Tolga Gergin
Yeni Üye
- 20 Ocak 2016
- 70
- 1
- 368
Jose nin teknigi gercekten iyi renktas ama sahada kayboluyor joseyi 4 e 5 e satmak hayalcilik gibi geliyor bana jose deportivoda kanat oynamisti bu yuzden diye hatirliyorum orta saha da fiziksel yetersizliginden ama cer cop adamlara milyonlar dokmektense boyle gelecek vaad eden oyunculari alma konusunda hemfikirizBir de renktaşlarımdan şunu unutmamalarını isterim.
Ben neden Jose için "Ayağı düzgün" , "o yaş gurubunda oölçülü pasları atan ligde 2. bir oyuncu yok" deyip duruyorum ?
Türk futbol tarihinde kişisel gelişim için en çok çalışan, en profesyonel 2 futbolcu Galatasaray forması giydi; 1) Bülent Korkmaz 2) Hakan Şükür. Adamlar futbolu bırakalı yıllar oldu ama adamlar hala fit. Ancak bu oyuncuların pas, çalım yetenekleri hep düşüktü ve ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar hep bir yere kadar iyileştirebildiler. Ayakları o kadar düzgün değildi.
Sergen Yalçın ise profesyonelliklten zerre nasibini almamış, tembel, disiplinsizin önde gideni idi. Ama ayaklarına 20 yaşında iken de hakimdi. Sonuna kadar da hakim kaldı. Ölçülü pasları ile müthiş işler yaptı.
Bu Jose tabii Sergen kadar yetenkli değil ama ayakları iyi, biraz da geliştirirse kendini çok yararı olabilir. Heeeee baktın 2 yıl sonra olmuyor , adamı 22 yaşında (2017 yazında adam hala 22 yaşında olacak!!) elini öpene 4-5 milyon euroya satar para kazanırsın. Böylece ffp yüzünden başı dertte olan GS en kötü bir kaynak kazanır. Ama tarıkı , olcanı 5 e aldın, 1 e bile satamazsın. 2 sinden yenilen kazık 8 milyon euro !! ! Joseden ise en kötü 4 milyon euro para kazanırsın!!! Tarığın maaşı Jose nin maaşının 1,5 katından fazla !
Ben Telles ve Brumaya da karşıydım ama neden ? Maliyetleri yanlıştı. Brumaya 12 milyon verilmez, Tellese 6,5 milyon verilmez. Maliyetleri dogru olsa bunlara karşı olmazdım. Çünkü baktın olmuyor en kötü satarsın bu gençleri. Para kazanırsın. Ama maliyetlerinin yüksekliğinden ötürü Brumadan 4 milyon zarar, Tellesden de en fazla 2 milyon kar ederiz.
Böylece Bruma ve Telles ten en iyi ihtimalle toplamda 2 milyon zarar edeceğiz. Jose den ise en kötü 4 milyon kar edeceğiz!!
Doğru adamı doğru fiyata almak ve onlara sabretmek zorundayız. Bugün geldiğimiz nokta budur. Olmuş oyunculara milyonlar dökme zamanı geride kalmıştır. Hepimiz buna kendimiz alıştıralım ve kulübe destek olalım.
Ama kulüpte artık Burak-Umut-Sabri-Olcan-Hamit-Tarık-Jem gibi asalaklara GS formasını giydirmeyi bırakması şart!!
HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi