Transfer Nöbeti (ARŞİV 16)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SEMIH'e haince saldirdiginiz kismi !!!

Haa...Semih' i en baştan beri beğenmeyenlerden biriyimdir forumda, zamanında infial derecesinde tepki gösterenlerin çoğu şimdi benden daha çok eleştirir oldu. Takımda başarılı olmasını istediğim oyuncuların başında gelir, karakter olarak severim, elinden gelen gayreti gösterdiğinden de şüphem yok ama olmuyor, olmayacak...

Vasat üstü tek bir özelliği olmayan bir defans oyuncusu, iyi top kullanamaz, rakiple temasta sıklıkla dağılıp yerlere yeksan olur, hele yandan gelen hava toplarında tam etkisiz eleman vs vs; böyle stoper mi olur?...

Bunları demek saldırmaksa ve hainlikse, haince saldırıyorum evet; sen de Adem' le el ele kahramanca savunmaya devam et, mahzuru yok:hat:...

Haa...Semih' i en baştan beri beğenmeyenlerden biriyimdir forumda, zamanında infial derecesinde tepki gösterenlerin çoğu şimdi benden daha çok eleştirir oldu. Takımda başarılı olmasını istediğim oyuncuların başında gelir, karakter olarak severim, elinden gelen gayreti gösterdiğinden de şüphem yok ama olmuyor, olmayacak...

Vasat üstü tek bir özelliği olmayan bir defans oyuncusu, iyi top kullanamaz, rakiple temasta sıklıkla dağılıp yerlere yeksan olur, hele yandan gelen hava toplarında tam etkisiz eleman vs vs; böyle stoper mi olur?...

Bunları demek saldırmaksa ve hainlikse, haince saldırıyorum evet; sen de Adem' le el ele kahramanca savunmaya devam et, mahzuru yok:hat:...

Oynadikca ve iyi calistirilinca ideal olacak bir stoper. Teknigine ve topu kullanmasina birsey diyemem, ewt onlarda vasat. ortalardaki sikintisi ve fiziki kuvveti calismakla olacak birsey. Misal dun balici nasil omuzla yere serip mutlak golu kurtardigini gorduk yani oyle surekli yerde surundugu hurafe. Hizli, cesur ve topu onde karsilamaktan cekinmeyen cevval bir stoper kendisi. Takim mesafesini kisaltmak ve oyunu rakip sahaya yigmak icin muhim birsey bu. 6 milyona alinan Chedjou efendinin beli donene kadar sozlesmesi bitti orn. Yaninda Danyle, beklerde Ebue ve Riera, ilerde Drogba ve Burak, solda Sneijder saldirgan futbol oynadigimizda bile bu kadar elestirilmeyen bir herif birkac yilda bu hale niye geldi sormak lazim. Bizde gerilemeyen genc topcu nerdeyse yok.

Stoperin rolü iyi okunmuyor Türkiye´de. Futbol sahada 10 tane futbolcu ile oynaniyor, bunlardan sadece iki tanesi stoperdir genel dizilislerde, ve iyi bir savunma icin diger 8 futbolcunun rolü, stoperlerin bireysel rolünden kat ve kat daha önemlidir aslinda. Dünya´da en büyük hype sahibi olan stoperleri Pique ve Ramos, ayni zamanda dünyanin en dominant iki takiminda oynamasi süpriz mi aceba ?

Bir mac konstellationu düsünün Pique ve Ramos´u sadece Eboue tarzinda bir oyuncu ile sürekli bas basa birakan, bu oyuncularin kevgire döndügünü izleyebilirsiniz.

Galatasaray´in savunma bloku konusunda yasadigi sikinti, özellik ile son 3 yilda bir istikrar yakalamamasi. Iki üc sene en azindan degismeyen Semih ve Eboue ikilisi vardi, ama son 3 sezonda nerdeyse her mac bir yerde savunma oyuncusu degismeye basladi. Bunun üzerine birde ileri ucta bazen 4 oyuncunun birden ileride takilma huyunun takimda denklesmesi var...

Fenerbahce defansif özellikleri baskin üc oyuncu ile oynuyor merkezde. TOPAL; SOUZA; ALPER/OZAN... Arkalarinda kariyer acisindan en iyi stoper ikilisinden bir tanesi oynuyor, yedek olarak da Bundesliga´li Thomas var. Kalelerinde bizden iki gol az görmüsler sadece, BJK´dan ise bir gol fazla... IBB´den ise tam üc gol fazla...

Fenerbahce stoper ikilisi = Kjaer - Skrtel
Besiktas stoper ikilisi = Tosic - Marcelo
IBB Stoper ikilisi = Yalcin - Eupreano

BJK´de birde Rhodolso var, ne Marcelo´dan ne Tosic´den formayi kapamiyor... Zamaninda 6-7 Milyon avro ödeyip almaya calistigimiz bir oyuncuydu.

Isim ve kariyerlere bakarsak Fenerbahce´nin stoper ikilisi üst düzeyken, BJK ve IBB´nin stoperleri ise vasatin da altindadir. Ancak takimin genel anlamda defansif oyunu stoperlerin kalitesi ve kariyerinden önemli oldugu icin, bunun pek faktör olamadigini görüyoruz.

Simdi Galatasaray´a bir lider stoper gelecek, sorunlar cözülecek tezinin dogru oldugunu düsünmüyorum. Galatasaray oyun sablonunu oturtmadan, istikrar yakilayamadan savunma zaafiyetini yenemez.

Son düzenleme:
Semih diyecegini nereden biliyordum ?

Iyi orta gol getirir diye bir deyim vardir futbolda, stoperligin sadece bundan ibaret zannediliyor Türkiye´de. Sol stoper kim oynuyor, neden sürekli oradan adam kactigini sorgulanmaz mesela... Sürekli alan acildigi icin solid oynayan carole pert oldu orada.

O golü bul ve tekrar izle bakalım. Sol stoper filan hikaye, pozisyon anlık değil, yanılmıyorsam Hakan yapması gerektiği gibi ortayı yapan oyuncunun üzerine gidip koşu yolunu kapatıyor, adamın topu gönderebileceği tehlikeli bölgede bir tek Webo var, Semih' in gözü onun üzerinde, üç kez filan dönüp bakmasına rağmen adama yaklaşmayı akıl edemiyor. Sonra normal bir ortaya Webo kafayı çakıyor. O pozisyonda Semih' in yerinde mesela Kjaer gibi biri olsa, maçın önemli pozisyonlarından biri olarak bile akıllarda kalmaz, defans oyuncusu nefes alır gibi rahatlıkla uzaklaştırırdı o topu...Ve Semih yan toplarda bunları hep yapıyor, cepheden gelen yüksek toplara yaptığı kafa vuruşlarının (Ki doğru yerlere gönderemiyor çoğunlukla) şişirdiği istatistiklerle gelme bana...

Bunun için yabancı adam akıllı bir stoper istiyoruz...

Neyse Semih konusu bu kadar yeter, uzlaşmamız mümkün de değil, gerekmiyor da...

O golü bul ve tekrar izle bakalım. Sol stoper filan hikaye, pozisyon anlık değil, yanılmıyorsam Hakan yapması gerektiği gibi ortayı yapan oyuncunun üzerine gidip koşu yolunu kapatıyor, adamın topu gönderebileceği tehlikeli bölgede bir tek Webo var, Semih' in gözü onun üzerinde, üç kez filan dönüp bakmasına rağmen adama yaklaşmayı akıl edemiyor. Sonra normal bir ortaya Webo kafayı çakıyor. O pozisyonda Semih' in yerinde mesela Kjaer gibi biri olsa, maçın önemli pozisyonlarından biri olarak bile akıllarda kalmaz, defans oyuncusu nefes alır gibi rahatlıkla uzaklaştırırdı o topu...Ve Semih yan toplarda bunları hep yapıyor, cepheden gelen yüksek toplara yaptığı kafa vuruşlarının (Ki doğru yerlere gönderemiyor çoğunlukla) şişirdiği istatistiklerle gelme bana...

Bunun için yabancı adam akıllı bir stoper istiyoruz...

Neyse Semih konusu bu kadar yeter, uzlaşmamız mümkün de değil, gerekmiyor da...

Benim sol stoperden kast ettigim o pozisyon ile ilgili degil. Hakan Balta sorumluluk almadigi kosamadigi icin sürekli sol savunma bölgesinde ucurum kadar alan aciliyor, bunu da bir insan olarak kapatamadigi icin elestiri oklari Carolé´e cevrilmeye basliyor...

Senin bahsettigin ise futbolun aslinda 90 dakikasinda 5-10 saniyelik bölümleridir. Bu tür golleri avrupanin üst düzey liglerinden sürekli izliyoruz. Bir hücumcunun stoperler karsisinda avantajli oldugu pozisyonlar vardir. Forvetler gelen ortalarda stoperlerden kacmak icin egitiliyor, futbolcularda topu stoperlerin üzerine degil, stoperlerin arkasina, forvetin hareketlenecegi bölgeye kesiyorlar topu. Avrupanin en güclü liglerinde bu tip golleri tonlarca izliyoruz... Bunlarin savunmasi kolay olsa, hic bu tip gol olmaz zaten. Bastan itibaren takim anlaminda, o alanlari vermemen gerekiyor rakiplerine.

Kjaer bu sezon hata rekorlari kirdi, elin Mague´si daha bir kac saat önce Skrtel´in icinden gecti.

Semih Kaya net olarak bir çöptür. Ayrıca Gökhan Gönül gibi iyi adam rolü kesen bir heriftir.

Anlık gelişen pozisyonlarda rakip ve alan paylaşımı tam yapılamayıp stoper önde kalabilir. Buradaki durum öyle değil. Ne diyorum?, topun Webo' ya geleceği aşikar, Semih de bunu hissediyor ki dönüp dönüp bakıyor ama adama yaklaşmıyor ve golü enayice yediriyor, daha ötesi yok!.

Vasat bir stoper için bile çok basit pozisyon, bu tip toplarda defans oyuncusu daha avantajlıdır...

Bu golde bile hatalı olduğunu kabul etmiyorsan tartışmanın anlamı kalmıyor. Bari böylesine açık hataları kabul etmesini bil ki genel takım savunma organizasyonuna dair, benim de tümüyle katıldığım eleştirilerinin filan bir değeri olsun...

Bu kadarı yeter, gece vakti nereden bulaştıysam Semih' e, hem de sen varken?!:red:...

İyi geceler...

tartismaya derinlik katan bir msj

Daha önce senle Semih hakkında tartışırken sorduğum sorulara cevap vermek yerine, "yav he he" tarzı bir cevap verdiğin için ben de tartışma gereği duymuyorum artık. Galatasaray gibi bir takımda stoper oynamak için hiçbir özelliği yok bu herifin. Şu şu özelliği ligdeki diğer stoperlerden daha iyi diyebileceğin hiçbir şey kalmadı. Eskiden çevik bir herifti, artık o çevikliği de kalmadı. Altyapı fetişin olmasa senin de beğeneceğini sanmıyorum.

Daha önce senle Semih hakkında tartışırken sorduğum sorulara cevap vermek yerine, "yav he he" tarzı bir cevap verdiğin için ben de tartışma gereği duymuyorum artık. Galatasaray gibi bir takımda stoper oynamak için hiçbir özelliği yok bu herifin. Şu şu özelliği ligdeki diğer stoperlerden daha iyi diyebileceğin hiçbir şey kalmadı. Eskiden çevik bir herifti, artık o çevikliği de kalmadı. Altyapı fetişin olmasa senin de beğeneceğini sanmıyorum.

buyuk ihtimalle daha evvel 40 kere cevapladigim yahut yazdigim seyleri izah etmem istendigi icin gecistirmis olabilir
seni kirdiysam ozur dilerim
ama burda o kadar uzun yazilirken net cop deme ihtiyaci niye hissettin ki. hani klopp falan gelse semih cop diyip gitse eyvallah diyip konudan cikarim da sen diyince ne bilem tartismaya derinlik katmamis acikcasi
bence halen cevik, iyi calissa daha da cevik olabilir. misal balici indirdigi pozisyonda cevikti. adana macinda son dakikadaki pozisyonda da cevikti. diger ozelliklerini de evvelki postta yazdim. eksikliklerini de yazdim ve yazan kisiye teyit ettim. fetis soz konusu degil. oyle olsa serdar ondan iyi demem zaten

buyuk ihtimalle daha evvel 40 kere cevapladigim yahut yazdigim seyleri izah etmem istendigi icin gecistirmis olabilir
seni kirdiysam ozur dilerim
ama burda o kadar uzun yazilirken net cop deme ihtiyaci niye hissettin ki. hani klopp falan gelse semih cop diyip gitse eyvallah diyip konudan cikarim da sen diyince ne bilem tartismaya derinlik katmamis acikcasi
bence halen cevik, iyi calissa daha da cevik olabilir. misal balici indirdigi pozisyonda cevikti. adana macinda son dakikadaki pozisyonda da cevikti. diger ozelliklerini de evvelki postta yazdim. eksikliklerini de yazdim ve yazan kisiye teyit ettim. fetis soz konusu degil. oyle olsa serdar ondan iyi demem zaten

Yav benim Semih'e karşı olan durumum Selçuk ve diğer sevmediğim oyunculardan farklı. Bu adam genç yaşta çoğu Türk stoperin, hatta yabancı stoperin göremeceği kariyere erişti. Bir noktadan sonra ileri gitmesi gerekirken, yerinde saymayı bırak daha da geriye gitti. Altyapıdan çıktı diye daha fazla gözüne batıyor. Çünkü daha iyi olmasını istiyorsun taraftar olarak. Bana sorarsan Ahmet Çalık, Serdar Aziz gibi heriflere para yerine Semih kalsın; ama Galatasaray'da şu haliyle ilk stoper olacak bir hali kalmadı.

22-23 yaşında takımın banko oyuncusu olarak Şampiyonlar Ligi'nde başarı ve Süper Lig'de şampiyonluklar yaşamış bir oyuncuyken şu geldiği nokta rezillik. Kendisinde yedek kalmayı kabullenmiş gibi bir hal var; ki yedek kaldığı oyuncular da ahım şahım herifler değil. Bana göre kendisi Sabri gibi nasıl olsa ben burada kalırım düşüncesiyle çalışmak yerine yatışı seçti. Nasıl ki bizdeyken kornerleri ön direğe atan Emre şu an hayvani ortalar açıyorsa bu adam da Avrupa'ya gitse farklı bir oyuncu olabilirdi. Kendisinin tekrar eski haline dönmek gibi bir niyeti olsaydı; banko ilk 11 oynayacağı bir takıma kiralik gidip kendini kanıtlayarak geri dönmesi gerekiyordu. He şu ortamda yerine oynatabilecek net 2 stoper almadığımız için sene sonuna kadar oynayabilir; ancak kesinlikle uzun süredir süren kötü oyununu unutturması gerek. Son 2 senedir sadece eksiklik durumunda oynadığı için ve düzenli oynamadığı için kötüleştiğini söylüyorsanız, bunu kanıtlamak için önünde çok iyi bir şans var.

Semih hakkinda sunu söylemek istiyorum: Bu herifin zamani geldi gecti, zamaninda gidecekti avrupaya kendisini gelistirecekti. Bir hatun buldu ayni kulupden bir yere gidemedi ondan sonra. Semih'de kumas iyiydi bunu hic kimse karsi cikamaz, ama zamaninda gidecekti yoksa Galatasarayda ve Türkiyede nereye varabilcegin belli. Gec kaldi bu saatden sonra kimse almaz avrupadan.

Lan birden aydinlandim. Bu yabanci siniri ne boktan biseymis yav. Türk oyuncularin avrupaya gitmesine engelde koymusdur bu. Su siniri savunanin abv

Nasil engel koymus? Giden gidiyor (talibin varsa). Semihinde zamaninda talipleri vardi, kendi gitmek istemedi...
Simdi mesela 2013'de Semih belkide ilk 11'e yazilan ilk oyuncuydu. Talibler olmus olabilir ama Galatasaray sinir yuzunden satmamakda istemis olabilir, o yandan yani engel koymus olabilir sinir. Galatasaray simdi o zaman Semihi satsa gidip baska Türk stoper alacakdi, ama nerden bulacak Semih 2013 gibi guclu iyi bir stoper ?

Yani 2017'deyiz daha yeni aklima geldi bu.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt