Rijkaard döneminde cevremde ne kadar GSli varsa, Barcelona gibi oynayacağimizi söylüyordu. Rijkaarda sabir göstermeliyiz diyorlardi. Bende diyordum ki, Turkiyede 4-3-3e uygun oyuncular yok. O seviyede bekler yok. O seviyede teknik, cabuk, oyunu iyi okuyan stoperler yok. Modern kenar forvet yok. 4-3-3e uygun ortasaha oyunculari yok. Rijkaarda 100 yil sabir göstersen ne olacak.
Manciniyi yillardir tanirim. İnterde de böyleydi. Cityde 60-70 milyon euro harcatti, Meyer, Doria gibi genc oyunculari doldurdu, sonra bana Van Persieyi almadiniz dedi, yönetimi sucladi. Bu adam hep ayni taktiği kullandi. 2.bölgede bekle, bireysel yetenekle mac kazan. Bizde böyle bir sistemin disina cikmayan TDler basarili olamaz. Elindeki oyunculara göre sistem kuran adamlar basarili olur. Mancini kalsaydi, 1 sene daha bosa giderdi.
Yaptiği en iyi transferler kalitesi tartisilmayan, risk orani düsük isimler. Onun disinda bizde de tonla transferi vardi. Suazoyu vs aldirmisti.
Lucescu, transfere cok para harcadi ama yetistirdiği adamlardan güzel paralar kazandi. Mancinin Cityde aldiği genc oyunculardan hangisi bugün ilk11de oynuyor. Hic biri. Lucescu detayci bir birisi. Mac öncesi analizi cok iyi. Önce rakibi bir güzel kilitler, sonra maci alacak hamleyi yapar. Turkiyede bizde 2001de ligi hangi nedenle kaybettiğini biliyoruz. Üzerine konusmak yersiz. Lucescu taktik acidanda cok iyi bir isim. Savunmasi iyi olmayan Shaktarla oyuncu satislarindan güzel paralar kazanarak güzel isler yapti.
Cogu kisi, defansif oynattiğini söylüyor. Bizde ilk sezon futbolumuz güzeldi, bjkde hucum oynuyordu. Shakthar maclarini izlerdim, hucumda da cok iyi bir takimi vardi. Lucescu elindeki kadro neyse, ondan maksimum alacak bir sistem kullanir. Onu Rijkaard, Mancini gibi isimlerden ayiranda bu özelliğidir.
Bilmem hatirlarmisiniz, Lucescu ilk geldiğinde bjk 4lü savunma oynuyordu, bir hazirlik macinda fark yemislerdi, aninda 3lü savunmaya döndü. Cünkü stoperleri 4lü savunma icin ağirdi.
Bugün forumda hepimiz D.Costa, Texeira, Bernard, Taison, Srna vs gibi onun oyuncularini istiyorsak, bu bile Lucescunun ne kadar doğru isler yaptiğini gösteriyor.