Seri ve Babel gelmis olsa bile bu transfer doneminde simdiye kadar guc kaybettik. Nerde ne kadae 30+ cöp varsa toplattirdi Fatih Terim. Lafa gelince takimi genclestirecegiz, dinamizm katacagiz. Sen fb nin cöpe attigi adama 1m euro maas baglarken fb Almanya dan 21 yasinda gurbetci sag bek getiriyor. Biz bu yönetim ve Fatih Terime isi biliyorlar diye güvenmeye devam edersek sonumuz bjk gibi olur. Zira bu adamlar bu isi bilmiyor. Diagne-ye 10(13) veren adamlar isi biliyor olamaz. Sener, Adem, ömer, vb. gibi transferler yapan adamlar bu isi biliyor olamaz. Menajerler ne kakalarsa üstüne atladilar. 22 yasinda ki Onyekuru birakilip yeri 33 yasinda Babel ile doldurulmaz arkadas, akla zarar isler bunlar. Lafa gelince hepsi büyuük Galatasaray li. Ama kulübün kaynaklarini carcur ederken saniye tereddüt etmezler. Bu adamlar Galatasarayi ileri falan tasiyamaz. Bir hayali varmis ta, bilmem ne.'Senin hayallerini süsleyen 30+ lük veteran cöplerden ibaret anlasilan. Ha, 30+ adam alirsin da, mesela Falcao yu alirsin ve ya o seviyelerde. Sizin yaptiginiz bu kulübün altini oymaktan baska bir sey degil. Kimse bosuna Tr nin Bayerni oluruz diye hayale kapilmasin. Bu gittikleri yol o yol degil. Olsa olsa Veteransaray olur bu zihniyet.
Şimdi şu yazdıklarını okudum ardından geriye bağladığın mesajları da okudum ve sana cevap yazmak istedim.
Seri ve Babel gelmiş olsa da bu dönemde çok güç kaybettik derken senin beğenmediğin (30+ lar çöp ya) Fernando gitti yerine de adam gelir. Onyekuru kiralıktı gitti yerine her yaşta belli bir standartta futbol karakteri ortaya koyan Babel geldi. Tamam senin için 30 + lar çöp ama Onyekuru'nun kiralık meselesi hala görüşülüyor ve Emre Mor denen genç bir potansiyel peşindeler ki hiçbir babayiğit bu adamı takıma almaya cesaret edemezken almak için bir uğraş var.
Diagne 30 yaş üstü çöp bir adam da değildi geldiğinde ki gol kralı olacağı belli bir oyuncuydu alındığında... Ve elbette ki düşünülen ilk forvet ismi de o değildi. Alan peşinde aylarca koşturup takım ve menajer oyunları oynanarak son güne kadar istenildi ama olmadı ki her düşünülen olacak diye bir şey yok. Bu arada Ozan satışı ve 10 milyonun üzerinde gelen bir sıcak para ile elde kısa sürede anlaşılabilecek ve bize gelene kadar herkes tarafından övülen ligin ilk yarısı 20 gol atmış ve rekoru kıracağı belli olan bir adama yatırım yapıldı ki bu yatırımın sonucu henüz belli değil.
Gelelim 30 + vetaran takımı olmaya ve Fatih Terim'e. Bu Fatih Terim en yakın örnek vereceğim şekilde mevki olarak en verimli oldukları yaşların 30 lu yaşlar olduğu defans bölgesinde korkmadan Ozan Kabak'ı oynattı ki hatta hatalarına rağmen oynattı... 6 Ay içerisinde gelinen nokta 11 milyon Euro. Bu adam 17 yaşındaki Emre B. yi, 20 küsür yaşındaki Okan Buruk'u, yine genç sayılabilecek Fatih Akyel'i, O zamanlar Karabük'ten getirdiği Hakan Ünsal'ı direkt olarak kadroya sokan isimdir. Daha sonraları ise Emre Ç ve Semih'ten maksimum verimi alan da O'dur.
Yalnız Fatih Terim bilir ki futbol yetenekli oyuncular ile oynanır. Genç sevdalısı veya veteran sevdalısı değildir. Aynı takım içerisinde Hagi'yi senin gibi yaş eleştirilerine rağmen gerekirse benim ücretimi ona verin diyerek getirip oynatmayı da bilir Popescu'da olduğu gibi.
Futbol da şampiyonluk veya başarı transferler ile gelmiyor. Bunu herkesin öğrenmesi gerekiyor. Futbol bir takım oyunu ve takım içerisinde ne kadar mutluysa oyuncular o kadar performans sergiliyor. Önemli olan eldeki mevcutları takım yapabilmekte. Bunu da Türkiye'de en iyi yapan hoca, hatta Dünya üzerinde en iyi yapan hocalardan birisi Fatih Terim'dir.
Beşiktaş örneği vermişsin. Beşiktaş veteran oyunculardan ziyade veteran oyunculara yıllık 4-5 milyon euro bonservis vererek (aslında veremeyerek) tepe taklak olmuştur.
Yaşın kaç bilmiyorum ama bahsettiğin adam gördüğün yaşadığın başarıların neredeyse %90 ını kazandırmış bir adam. Bu yüzden eleştiri yap yapmasına da eleştiri yaparken bu adamlar bu işi bilmiyorlar deme. Tabiri caizse bir laf vardır. Senin cenabet gezmişliğin kadar bu adamların ...... var.. Böyle futbol uleması olmanın da manası yok. Hayatında hiç futbol oynadın mı? çim sahaya hiç adım attın mı? Hiç bir profesyonel futbol takımı antrenmanına çıktın mı? Hiç transfer görüşmelerinde bulundun mu? Hiç bir parayı yönettin mi? bilmiyorum ama bunları yapmadıysan böyle net ifadelerde bulunma. İfade edeceksen de bu adamlar bu işi hiç bilmiyor böyle iş mi olur deme. Bence bu yol bizi sıkıntıya sokar falan de.