Transfer Nöbeti (ARŞİV 16)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Asamoah gelirse her bölgeye alternatif olur

İcabında sakatlıktar Rabbim korusun tabi her bölgeye çekilebilir

feguliiiiii ?❤

anahtari takarim, kontagi acarim, sonra frene basarim sert olana kadar sonra da motoru calistiririm
bu sekilde yapmayi herkese tavsiye ederim en saglikli yolu bence

Türkiye'de yayalara bile saygı yok. Ne kemeri?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bayram tatilinde uzun yol yapacak olanlar gözünüzü seveyim trafik kurallarına uyun.

Eğitim şart

Sene olmuş 2017 sözde ligin kalitesi arttı artacak. Hala zeminler patates tarlası gibi.

Eğitim şart

özellikle kis aylarinda dizel araclarda kontagi acip 1-2dk bekleyip sonra motoru calistirmak cok önemlidir
preheat diye bir olay var onlarda

bir de yag iyice isindiysa, uzun yoldan geldiyseniz falan motoru kapatmadan önce park ettiginiz yerde 1-2dk bekleyin
turboya ve motora cok faydasi oluyor bunun yag tüm aralardan cikip kendi kabina geri akmis oluyor

Avrupa'da cezası yüksek olduğu için insanlar genelde emniyet kemeri takıyor

Trde takmayana sallayan yok heralde

Emniyet kemeri can kurtarir tabiki takiyoruz

Avrupa'da cezasi da yüksek o yüzden insanlar alisiyor tabi

Yalniz cezasiyla alakasi yok insanlarin alismasinin. Alismak da degil konu, bilgisizlik daha dogrusu.

Emniyet kemeri, adi üstünde. Insan neden takmaz bunu yahu. Sanirim eskisi kadar yüksek degil Türkiye de kemeri takmayanlarin orani ama ben cok iyi hatirliyorum ben cocukken Türkiye ye tatile geldigimde arabaya binince direkt kemerimi takinca kuzenim falan dalga geciyordu ne diye takiyorsun diye. Ben de güvenlik icin gerekli diyordum, o da kaza olmadigi sürece birsey olmaz diyordu. Kafa yapisi bu iste.

Konu kendi can güvenligin ama yarim saniyelik bir olayi gerceklestirmeye üseniyorsun. Daha emniyet kemerinin önemini bilmeyen kac tane insan var bu ülkede.

Yukarida verdigim örnek cocukluk zamaninda olabilir ama yetisken insanlarin bakis acisi da pek farkli degil acikcasi, "surada iki adimlik yol gidecegiz takmama gerek yok" gibi sacmasapan bahaneler. Neyse takmayanin kendi sorunudur ama bari en azindan coluk cocuga kötü örnek olmasinlar onlarin güvenligini ihmal etmesinler.

"cezasi yüksek o yüzden ben en iyisi takayim" diyeni ben daha hic görmedim hayatimda Avrupa da. Diyen varsa da onun beynine tüküreyim.

Yalniz cezasiyla alakasi yok insanlarin alismasinin. Alismak da degil konu, bilgisizlik daha dogrusu.

Emniyet kemeri, adi üstünde. Insan neden takmaz bunu yahu. Sanirim eskisi kadar yüksek degil Türkiye de kemeri takmayanlarin orani ama ben cok iyi hatirliyorum ben cocukken Türkiye ye tatile geldigimde arabaya binince direkt kemerimi takinca kuzenim falan dalga geciyordu ne diye takiyorsun diye. Ben de güvenlik icin gerekli diyordum, o da kaza olmadigi sürece birsey olmaz diyordu. Kafa yapisi bu iste.

Konu kendi can güvenligin ama yarim saniyelik bir olayi gerceklestirmeye üseniyorsun. Daha emniyet kemerinin önemini bilmeyen kac tane insan var bu ülkede.

Yukarida verdigim örnek cocukluk zamaninda olabilir ama yetisken insanlarin bakis acisi da pek farkli degil acikcasi, "surada iki adimlik yol gidecegiz takmama gerek yok" gibi sacmasapan bahaneler. Neyse takmayanin kendi sorunudur ama bari en azindan coluk cocuga kötü örnek olmasinlar onlarin güvenligini ihmal etmesinler.

"cezasi yüksek o yüzden ben en iyisi takayim" diyeni ben daha hic görmedim hayatimda Avrupa da. Diyen varsa da onun beynine tüküreyim.

Aynisi benim de basima geldi

Arkada otururken taktim dalga gectiler :D

Oysa dalga gecilecek bir durum degil adamlar can güvenligi icin yapmis süs olarak degil

Kesinlikle faydasının farkında olmak çok önemli. Türkiye'de 110 la radara girersen 430 lira cezası var. Ancak kemeri sallayan yok.

Türkiye'de kemer takmanın gereğini duyan çok insanımız var.
Ama pantolonları için :)

Bi kaza yapip burunlarini direksiyona caksinlar, onlarda takar rdas ?

SM-N910F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

otomatik sanzimanli bir arac kullaniyorsaniz suna iyi dikkat edin
eger cok uzun süre beklemek zorunda kalirsaniz mesela bir lambada veya baska bir yerde(1-2dk ve daha fazla)
vitesi cok fazla dde birakmayin ve pye alin yoksa cok isinip asinma yapabiliyor
bosa almayin yani nye direk pye alin cok daha saglikli

Aynisi benim de basima geldi

Arkada otururken taktim dalga gectiler :D

Oysa dalga gecilecek bir durum degil adamlar can güvenligi icin yapmis süs olarak degil

Kemer takili iken kaza ve takili degilken kaza yapmak arasinda daglar kadar fark var. Bunu kavrayamayan adama zaten ehliyet mehliyet vermeyeceksin.

Ciddiyim kemer takmayan adamin trafikte isi yoktur. Daha emniyet kemerinin anlamini anlamayan adam trafik kurallarinin anlamini da anlamaz ve bunlara uymaz da.

Ya en komigi de ne biliyor musun, yeni arabalarda artik emniyet kemeri icin sesli uyari var ya, o uyari gelmesin diye kemeri koltugun üstünden takip öyle koltuga oturan adamlar. Allah akil fikir versin diyorum, böyle beyinsizlik olamaz.

Kemer takmama alışkanlığı sadece Türkiye'de yok bu arada. Bölgenin çok sıcak olan hemen hemen tüm ülkelerde var bu sorun. Millet sıkıntıya giriyor sıcakta kemer takmayı sonra alışkanlık haline getirip hiç takmıyorlar.

Adam yaya geçiş yerinden geçmeye çalıştığında yol onunmuş gibi kornayı basıyor ağzına. Tam bir özürlüler ülkesi maalesef

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt