Transfer Nöbeti (ARŞİV 3)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
--------------Muslera--------------

Tarık--Semih--Koray--Telles

---------Melo----Selçuk---------

D.Costa----Wesley----Olcan

----------------Burak---------------

Bu yıl ilk kez kadro kuruyorum, hadi yine iyisiniz :D Stoper bayağı sallantıda ama en fazla bu kadar oluyor. :(

Tarık--Semih--Koray--Telles

D.Costa----Wesley----Olcan

----------------Burak---------------

Bu yıl ilk kez kadro kuruyorum, hadi yine iyisiniz :D Stoper bayağı sallantıda ama en fazla bu kadar oluyor. :(

Renktaş böyle daha etkili olur sanki. Brumayı kesiceme tellesi keserim :)

Tarık--Semih--Koray--Olcan

D.Costa----Wesley----Bruma

----------------Burak----------

Lucescu hakkında gerçekten doyurucu bir yazı;

Görünen o ki Mircea Lucescu ile Galatasaray yeniden yollarını kesiştiriyorlar. İsterseniz size "Lucescu nasıl çalışır?", "Nelere dikkat eder?" kısaca özetleyelim..

Önce Fatih Terim, sonra Roberto Mancini ve şimdi Mircea Lucescu.. Ünal Aysal çok şanslı.. 3 büyük isimle çalışmış olacak. 4. ve 5. olur mu? Kimse bu yönetim modeliyle 'olmaz' diyemez.. Ama açalım biraz...

Geçen yazımda da bahsettim. Galatasaray 'başkan kulübüdür.' Başkan kimle isterse onunla çalışır. Buna kimse karışamaz. Ama hocaların gönderiliş şekillerinde hatalar var. Bu gönderiliş modelleri Galatasaray'a yakışmadı.

Şimdi Lucescu geliyor. Romen hoca çok uyumlu ve çalıştığı yerlere hemen uyum sağlayan bir görüntü çizse de onun modeli farklıdır. Anlatmaya çalışayım..

* Mircea Lucescu da Fatih Terim gibidir. Başarıya endeksli çalışır. Genel bir sistem kurmak yerine günlük başarının peşinde koşar. Onun için ilerisi adına "Adam yetiştirsin, onu eğitsin, bunu öğretsin" beklentilerine girmemek gerekir. (NOT:Yazıyı yazdım. Ardından gelen eleştiriler üzerine bir açılım yapmam gerekiyor galiba. Eğitim, öğretim, yetiştirme derken.. Futbolcu değil yardımcılarını kastettim. Bakınız Yasin Özdenak, Feyyaz Uçar ve Ukrayna'daki yardımcısı.. Lucescu kendi çalışır, kendi planlar, kendi uygular.)

* Lucescu destek ister. Yönetimden onu desteklemesini bekler. Bunun da takıma yansımasını sağlamaya çalışır. Ekibine "Patron benim" mesajını böyle verir. En zor anlarda eline taşın altına sokar ama onunla birlikte taşın altına girecek 2. veya 3. eli bekler. Bu bakımdan Galatasaray yönetimi ona istediğini verebilir mi emin değilim..

* Her futbolcuyla çalışır. Çalışamayacağı futbolcu yoktur. Eninde sonunda 5 dakika da olsa her isimden verim alır. Sneijder onun gözdesi olur. Oyunu muhtemelen onun üzerine kuracaktır.

* Defansif anlamda pozisyon alamayan oyuncuların işi zor olacaktır. Bu sebepten dolayı sol bekte Telles yerine Hakan Balta'yı kullanırsa kimse şaşırmasın. 2002'de Victoria iyi futbolcu olduğu için değil, dediğini yaptığı için oynuyordu Galatasaray'da..

* 'Lucescu defansif futbol oynatır' diyenlere gülüyorum. Lucescu elinde ne varsa onu oynatır. Kadrosuna göre oyun şekillendirir. Shakthar'ın defansif oynadığını kim iddia edebilir?

* Brezilya'da geniş portföyü olan menajerlerle çalışıyor. Shakthar'ın son 2 senede sattığı futbolcularla 150 milyon Euro gelde etmesi onun sayesindedir. Futbolcuyu alır, geliştirir, kullanır, satar... Onun için vazgeçilmeyecek ya da yeri dolmayacak futbolcu yoktur.

* İtalyan kondisyoneri Carlo Niccolini en büyük yardımcısıdır. Ona her maç öncesi 23 dakikalık rakip analizleri hazırlar. Her maça özel dosyaları Lucescu yazar. Ve futbolcularına rakip analizini en az 2 toplantıda anlatır.

* Florya'da fazla adam istemez. Az ama öz insanla çalışır. Orayı kendine bir kale haline getirir. Fazla yönetici onu yorar, hiç yönetici bozar! Mutlaka ona stratejik ve lojistik destek sağlayacak yetkili bir isim ister.

* Başkanların ona atabileceği çalımlara göz yumar, görür, görmezden gelir ama asla unutmaz. Profesyonelce işini yapar.

* Basınla oynamayı sever. Her demecinin altında mutlaka bir mesaj vardır. Demeçlerini hem çalıştığı kurum hem de rakipleri iyi çözmelidir.

Sonuç olarak.. Lucescu ile çalışmak hem çok kolaydır hem de çok zor. Onunla aynı dili konuşuyorsanız başarıya koşarsınız.. Ahmedov'dan hemen ayrılamamasının sebebi de budur. Ukrayna'da Lucescu'yu kral gibi konumlandırdılar. Pamuklara sardılar. Orada çok mutluydu. Ukrayna'da iç savaş tehlikesi olmasa Türkiye'ye de dönmezdi.

Ama farklı lisanlardan, farklı perdelerden hayata bakıyorsanız Lucescu'yu kaybedersiniz. Dolayısıyla da başarıyı ve şampiyonluğu da.

Rijkaard döneminde cevremde ne kadar GSli varsa, Barcelona gibi oynayacağimizi söylüyordu. Rijkaarda sabir göstermeliyiz diyorlardi. Bende diyordum ki, Turkiyede 4-3-3e uygun oyuncular yok. O seviyede bekler yok. O seviyede teknik, cabuk, oyunu iyi okuyan stoperler yok. Modern kenar forvet yok. 4-3-3e uygun ortasaha oyunculari yok. Rijkaarda 100 yil sabir göstersen ne olacak.

Manciniyi yillardir tanirim. İnterde de böyleydi. Cityde 60-70 milyon euro harcatti, Meyer, Doria gibi genc oyunculari doldurdu, sonra bana Van Persieyi almadiniz dedi, yönetimi sucladi. Bu adam hep ayni taktiği kullandi. 2.bölgede bekle, bireysel yetenekle mac kazan. Bizde böyle bir sistemin disina cikmayan TDler basarili olamaz. Elindeki oyunculara göre sistem kuran adamlar basarili olur. Mancini kalsaydi, 1 sene daha bosa giderdi.

Yaptiği en iyi transferler kalitesi tartisilmayan, risk orani düsük isimler. Onun disinda bizde de tonla transferi vardi. Suazoyu vs aldirmisti.

Lucescu, transfere cok para harcadi ama yetistirdiği adamlardan güzel paralar kazandi. Mancinin Cityde aldiği genc oyunculardan hangisi bugün ilk11de oynuyor. Hic biri. Lucescu detayci bir birisi. Mac öncesi analizi cok iyi. Önce rakibi bir güzel kilitler, sonra maci alacak hamleyi yapar. Turkiyede bizde 2001de ligi hangi nedenle kaybettiğini biliyoruz. Üzerine konusmak yersiz. Lucescu taktik acidanda cok iyi bir isim. Savunmasi iyi olmayan Shaktarla oyuncu satislarindan güzel paralar kazanarak güzel isler yapti.

Cogu kisi, defansif oynattiğini söylüyor. Bizde ilk sezon futbolumuz güzeldi, bjkde hucum oynuyordu. Shakthar maclarini izlerdim, hucumda da cok iyi bir takimi vardi. Lucescu elindeki kadro neyse, ondan maksimum alacak bir sistem kullanir. Onu Rijkaard, Mancini gibi isimlerden ayiranda bu özelliğidir.

Bilmem hatirlarmisiniz, Lucescu ilk geldiğinde bjk 4lü savunma oynuyordu, bir hazirlik macinda fark yemislerdi, aninda 3lü savunmaya döndü. Cünkü stoperleri 4lü savunma icin ağirdi.

Bugün forumda hepimiz D.Costa, Texeira, Bernard, Taison, Srna vs gibi onun oyuncularini istiyorsak, bu bile Lucescunun ne kadar doğru isler yaptiğini gösteriyor.

ee ilk önce taraftar arkasinda durmadigi icin yollandi, ve baska bisey daha ben Mancini nin arkasindan aglamiyorum, cünkü mancini ne ilk nede sondu, bosa giden yillara agliyorum. Ama sizler bunu anlamasiniz cünkü balik gibi bugün tek önemlidir

cidden yönetimin mancinin arkasında durduğunu düşünüyormusun? adamı getirdik kurumsal yapı dedik ocakta haberler çıktı aysal kesenin ağzını açtı dev bütçe vs noldu sonra bülent tulunun adamları ile doldu takım,hoca getirmekle iş bitmiyor istediği çalışma ortamını yaratacaksın adama,mancini kalsaydı kariyeri için darbe olacağının farkındaydı zaten,şükrü ergünün de mancinin yapıcı açıklamalarına karşı,saçmalayarak hocayı kötülemesi de ortada herşey açık bence,tüm ihaleyi manciniye bıraktılar, suçluyu başka yerlerde aramayalım,bende meraklı değilim her sene hoca değiştirelim, istikrar herşeyden önemlidir diyen başkandı ama lafta kaldı malesef bu..

TRANSFER l Manchester City , Arsenal'dan 31 Yaşındaki Bacary Sagna'yı Bedelsiz Olarak Transfer Etti .

Diyola.

Mircea Lucescu da Fatih Terim gibidir. Başarıya endeksli çalışır. Genel bir sistem kurmak yerine günlük başarının peşinde koşar. Onun için ilerisi adına "Adam yetiştirsin, onu eğitsin, bunu öğretsin" beklentilerine girmemek gerekir. (NOT:Yazıyı yazdım. Ardından gelen eleştiriler üzerine bir açılım yapmam gerekiyor galiba. Eğitim, öğretim, yetiştirme derken.. Futbolcu değil yardımcılarını kastettim. Bakınız Yasin Özdenak, Feyyaz Uçar ve Ukrayna'daki yardımcısı.. Lucescu kendi çalışır, kendi planlar, kendi uygular.)

Antrenör yetiştirmeyi Mustafa Denizli ve Terim gibi hocalar yapmamışken Lucescudan bunu beklemek yada yapmıyor diye eleştirmek yersizdir kanımca .

Renktaş böyle daha etkili olur sanki. Brumayı kesiceme tellesi keserim :)

Tarık--Semih--Koray--Olcan

D.Costa----Wesley----Bruma

----------------Burak----------

olcani defansin göbegine al istersen.:D costanin 4 yil daha sözleşmesi var. o herife biz vermeyiz o parayi. alex texeriria gelse gene iyi.

Renkdaşlar stopere korayı nasıl yazıyorsunuz bu çocuk daha 19 yaşında Galatasaray'da kaç maç oynamış onu geçtim Galatasaray'dan önce dortmundda kaç maç oynamış zaten geçen sene a takıma yükseltmedimi dortmund. Stoper asla koray olamaz. Sadece şampiyonlar ligi için değil ligimizdede korayı darmadağın edecek forvetler gayette mevcut. Koray oynadığı sürece tedirgin olacağımıza eminim. Defansta zaten as oynayan gencimiz semih var, koray beklesin biraz.

Rijkaard döneminde cevremde ne kadar GSli varsa, Barcelona gibi oynayacağimizi söylüyordu. Rijkaarda sabir göstermeliyiz diyorlardi. Bende diyordum ki, Turkiyede 4-3-3e uygun oyuncular yok. O seviyede bekler yok. O seviyede teknik, cabuk, oyunu iyi okuyan stoperler yok. Modern kenar forvet yok. 4-3-3e uygun ortasaha oyunculari yok. Rijkaarda 100 yil sabir göstersen ne olacak.

Manciniyi yillardir tanirim. İnterde de böyleydi. Cityde 60-70 milyon euro harcatti, Meyer, Doria gibi genc oyunculari doldurdu, sonra bana Van Persieyi almadiniz dedi, yönetimi sucladi. Bu adam hep ayni taktiği kullandi. 2.bölgede bekle, bireysel yetenekle mac kazan. Bizde böyle bir sistemin disina cikmayan TDler basarili olamaz. Elindeki oyunculara göre sistem kuran adamlar basarili olur. Mancini kalsaydi, 1 sene daha bosa giderdi.

Yaptiği en iyi transferler kalitesi tartisilmayan, risk orani düsük isimler. Onun disinda bizde de tonla transferi vardi. Suazoyu vs aldirmisti.

Lucescu, transfere cok para harcadi ama yetistirdiği adamlardan güzel paralar kazandi. Mancinin Cityde aldiği genc oyunculardan hangisi bugün ilk11de oynuyor. Hic biri. Lucescu detayci bir birisi. Mac öncesi analizi cok iyi. Önce rakibi bir güzel kilitler, sonra maci alacak hamleyi yapar. Turkiyede bizde 2001de ligi hangi nedenle kaybettiğini biliyoruz. Üzerine konusmak yersiz. Lucescu taktik acidanda cok iyi bir isim. Savunmasi iyi olmayan Shaktarla oyuncu satislarindan güzel paralar kazanarak güzel isler yapti.

Cogu kisi, defansif oynattiğini söylüyor. Bizde ilk sezon futbolumuz güzeldi, bjkde hucum oynuyordu. Shakthar maclarini izlerdim, hucumda da cok iyi bir takimi vardi. Lucescu elindeki kadro neyse, ondan maksimum alacak bir sistem kullanir. Onu Rijkaard, Mancini gibi isimlerden ayiranda bu özelliğidir.

Bilmem hatirlarmisiniz, Lucescu ilk geldiğinde bjk 4lü savunma oynuyordu, bir hazirlik macinda fark yemislerdi, aninda 3lü savunmaya döndü. Cünkü stoperleri 4lü savunma icin ağirdi.

Bugün forumda hepimiz D.Costa, Texeira, Bernard, Taison, Srna vs gibi onun oyuncularini istiyorsak, bu bile Lucescunun ne kadar doğru isler yaptiğini gösteriyor.

Bugünki okudugum en iyi mesaj. Çok dogru konustun.

Renkdaşlar stopere korayı nasıl yazıyorsunuz bu çocuk daha 19 yaşında Galatasaray'da kaç maç oynamış onu geçtim Galatasaray'dan önce dortmundda kaç maç oynamış zaten geçen sene a takıma yükseltmedimi dortmund. Stoper asla koray olamaz. Sadece şampiyonlar ligi için değil ligimizdede korayı darmadağın edecek forvetler gayette mevcut. Koray oynadığı sürece tedirgin olacağımıza eminim. Defansta zaten as oynayan gencimiz semih var, koray beklesin biraz.

Semih Fb macinda oynadi 11de ilk kez.Adamin 90 dk oynadigini gormeden darmadagan ederler demissin.Ben Koray dan umutluyum olur olmaz ama umutluyum.Hatta Semihten daha iyi olabilir.

1905*

Beyler trt spor Biss keyi bilen var mi Halletmem gerek Yeni frekanstaki Trtspor biss keyi yok diye acilmiyor izleyebilen bir kimse verebilir mi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt