GSCimbom
Keramettin TANRIVERDİ

Transfer Nöbeti (ARŞİV 12) Sayfa 151

Keramettin TANRIVERDİ ·

Cevap
10,2K
Okunma
737,9K
Sayfa
151/510
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ula Arif olay burada kazandığın parayı aynı ürün için maliyete yatırıyorsan reelde kar yoktur.

Paranın değer kaybı bilmem ne vs derken kazandığın 10-20 artık her neyse onu da tekrar ürün satıp ticarete devam etmek için kullanıyorsun. Bu durumda kar-zarar olmuyor sen koşturduğunla kalıyorsun...
Aynı ürün olsun, başka ürün olsun farketmez.

O "+10" işlemi *2 olduğu için 20 Kar yapıyorsun.

Elde 100 var hiç ürün yok.
Sonra +10 bir işlem yapıyorsun 110 oluyor.
Aynı işlemi yapıyorsun +10, oluyor 120.
Sonuçta 120-100 = 20 Kar oluyor.

Sizler "aynı ürün" olayından dolayı kafanız karışmış.

Ayrıca,
Paranın değer kaybı (Enflasyon) ne alaka :D
Basit bir matematik testi / hesaplama.
Enflasyon olayını içine katmazsın.

GSC Transfer İstihbarat Şefi

Tamam da zamaninda satilan Danilo ve Alex Sandro da ust duzey bekler degildi, hatta Danilo benim gozumde Mariano’dan daha iyi degil ama Real Madrid-ManCity-Juve gibi takimlari gezdi. Menajerin saglamsa sirtin yere gelmez.

Menajer olayı bence biraz abartı. Elbette pazarlamak burada önemli ama günümüzde sen iyiysen Madagaskar'da bile oynasan artık bulup seni deniyorlar. Oyun yapısından gece ile gündüz kadar fark var bence. Bu sebepten ötürü transfer yapamadığını düşünüyorum.

Ula Arif olay burada kazandığın parayı aynı ürün için maliyete yatırıyorsan reelde kar yoktur.

Paranın değer kaybı bilmem ne vs derken kazandığın 10-20 artık her neyse onu da tekrar ürün satıp ticarete devam etmek için kullanıyorsun. Bu durumda kar-zarar olmuyor sen koşturduğunla kalıyorsun...
Ticareti bilen başka oluyor. 20tl nasıl kaar oluyor anlamadım. Elinde 40tl var 40a kalem aldın 50ye sattın 10tl sonra aynı ürünü 60a aldın 70e sattın. 10tl tamamda 20tl kaarı nasıl yapıyorsunuz bana onu anlatın. Soruda mantık hatası var. Aynı kalemi alıp satmaktan bahsediyorsunuz. Burda insanların yaptığı hesap farklı kalemler değil. Soru şekli alıp satılan 1 tane kalem şeklinde.
Her satışta 10tl kazanıyorsun ama alırken de o kazandığın 10tlyi veriyorsun. Saçma sapan bir soru yani

Ali Yavuzu misal 50'a aldın 70 ye sattın.
Sonra 90'a alip, 110'a sattın.

Kaç kar yaptın ?
:-)

Aynı ürün olsun, başka ürün olsun farketmez.

O "+10" işlemi *2 olduğu için 20 Kar yapıyorsun.

Elde 100 var hiç ürün yok.
Sonra +10 bir işlem yapıyorsun 110 oluyor.
Aynı işlemi yapıyorsun +10, oluyor 120.
Sonuçta 120-100 = 20 Kar oluyor.

Sizler "aynı ürün" olayından dolayı kafanız karışmış.

Ayrıca,
Paranın değer kaybı (Enflasyon) ne alaka :D
Basit bir matematik testi / hesaplama.
Enflasyon olayını içine katmazsın.

Bak şimdi eğer sen bi ürünü önce 40 alıp sonra 60'a alıyorsan senin paran değer kaybetmiştir.

Bir anda hiç bir ürünün maliyeti bu şekilde artmaz bunda hem fikirsek burada ticaretin devamı önemli.

Sen her sattığında bir önceki maliyetten alamıyorsun bir de sattığın fiyatın üstüne para koyup tekrar aynı ürünü alıyorsan karını hep maliyete yatırmış oluyorsun. Ticarette gir çık bir olay olmadığından devamı olacağını düşünürsek sen kazandığın parayı hep artan maliyete yatırmış oluyorsun... Ben onu anlatmaya çalışıyorum. Bunun adı da piyasalarda para dönsün dostlar alışverişte görsün oluyor...

Bak şimdi eğer sen bi ürünü önce 40 alıp sonra 60'a alıyorsan senin paran değer kaybetmiştir.

Bir anda hiç bir ürünün maliyeti bu şekilde artmaz bunda hem fikirsek burada ticaretin devamı önemli.

Sen her sattığında bir önceki maliyetten alamıyorsun bir de sattığın fiyatın üstüne para koyup tekrar aynı ürünü alıyorsan karını hep maliyete yatırmış oluyorsun. Ticarette gir çık bir olay olmadığından devamı olacağını düşünürsek sen kazandığın parayı hep artan maliyete yatırmış oluyorsun... Ben onu anlatmaya çalışıyorum. Bunun adı da piyasalarda para dönsün dostlar alışverişte görsün oluyor...

@Keramettin TANRIVERDİ Admin Cevap 20 dedi... Yanlış mı dedi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri