- 6 Eylül 2014
- 93.800
- 64.578
- 4.608
yarin uskudar storeye gideyim de falcao tshortu alayim. onsalah iyi birseydir. gerci olmasada yegenlere alirim
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Falcao ikna ederMökemmmmmmmmmel olur
popcorn time uygulamasi indirirsen ordan izleyebilirsin. orda olma ihtimali varThe walking dead dedinde aklıma geldi 9.sezonu hiçbir yerde bulamadım. netflixde 8e kadar var
Açılır da pek talep olmuyor ona.futbol genel sohbet konusu gibi bir konu açılacak mı ?
Açılır da pek talep olmuyor ona.
O adam beke alınabilir.Beyler, Cuadrado 2020 yazinda serbestmis. Nasil olur? Mayis 88 dogumlu. Fegh satilirsa serbest oyuncu olarak ideal.
Forumda 292733728282 tane konu var.Nerde konusacak Bu millet
Mariano hocanin hep ilk tercihi olmustur, zaten tahtaya defansta ilk onu yaziyor. Onu gondermek isteseydi onu banko oynatmazdi. Nagatomo da ilk geldiginde iyidi ama suan ben begenmesemde yine tecrubesinden ve sol bekte yine en iyi tercih oldugu icin birakmak istemez. Linnes de hic birini kesemedi zaten, yoksa hoca zaten formayi verirdi.Yav anlamiyorum niye linnes. Adamin daha 2-3 yil sözlesmesi var. Iyi oynarsa satabilecegin bi oyuncu. Naga veya mariano son senesi, oynadiklari oyunda belli. Onlardan biri dondurulsun hayret bisey
Linnes demis ya gstvŞu lisans mevzusu hala netleşmemiş kimin çıkmayacak net belli olsun kafamız rahatlasın
Birebir ayni fikirdeyim. Sadece bekler Scout yerine daha garantili olsun isterim. Keramettin Maahle diyordu. Videolarini izledim, gayet iyi oyuncu ama 8 9 milyon. Yazin piyasaya 30 milyon ile girersek alinir.Evet sonuç olarak güzel bir takım kurulmuş oldu ve bu seneyi kurtardık diyebiliriz ama önümüzdeki yılların planlaması da şimdiden yapılmalı ve transfer düşünülen mevkiler için scoutlarımız oyuncu aramaya başlamalı. Bu transfer sezonu mutlu sonla bitti ama bundan sonra işleri bu kadar son ana bırakmadan da halledebiliriz. Yani bu hep bilinen ama asla yapılmayan bir şey ama neyse.
----------------------------------------------------
Şimdi mesela kendimce bir transfer raporu yazayım. Bana göre başlıca transfer objectivelerimiz şöyle olmalı:
1. Beklerin değişimi
Herkesin bildiği gibi yeni değişim dalgası beklerden başlamalı ve yüksek ihtimalle de öyle olacak. Bilindiği gibi ikinci ve üçüncü bölgede fazlaca kiralık oyuncu var. Hem bu nedenle, hem de futbol piyasasında aynı kaliteye sahip kaleciler ve savunma oyuncularının genellikle hücum ve orta saha oyuncularından bir miktar daha ucuz olması nedeniyle, biz de birinci bölgeye bonservisiyle oyuncu alarak transfer yapmalıyız.
Alacağımız oyuncular ise kesinlikle 24 yaş ve altında olmalı. Bilindiği gibi kilit oyuncularımız genellikle ya 30 yaşına ulaşmak üzere, ya da 30 yaşın üzerinde. Bu yüzden bekleri değiştirirken bir yandan da yaş ortalamasını düşürmeye yönelik oyuncular bulmak yararımıza olur.
Doğru oyuncuları bulmak için bakmamız gereken yerler ise:
- İngiltere, Fransa, Almanya 2. liglerinde iyi performans gösterenler
- Güney Amerika 1. liglerinde iyi performans gösterenler
- Orta ve Doğu Avrupa liglerinde iyi performans gösterenler
- Büyük takımlarda uyum sağlayamamış yedek oyuncular
2. Sözleşmesi bitecek Andone, Seri ve Lemina'nın yerlerinin doldurulması
Beklerin değişimden sonraki yeni hedef sezon sonu sözleşmesi bitecek Andone, Seri ve Lemina'nın yerlerinin en az onlar kadar kaliteli oyuncularla doldurulması. Eğer bu replacementları bonservis ödeyerek yapacaksak bu iş için en az 20-25m euro bütçeye ihtiyacımız var.
İyimser senaryo:
- Diagne'nin Brugge'de gollerine devam etmesi ve sezon sonu bonservisinin Brugge tarafından alınması. (+€10m)
- Yaşları 30'a dayanan Belhanda ve Feghouli'ye 8-10m civarında bir teklif gelmesi halinde değerlendirilmesi*. (+€16m) Bu durumda bu ikisinin de yerini doldurmamız gerekiyor tabi.
Eğer Lemina veya Seri'den en az biri sezonu iyi geçirirse ve iyi katkı verebilirlerse, öncelikli tercihimiz ikisinden birinin bonservisini almak olmalı. Biraz pazarlıkla opsiyonlarından 1-2m kırdırabiliriz. Her sene komple takımı değiştirmek çok mantıklı olmadığı gibi, hazır takıma alışmış ve iyi performans göstermiş oyuncuyla yola devam etmek her açıdan yeni bir oyuncuya kumar oynamaktan daha güvenli.
3. Yerli Oyuncu Takviyesi
Kadrodaki 13 ve 14. yabancı oyuncuları tribüne göndermek yerine kulübede tutup, sonradan oyuna alarak değerlendirebilmek adına 1-2 tane ilk 11 seviyesinde yerli oyuncuya da ihtiyacımız olacak. Düşük maliyetle çözmenin yolu Avrupa'da oynayan Cenk, Merih, Çağlar, Çalhanoğlu gibi yerli oyuncuları takip edip kulüplerinde verimli sezon geçirememiş olanlara kiralama teklifi yapmak. Olası yabancı kuralı revizyonu için de bu tip oyuncuları rakiplere kaptırmamak elimizi biraz güçlendirir.
--------------------------------------------------------
Şimdi mesela ben 10 dk falan düşünüp yazdım bu yazıyı. Kulüpteki transfer komitesi ve scout ekibinin başka ne işi var? Yapacakları tek şey takımın kadrosunu açıp incelemek. Oyuncuların yaşlarına, sözleşmelerin bitiş tarihlerine bakmak, transfer ihtiyacı oluşacak mevkileri belirlemek ve buna göre oyuncu aramak. Dediğim gibi bu transfer dönemi mutlu sonla bitti ama geçen sene ve hatta Ocak ayı transfer döneminde yaşanan fiyaskoyu da hala unutmadık.
* Feghouli tabi ki sevdiğimiz, takıma katkısı yüksek oyuncularımızdan biri. Ancak sol kanatta Babel'in takımda kalacağını düşünürsek en azından sağ kanada süratli, sıfıra inip orta yapabilen, seneye yaşı itibariyle daha da statikleşip tek vuruş oyuncusuna dönüşecek Falcao'ya daha iyi servis yapabilecek bir oyuncuya ihtiyacımız var. Feghouli de bonservis geliri elde edebileceğimiz sayılı oyunculardan biri. Hem takımın yararına, hem de yine gençleşme operasyonu için önümüzdeki yıl kendisini feda etmemiz gerektiğini düşünüyorum.