Transfer Nöbeti (ARŞİV 2)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizi esas zorlayan şey kanatsız oyundan ziyade 3 lü defans. Hücumda 1 kişi eksik oynuyoruz. Gerekirse 451 oynayalım ama defans 2 bek 2 stoperden oluşmalı fazlası zarar

su bizim ligte tek iki forvet olur sacmaligi da sIktI baya, bizim her bölgede kopuk var , sanki 442 oynarken cok güzel oynuyoruz da adam zorla bize baska taktik ögretmeye calisiyor, cogu futbolcumuzda basic ler yok, en normal olan seyi bile beceremiyorlar burak diyelim ne dribbling var nede kontrol

Eğer bu takımın sol kanadında mevcut yabancılardan biri oynayacaksa bu Amrabat olmalıdır.

juventus penceresinden 3 5 2 ye bakarsak onlar da bizim gibi temposuz oynuyorlar, ama top taşıyabilen oyuncu sayısı bizden fazla. Gerçekten 3 5 2 'nin burak umut gibi top kullanma becerisinin son derece sınırlı olduğu oyuncularla nasıl oynanacağını ben çözemiyorum. Takım mancini geldiğinden beri tempo yapamayan ofansta çeşitliliği olmayan ve gol yediğinde çevirmesi çok zor olan bir kimliğe büründü. Bence 4 3 1 2 taktiğini sürdürmek daha rasyonel olacak.

Lig açısından baktığımızda hem savunulması hem de hücum edilmesi çok kolay bir takım haline geldik. Karabüksporun oyununu hatirlayalim geride bekleyip kanatlardan hızlı hücumlarla bizi çok zor durumda bakabilirler. Zaten anadolu takımlarının çoğu bu taktikle oynuyor. 3 lu defansta arkaya top atilmamasini sağlayan tek yol da ofsayt taktiği uygulamak. O da çok riskli bir yol. Ya da 5 li oynayacaksın bu sefer de ileride cogalamiyorsun. Valla bilenlerden bakarsak bakalım bu sistemden hiç umudum kalmadi. Dünkü maça kadar acaba diyordum ama dün bu ümidim de kayboldu.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

juventus penceresinden 3 5 2 ye bakarsak onlar da bizim gibi temposuz oynuyorlar, ama top taşıyabilen oyuncu sayısı bizden fazla. Gerçekten 3 5 2 'nin burak umut gibi top kullanma becerisinin son derece sınırlı olduğu oyuncularla nasıl oynanacağını ben çözemiyorum. Takım mancini geldiğinden beri tempo yapamayan ofansta çeşitliliği olmayan ve gol yediğinde çevirmesi çok zor olan bir kimliğe büründü. Bence 4 3 1 2 taktiğini sürdürmek daha rasyonel olacak.

Lig açısından baktığımızda hem savunulması hem de hücum edilmesi çok kolay bir takım haline geldik. Karabüksporun oyununu hatirlayalim geride bekleyip kanatlardan hızlı hücumlarla bizi çok zor durumda bırakabilirler. Zaten anadolu takımlarının çoğu bu taktikle oynuyor. 3 lu defansta arkaya top atilmamasini sağlayan tek yol da ofsayt taktiği uygulamak. O da çok riskli bir yol. Ya da 5 li oynayacaksın bu sefer de ileride cogalamiyorsun. Valla nerden bakarsak bakalım bu sistemden hiç umudum kalmadi. Dünkü maça kadar acaba diyordum ama dün bu ümidim de kayboldu.

SON DAKİKA: Sol çapraz bağları kopan Falcao, Dünya Kupasında oynayamayacak.

Bir biz değilmişiz canı yanan.

Aslına bakarsanız sistem 3-5-2 değil de 5-3-2 olarak tanımlanabilir. Yani;

--------xxx---------

---xxx--xxx--xxx----

xxx--------------xxx

-----xxx---xxx------

--------xxx---------

-----xxx---xxx------

Bu sistem sağ ve sol bek üzerine kuruludur. Sağ ve sol bek ileri ve geri tüm maç boyunca deli danalar gibi koşmalıdır ki bizim şu anda yaşadığımız en büyük sıkıntı bu kanat beklerde. Bugüne kadar yediğimiz bir çok golde 4 lü defans olmasına rağmen beklerin, özellikle Eboue'nin ileri çıktıktan sonra geri dönememesi etkili olmuştur. Şimdi çoğumuzun izlemediği Telles'in en azından sol kanadı iyi kullanacağını düşünüyoruz. Ancak istediğimiz verimi alamazsak sistem baştan çöker.

Ayrıca bu sistemi uygulayabilmenin diğer yolu da, forvetlerin çok iyi pres yapmalarıdır. Top rakibe geçtiğinde yapılacak pres, öne çıkan beklerin yerlerine geçmeleri için ve nefes kazanmaları için bir fırsat olacaktır. Ancak 36 yaşındaki Drogba, gölge savunma yapmaya çalışan Burak ve defansif olarak koşmayı pek sevmeyen Sniejder ile bu presin yapılabilmesi çok zor.

Defans oyuncularına gelince. Arkaya atılan toplarda çok iyi kademe anlayışı olmalı. Ancak yıllardır 4 lü savunmanın ortalarında oynamış olan bu 3 oyuncunun adaptasyonu pek olmamış gibi. Özellikle Chedjou çok kötüydü dün akşam. Bence bir süpürücü alınıp takıma katılmalı. Özellikle Mancini'nin İtalya'dan bir stoper istemesinin nedeninin 3 lü savunmaya alışkın bir oyuncuyu takıma katmak istemesidir diye düşünüyorum.

Şu anda en doğru bölge orta saha gibi görünüyor. Orta saha oyuncuları, beklerin eksikliklerini doldurmalı, yanlara açılmalı veya beklerin eksikliklerini dolduran stoperlerin pozisyonuna geçmeli. Melo ve Selçuk bu konuda başarılı olacaklardır.

Neyse uzun oldu. Sonuca bağlayalım. Bence mevcut oyuncularla bu sistemin oturması imkansız. Bir an önce doğru yol bulunmalı.

3-5-2 yerine Mancini'nin Ocak'a kadar genelde oynattığı sistem olan 4-3-3'e dönmemiz lazım acilen.

Muslera

Veysel Semih Salih/Zan Telles

Sneijder Melo Selçuk

Hajroviç Burak Amrabat

Forvette Amrabat yerine Drogba da olabilir, ama Elazığ maçındaki performansı tek kelimeyle rezaletti, biraz yedek görüp kendine gelmesi lazım. Bence şu an 3 tane hızlı forvetle daha başarılı oluruz.

[media]https://www.youtube.com/watch?v=EORmi7ndSXM[/media]

money league'e girmissiz fenerbahche ile.

SON DAKİKA: Sol çapraz bağları kopan Falcao, Dünya Kupasında oynayamayacak.

Bir biz değilmişiz canı yanan.

genel olarak dünyada olumsuz pis bir hava var her taraftan sadece sporda değil her alanda olumsuz haberler geliyor 2014 hiç iyi başlamadı Allah yardımcımız olsun

3-5-2 yerine Mancini'nin Ocak'a kadar genelde oynattığı sistem olan 4-3-3'e dönmemiz lazım acilen.

Muslera

Veysel Semih Salih/Zan Telles

Sneijder Melo Selçuk

Hajroviç Burak Amrabat

Forvette Amrabat yerine Drogba da olabilir, ama Elazığ maçındaki performansı tek kelimeyle rezaletti, biraz yedek görüp kendine gelmesi lazım. Bence şu an 3 tane hızlı forvetle daha başarılı oluruz.

izet ve amrabat kesinlikle 11 oynamaz

Tarık sağ beke transfer edilmeli Salih stoper olarak yedek kalabailir duruma göre performansı yükselirse as oynar..

Muslera

Tarık Semih Yabancı stoper Telles

Melo-Selçuk-Umut G.

Sno-Hajrovic

Burak

Neden kanatsız oynamalıyz ? Çünkü elimizde sağ açık sol açık diyebileceğimiz etkili bir futbolcumuz yok..Kötünün en iyisi bruma vardı o da sakatlandı..Hajro kesinlikle hızlı bir oyuncu değil onu Sno'yla birlikte forvet arkasında yaratıcı oyuncu olarak kullanmalıyız..Duruma göre yabancı stoper veya Hajorvic kesilerek Drogba oynatılabilir... Bence mevcut oyunculara en uygun sistem bu..

Ömer Toprak'ın uzatması gerçekten çok kötü oldu her ne kadar Dünya üzerinde top class stoperler arasında çok önde olmasa da illa ki Semih ile birlikte Milli Takım stoper ikilisinin bizde olması hem sınır açısından hemde oyun açısından çok artı sağlardı.

Ömer özellikle bu sezon ve geçen sezon büyük çıkış gösterdi. Lewa'yı oynatmadığı hatta top aldırmadığı BVB - Leverkusen maçı hala aklımda.

Juan Mata Manchester United'da...

genel olarak dünyada olumsuz pis bir hava var her taraftan sadece sporda değil her alanda olumsuz haberler geliyor 2014 hiç iyi başlamadı Allah yardımcımız olsun

Her yokuşun sonunda elbette bir iniş, her darlıktan sonra da elbette bir varlık olur. Yakındır inşallah o günler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt