 70 ye sattın.
Sonra 90'a alip, 110'a sattın.
Kaç kar yaptın ?
:-)
20 kar 20 zarar oluyorAynı ürün olsun, başka ürün olsun farketmez.
O "+10" işlemi *2 olduğu için 20 Kar yapıyorsun.
Elde 100 var hiç ürün yok.
Sonra +10 bir işlem yapıyorsun 110 oluyor.
Aynı işlemi yapıyorsun +10, oluyor 120.
Sonuçta 120-100 = 20 Kar oluyor.
Sizler "aynı ürün" olayından dolayı kafanız karışmış.
Ayrıca,
Paranın değer kaybı (Enflasyon) ne alaka
Basit bir matematik testi / hesaplama.
Enflasyon olayını içine katmazsın.
Lan neyi yanlış dicem. Basit matematik sorusu. Enflasyon uydurmayın mabadınızdan.
Lan neyi yanlış dicem. Basit matematik sorusu. Enflasyon uydurmayın mabadınızdan.
50 liran var 40 aldın 50ye sattın 60 liran oldu. 60a bir daha aldın 70e sattın. Cebinde 50 vardı 70 oldu.
Aksini iddia eden boş atıyor.
Yapma Nurullah :/Bak şimdi eğer sen bi ürünü önce 40 alıp sonra 60'a alıyorsan senin paran değer kaybetmiştir.
Bir anda hiç bir ürünün maliyeti bu şekilde artmaz bunda hem fikirsek burada ticaretin devamı önemli.
Sen her sattığında bir önceki maliyetten alamıyorsun bir de sattığın fiyatın üstüne para koyup tekrar aynı ürünü alıyorsan karını hep maliyete yatırmış oluyorsun. Ticarette gir çık bir olay olmadığından devamı olacağını düşünürsek sen kazandığın parayı hep artan maliyete yatırmış oluyorsun... Ben onu anlatmaya çalışıyorum. Bunun adı da piyasalarda para dönsün dostlar alışverişte görsün oluyor...
amırım başta 50 lıramız oldugunu söylemedınızLan neyi yanlış dicem. Basit matematik sorusu. Enflasyon uydurmayın mabadınızdan.
50 liran var 40 aldın 50ye sattın 60 liran oldu. 60a bir daha aldın 70e sattın. Cebinde 50 vardı 70 oldu.
Aksini iddia eden boş atıyor.

Ordaki 10tlyi cebinde ki paradan artmış ama kaar olarak göstermiş. Ffp ırzımıza geçti hesap fenerin transferleri gibiamırım başta 50 lıramız oldugunu söylemedınız
Yapma Nurullah :/
100€ var başta.
Sonra 120€ oluyor.
O 20€ kar ile misal yiyecek gıdalar alıyorum.
Böylece en sonunda Kalem + 20lik € değerinde sebze oluyor evde. O iki satış işlemi yapmasam 20€ kazanmış olmazdım.
Cevap "0 kar" ise o 20€ sebzeleri hangi parayla aldım ? Kalem satışından kazandım 20 ile aldim

100 olsun 1000 olsun sonunda hep +20 olur.amırım başta 50 lıramız oldugunu söylemedınız
Ortada kalacak bu