Transfer Nöbeti (ARŞİV 3)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tudor Ntv'de yaptığı açıklamalarda; ileride pres yapan tempolu bir takım kurmak istediğini söylemişti

Yalnız basında çıkan isimlere ve eldeki mevcut kadroya baktığımız da

Belhanda Gomis, Sneijder Yasin, Gary, Eren, Sinan gibi isimler yani

hiç Tudor'un bahsettiği tarzda adam değiller

Yani Tudor'un istediği baskılı futbol işi nasıl olacak muamma

bir de bu isimlere ek olarak Lens gibi birisinin istenmesi daha da sıkıntı olur

peki portoda kac tane macini izledin?
brezilya tarihinin en pahali transferini bize niye daha senesi dolmadan yari fiyatina satiyorlar?

bu arada istatistiklerine baktim
portada ilk ve son senesi disinda yedek oyuncu muamelesi görmüs gibi

Maicon - Leistungsdaten 2009 | Transfermarkt

kaptanlik olayina da o kadar takilmayin

Beni tanıyor musun? Porto'da ne kadar maçını izlediğimi ben ne dersem inanacak mısın? İzlemedim desem, "izlemeden konuşuluyor" muhabbeti, izliyorum desem "yav he he" muhabbeti olacağını ikimizde biliyoruz bence. Ki böyle bir argümanda bulunman için de Portekiz Ligi yanlış tercih. Senin var olduğun ligin katbe kat üstü bir ligden bahsediyoruz. Pepe'ye kötü kariyer ya da berbat oyuncu diyen yok. Ancak şartlar itibariyle Maicon daha tercih edilmesi gereken bir oyuncu. 2 sene sonra Maicon'u her türlü en az 5 milyona satabilme lüksün var. Pepe 34-35 yaşında sakatlıklarla boğuşan, o yaşta sakatlıklardan nasıl döneceği belli olmayan bir oyuncu. Ancak yine de yanlış anlama Pepe'yi, Maicon'a tercih etmeni tercih meselesi olarak anlayabilirim. Tek derdim Maicon'a kötü oyuncu muamelesi yapılması. Cidden alabileceğimiz en iyi oyunculardan.

1284320.jpg

peki portoda kac tane macini izledin?
brezilya tarihinin en pahali transferini bize niye daha senesi dolmadan yari fiyatina satiyorlar?

bu arada istatistiklerine baktim
portada ilk ve son senesi disinda yedek oyuncu muamelesi görmüs gibi

Maicon - Leistungsdaten 2009 | Transfermarkt

kaptanlik olayina da o kadar takilmayin

Sao Paolo' nun şimdiki iç açıcı olmayan durumuna bakılırsa, kötü bir kadro planlaması yapmış oldukları anlaşılıyor. Değil Maicon, Ramos-Pique tandemine sahip olsalar bile çok fazla farkeden bir şey olmayacaktır o takımda. Hal böyleyken Maicon' un kalitesi hakkında bir çıkarsama yapmak yanıltıcı olur...

12 milyon, Maicon' un etmeyeceği bir para idi, şimdi konuşulan rakam daha gerçekçi. Belki ciddi revizyon planlıyorlardır da para eden, yıllık kazancı yüksek oyuncuları elden çıkarmak istiyorlardır. Tabi oyuncunun tercihi de önemli bu noktada; adam gitmek istiyor ve fazlasını veren yoksa ne yapacaklar?...

Beni tanıyor musun? Porto'da ne kadar maçını izlediğimi ben ne dersem inanacak mısın? İzlemedim desem, "izlemeden konuşuluyor" muhabbeti, izliyorum desem "yav he he" muhabbeti olacağını ikimizde biliyoruz bence. Ki böyle bir argümanda bulunman için de Portekiz Ligi yanlış tercih. Senin var olduğun ligin katbe kat üstü bir ligden bahsediyoruz. Pepe'ye kötü kariyer ya da berbat oyuncu diyen yok. Ancak şartlar itibariyle Maicon daha tercih edilmesi gereken bir oyuncu. 2 sene sonra Maicon'u her türlü en az 5 milyona satabilme lüksün var. Pepe 34-35 yaşında sakatlıklarla boğuşan, o yaşta sakatlıklardan nasıl döneceği belli olmayan bir oyuncu. Ancak yine de yanlış anlama Pepe'yi, Maicon'a tercih etmeni tercih meselesi olarak anlayabilirim. Tek derdim Maicon'a kötü oyuncu muamelesi yapılması. Cidden alabileceğimiz en iyi oyunculardan.

haklisin aslinda
yalan yok ben de yillardir portoyu takip ederim mesela
ligtv var nasil olsa her hafta sonu sabirsizlikla bekliyorum portonun maclarini
adamlar da ama acayip fussball oynuyorlar haci cok keyifli oluyor
ben misal gecen sene sirf portekiz ligini takip edebilmek icin digitürkün spor extra paketine üye olmustum

Dursun aksam söyle aciklamalar yapar:

Görüsmelerimiz titizlik ile sürüyor. Bazi oyunculari bitme asamasina getirdik. Bu durumda isim söylemek dogru olmaz Ama taraftarlarimizin hicbir süphesi olmasin. Haftaya ucaklar inmeye baslar.

Bosuna izlemeyin istedim

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

haklisin aslinda
yalan yok ben de yillardir portoyu takip ederim mesela
ligtv var nasil olsa her hafta sonu sabirsizlikla bekliyorum portonun maclarini
adamlar da ama acayip fussball oynuyorlar haci cok keyifli oluyor
ben misal gecen sene sirf portekiz ligini takip edebilmek icin digitürkün spor extra paketine üye olmustum

Böyle seviyesiz mesajla karşıma geleceğini bilsem, bir konuda konuşup-tartışmak değil- bir şeyler anlatmaya uğraşmazdım. Ben de fikir alış-verişi yapıp bir konuda konuşmak, sohbet-muhabbetti amacım. Ama yanlış kişiye denk gelmişim böyle bir eylem için. :)

İyi günler.

Aslinda dusununce yonetimin cok buyuk is yapma imkani var. Maicon'u 99% bitti gozuyle bakiyoruz. Simdi Acerbi veya x bir oyuncu daha alinabilir deniyor. Hatta Acerbi icin 10 milyon eurolar falan diyorlar, ki ben buna inanmiyorum. Dun burada yazmistim iki stoper icin 20 milyon euroya yakin bonservis bedeli odeyemeyiz diye.

Ama soyle bir durum veya bana gore firsat da var, eger Besiktas ciddi bir sekilde Pepe ile ilgileniyorsa ve Turkiye'ye gelmeye sicak bakiyorsa, aslinda bu transferi bizim yapmamiz cok akillica bir hamle olabilir.

Maicon 28 yasinda ve zaten kariyeri belli olan bir oyuncudur. Kisaca ciddi sakatlik falan yasamazsa soyle 5 yil falan oynar bizde. Bu guzel cunku sadece kisa vadeli dusunmemek lazim. Tutmasa bile 2 sene icinde satarsan odedigin bonservis bedelin yarisini kurtarabilirsin. Pepe de boyle bir durum yok, cok buyuk bir isim elbet ama son imzasini atacak muhtemelen ve onu alan kulup oyle yada boyle minimum 2 yillik maasini odeyecek. Simdi tercih yapmak zorunda kalirsak, en mantiklisi Maicon'u almak tabi.

Ama ben olsam, Pepe'yi de alip bu ikili ile stoper tandemini olustururum. H. Balta ve Semih'i sutlardim, Serdar Aziz ve Ahmet Calik kalacak. Koray'i da kiralik gonderirdim.
Eger boyle bir ikilin varsa ve elinde genc sayilabilecek bir oyuncun da varsa, ki var (Ahmet Calik). Bunlardan cok sey ogrenebilir. Simdi kafasini calistirip 2 yil Pepe nin nasil oynadigini gordukten, antrenmanlarda ondan nasil defans yapmasini ogrendikten sonra, Pepe jubilesini yapar sende Maicon-Ahmet Calik stoper hatti olusturup yoluna devam edebilirsin 2019'da. Tabi bunlar sadece varsayimlar uzeri yaptigim yorum ama dedigim gibi Ahmet biraz kafasini calistirsin elimizde 5-6 yil daha stoper transferi gerektirmeyen bir durum olabilir. Tabiki ilk 11 icin konusuyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt