Racing - İndependente maçının tamamını izledim.
Benitez hakkındaki izlenimlerim;
Bir kere top kontrolü çok iyi. Top ayağına yapışıyor ve yakışıyor. Beli kıvrak olduğundan topla birlikte kaleye sırtı donukken,ani & çevik bir donusle yüzünü kaleye dönebiliyor,bu sırada da tabi 1-2 rakip oyuncuyu ekarte etmis oluyor.Topu ayağına aldığında,ya topu surerek çalım atiyor(böyle yaparak yay civarında frikik aldı,gol oldu) ya da önündeki adamla ver-kaca giriyor.O sebeple bunu alacaksan,forvetin mutlaka al-ver yapabilmeli.Direk dikine gitmeyi dusunuyor, ver-kaç yapmayı seviyor, pası verdiğinde hiç beklemeden ileri doğru topsuz koşu yapıyor ki bu özelliği çok hoş; bizim oyuncular verir pası, sonra olduğu yerde bekler.Belirli bir sabit mevkisi yok;(en azından izlediğim maç için konuşuyorum)sağda,solda,merkezde gorebiliyorsunuz kendisini fakat, daha cok merkeze eğilimi mevcut gibi ve o bölgeden top almayi seviyor.Futbol zekasi,oyun gorusu yasina gore gayet olgun.Hizli ve hızlı olduğu gibi dogru karar verebiliyorki bu Bruma'daki temel eksiklikti mesela.Geriye donuslerde zorlaniyor gibi.enerji problemi mevcut.Yüksek tempoda zorlanabilir, oyundan düşebilir o sebeple.Bir de bundan, klasik bir kanat tarzında fişek gibi uçup, 50-60 metre top sürmesini bekleyemezsiniz.Patlayıcı kuvvet yonü zayıf çünkü.Anca kısa mesafelerde,dar alanlarda topla gider ve etkili olur.
Söyleyebileceklerim bu kadar.Bana kalırsa, eğer doğru kullanılırsa iş yapar, faydalı olur. Bonservisi çok uçuk değilse alabiliriz derim.
Cocugu 90 dk izlerseniz, önyargılarınız kırılabilir diyebilirim; YouTube'den 5-10 dklik goals & skills videoları ile pek bir şey belli olmuyor.